Dublin

Irlanti

MATKUSTUSKAUSI: kesäkuu-syyskuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
Miniviikko, 4 yötä

Finnair logo

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi ohjelmallisen Dublinin matkasi hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi. 

Retket voi varata ennakkoon edullisempaan hintaan. Kaikki muut paitsi Retkitakuu-retket vaativat minimiosallistujamäärän. Varaamalla kaikki haluamasi retket jo ennen matkaa säästät rahaa ja varmistat paikkasi retkillä.

Retkitakuu -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

 -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan.

 -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkimatkaasi. 


Iloinen ja värikäs Dublin

Sunnuntaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Dubliniin, jossa suomenkielinen oppaamme sinua odottaa.  Oppaan johdolla tehtävä kaupunkikierros antaa sinulle ensi tuntuman Dublinin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Reittimme kulkee O’Connell Street –pääkadulta Yrjöjen aikaisiin kortteleihin. Näemme myös GPO pääpostitalon, joka aikanaan toimi itsenäisyystaistelujen pääpaikkana sekä uudet, modernin pääkaupungin maamerkit. Vehreät St Stephen’s Green- ja Phoenix Park -puistot tuovat tuulahduksen loisteliaasta 1700-luvusta.  

1 Opastettu kaupunkikiertoajelu - Kesto n. 2 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan. Retkitakuu

Majoitut mukavasti aivan kaupungin keskustassa, ja oppaan kaupunkikatsauksessa saatujen ajankohtaisten vinkkien avulla sinun on helppo jatkaa Dubliniin tutustumista. Ole tarkkana – saatat tavata Molly Malonen!


Dublinin kävelykierros ja Trinity Collegen kirjasto

Maanantaina on vuorossa kävelykierros Dublinin ydinkeskustassa. Oppaamme kertoessa kaupungin historiasta ja nykypäivästä näet mm. Temple Barin, Grafton Street -ostos- ja kävelykadun, St Stephen’s Green -puiston ja sen eteläpuoliset Yrjöjen aikaiset aukiot. Päätteeksi vierailemme maineikkaan Trinity College yliopiston kirjastossa. Kuningatar Elisabeth I perusti yliopiston vuonna 1592. Nimeksi valittiin Trinity College, sillä se oli järjestyksessä kolmas kuningattaren perustamista opinahjoista – kaksi ensimmäistä sijaitsevat Oxfordissa ja Cambridgessä.

Vanhassa kirjastossa säilytetään kelttien kansallisaarretta, neljästä evankeliumista koostuvaa Book of Kells -kirjaa, joka on kauniisti kelttimunkkien 800-luvulla kuvittama. Kirjaston tiloissa on myös kopio Irlannin itsenäisyysjulistuksesta sekä Irlannin vanhin harppu, Brian Boru. Myös itse kirjastosali, jossa on yli 200 000 kirjaa, on näkemisen arvoinen.

2 Opastettu kävelykierros - Kesto n. 2 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan. Retkitakuu


Dublin omaan tahtiin

Tiistaina sinulla on päivä aikaa tutkia Dublinin nähtävyyksiä omaan tahtiin. Suosittelemme käyntiä Dublinin tunnetuimmassa käyntikohteessa, Guinnessin olutpanimossa, jonka näyttely kertoo visuaalisesti mielenkiintoisella tavalla oluen valmistuksesta. Guinness-keskuksen ylimmässä kerroksessa ympyränmuotoisessa Gravity Bar -näköalabaarissa 150 metrin korkeudessa sinulle avautuvat hienot näköalat yli Dublinin.

Ostoksille sinun kannattaa suunnistaa esim. Grafton Street – ja Henry Street –ostoskaduille. Kirjailijoiden elämään voit tutustua monien kirjakauppojen ohella museoissa ja kirjallisuusteemalla sisustetuissa pienissä ravintoloissa.

Viihtyisät ravintolat, perinteikkäät pubit ja rennot kahvilat tarjoavat sinulle gourmet-herkkujen ohella oivan levähdyspaikan. Tuota pikaa huomaat jutustelevasi paikallisten kanssa, jotka pilke silmäkulmassa kyselevät innokkaasti kuulumisiasi. Ja saatatpa kuulla yhden jos toisenkin tarinan tai kelttilegendan – ne eivät vihreällä saarella lopu kesken!

Celtic Nights - illanvietto irlantilaisittain

Tiistai-iltana  sinun on mahdollista lähteä omatoimisesti seuraamaan Arlington-hotellin irlantilaista Celtic Nights -iltaa. Unohtumaton elämys on koostettu hyvästä ruuasta ja juomasta sekä perinteisestä irlantilaisesta musiikista ja tanssista. Illan aikana sinua viihdyttää maailmankuulu Celtic Rhythm -tanssiryhmä ja orkesteri ja kuulet myös kaihoisia irlantilaisia balladeja. Lippuvaraukset viimeistään 15 vrk ennen matkan alkua, paikan päällä lippuja rajoitetusti.

4 Celtic Nights - irlantilainen ilta - Kesto n. 3,5 h Sisäänpääsyn hinta ennakkoon 45 €/hlö, hinta paikan päällä 50 €/hlö.  


Viikinkejä ja keskiaikaiset markkinat

Jos historia on lähellä sydäntäsi, voit keskiviikkona suunnata Dubliniaan huikealle aikamatkalle. Yksi Dublinin suosituimmista käyntikohteista poikkeaa perinteisestä museosta esitellen sinulle niin viikinkiajan kuin keskiajan tyypillistä elämää mieleenpainuvalla tavalla.

Viikingit rantautuivat Dublinin rannikolle Lambayn saarelle vuonna 795. Sotaisat valloitusretket vaihtuivat myöhemmin rauhanomaisempaan rinnakkaiseloon – perinteisille kauppapaikoille perustettiin kaupunkeja, näin sai alkunsa myös Dublin. Vierailet tyypillisessä viikinkiasumuksessa ja näet kuinka viikinkilaivalla elettiin pitkien merimatkojen aikana. Opettelet viikinkien aakkoset ja kuulet tätä pelättyä soturikansaa ympäröivistä myyteistä ja tositarinoista.

Keskiaikaiseen Dubliniin puolestaan tutustut kävellessäsi sen eläväisillä kaduilla ja toreilla. Vierailu varakkaan kauppiaan keittiössä, meluisten markkinoiden hyörinä ajalle ominaisine tuoksuineen ja keskiaikaiset pelit kertovat omaa tarinaansa tuon ajan vilkkaan kauppapaikan arjesta.

Dublinia-vierailuun voit halutessasi yhdistää Christchurch-kirkon, jonne astelet Dubliniasta katettua kivisiltaa pitkin. Voit myös perehtyä arkeologisia kaivauksia esittelevään näyttelyyn, hätkähdyttävimpiä löydöksiä ovat Dublinin alueelta esiin kaivetut viikinkisoturin ja keskiajalla eläneen naisen luurangot.

Käynti Dubliniassa loihtii eteesi autenttisella tavalla kaupungin historiaa ja avaa täysin uuden näkökulman menneen aikojen perintöön, joka on säilynyt meidän aikoihimme saakka.


Powerscourt House -kartano ja puutarha

Torstaina aamiaisen jälkeen luovutat huoneesi ja sinut noudetaan retkelle Enniskerryyn, Great Sugar Loaf –vuoren juurella sijaitsevaan Powerscourt House –kartanoon ja sen upeaan puutarhaan. Kartanon perusti aikanaan Sir Richard Wingfield, jonka suku asutti kartanoa vuosisatojen ajan.

Kartanