MATKUSTUSKAUSI:  toukokuu ja syyskuu-lokakuu

LOMAVAIHTOEHDOT:  
Viikko, 7 yötä

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi ohjelmallisen Dubrovnikin matkasi hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi. 

Retket voi varata ennakkoon edullisempaan hintaan. Kaikki muut paitsi Retkitakuu-retket vaativat minimiosallistujamäärän. Varaamalla kaikki haluamasi retket jo ennen matkaa säästät rahaa ja varmistat paikkasi retkillä.

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

Retkitakuu!  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan.

  -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkilomaasi. 


Adrianmeren kimaltava helmi

Saavut keskiviikkoiltana Norwegianin suoralla reittilennolla Dubrovnikiin, jossa oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi. Lentokentältä kuljetus Lapadissa tai Babin Kukissa sijaitsevaasi hotelliisi, johon majoitut oppaan johdolla.


Tunnelmallinen Vanhakaupunki

Torstaina oppaan kaupunkikatsauksen jälkeen lähdemme kävelykierrokselle Vanhankaupunkiin. Tutustumme Unescon maailmanperintölistalle kuuluvan historiallisen keskustan hienoihin nähtävyyksiin. Ikivanhat muurit kätkevät sisälleen kauniita kirkkoja, viehättäviä palatseja, suihkulähteitä sekä Vanhan-kaupungin sydämen – ajan saatossa kiiltäväksi hioutuneen, kalkkikivellä päällystetyn pääkadun, Stradunin.

Aloitamme Vanhaankaupunkiin tutustumisen sen lännenpuoleiselta Pilen portilta ja kuljemme läpi koko historiallisen keskustan aina Plocen portille saakka. Retken aikana kuulet alueen mielenkiintoisesta menneisyydestä ja saat oppaaltasi vinkkejä hyvistä ruokapaikoista, joista voit valita mieleisesi. Omatoimisen lounaan jälkeen voit jäädä viettämään aikaa Vanhankaupungin kujilla ja ehkä tehdä jo ensimmäisiä ostoksia. Hotellille palaat omaan tahtiisi. 

1 Opastettu kävelykierros Vanhassakaupungissa - Kesto n. 2 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu!


Vapaapäivä tai maaseuturetki

Perjantaipäivää  voit viettää leppoisasti omaan tahtiin auringosta ja lämmöstä nauttien. Lapad ja Babin Kuk ovat kuin luotuja leppoisiin kävelyretkiin turkoosin meren äärellä. Luonto on ollut lempeä muovatessaan tätä ympäristöä, jota hallitsevat meri, vuoret, pikkukivirannat ja metsiköt.

Vaihtoehtoisesti voit lähteä oppaamme kanssa Kroatian maaseudulle, jossa näet paikallisten kylien elämää entisaikojen tapaan. Ensimmäiseksi tutustumme oliiviöljyn valmistuksen eri vaiheisiin Poljicen kylässä. Saamme myös maistaa paikallista yrtti-brandya. Seuraava pysähdyspaikkamme sijaitsee idyllisen Ljuta-joen rannalla, jossa teemme pienen kävelyretken ja tutustumme Konavle-laakson asukkaiden perinteisiin. Lopuksi suuntaamme paikalliseen tavernaan, jossa nautimme suussasulavan lounaan.

 

  3 Maaseuturetki - Kesto n. 5 h, hinta ennakkoon 58 €/hlö, hinta paikan päällä 440 kunaa/hlö 


Aamukävely Gružissa

Lauantaina oppaasi vie sinut satamastaan tunnettuun Gružin kaupunginosaan, joka on tunnettu luksusristeilijöiden pysähtymispaikkana. Kaupunkilaiset tulevat tänne toriostoksille hankkimaan tuoreet raaka-aineet päivän ateriaan. Erityisen kuuluisa tori on kalastajien pyytämistä monenlaisista meren herkuista. Aamukävelyn aikana tutustumme tähän vilkkaaseen, uudistettuun toriin, jonka myötä pääset kurkistamaan paikallisen ruokakulttuuriin ja arkeen. 
2  Aamukävely Gružissa -  Kesto n.3 h, sisältyy matkan hintaan  Retkitakuu!


  Vuorten ja meren Montenegro

Sunnuntaina on vuorossa kokopäiväretki Montenegron henkeäsalpaavan kauniisiin maisemiin. Lähdemme varhain aamulla ja ajamme pitkin kaunista rantaviivaa. Pysähdymme suojaisen lahden poukamassa sijaitsevaan Kotoriin ja teemme kävelykierroksen vanhassa keskustassa. Historiallisesti monikerroksinen Kotor sai alkunsa jo roomalaisajalla ja se tunnettiin Euroopassa nimenomaan merenkulkijoiden sekä kauppiaiden keskuksena.

Cetinjen kaupungin kautta retki jatkuu Budvaan pysähtyen välillä Njegusin kylässä, jonne johtaa kuuluisa itävaltalainen serpentiinitie. Kylä sijaitsee 1749 metrin korkeuteen kohoavan Lovcen-vuoren rinteellä ja on tunnettu juustoistaan ja ilmakuivatusta ”prsut”- kinkustaan. Kauniiden rantojen ja rikkaan kulttuurihistorian Budvasta palailemme illaksi takaisin Dubrovnikiin.

4 Montenegro - Kesto n. 10 h, hinta ennakkoon 69 €/hlö, paikan päällä 525 kunaa/hlö   


Aurinkokylpyjä ja ostoksia

Maanantain ohjelman voit suunnitella omien mieltymystesi mukaisesti. Jos et vielä ennättänyt hankkia tuliaisia, voit heti aamusta suunnata Vanhankaupunkiin. Sen pikkuliikkeistä ja myymälöistä löydät tuliaisiksi esimerkiksi hopea- ja kultakoruja, filigraanitöitä sekä paikallisia nahkatuotteita. Gružin satamassa on kaksi ostoskeskusta ja myös Lapadin tori sekä kauppakeskus kannattaa katsastaa.

Jos haluat päivän kuumimmaksi hetkeksi suojaan auringolta, Lapadin niemen monet viehättävät ravintolat kutsuvat lounaalle nauttimaan kroatialaisen keittiön tuoreista antimista. Babin Kukista pääset kävellen Lapadiin kaunista rantaa seurailevaa reittiä pitkin.

Iltaelämä on Dubrovnikissa rauhallista ja se on keskittynyt Vanhankaupungin kahviloihin, terasseille ja musiikkibaareihin.


Elafiittisaaret

Tiistain retken teema on merellinen. Lomaviikon päättävä kokopäiväretkemme suuntautuu Elafiittisaarille, jossa pääset nauttimaan välimerellisestä kasvillisuudesta, merimaisemasta ja viehättävistä pikkukylistä. Risteilymme alkaa Gružin satamasta. Ensimmäisenä saavumme Kolocepin saarelle, jossa voimme ihailla mm. tiheää mäntymetsää sekä pittoreskia kalastajakylää. Jatkamme risteillen Sipanin saarelle, joka oli aikanaan aatelisten suosima kesänviettopaikka.

Viimeisenä saavumme Lopudin saarelle ja käymme fransiskaanikirkossa. Lopudissa on seudun ainoa hienohiekkainen ranta, joka takaa mahdollisuuden uimiseen ja auringonottoon. Halutessasi voit ottaa uimavarusteet mukaan. Retken aikana nautimme lounaan laivalla.  

5 Maaseuturetki - Kesto n. 5 h, hinta ennakkoon 67 €/hlö, hinta paikan päällä 507 kunaa/hlö


Keskiviikkona sinulla on vielä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Myöhään iltapäivällä oppaamme noutaa sinut hotellista, josta kuljetus lentoasemalle. Norwegianin suora reittilento tuo sinut Helsinkiin.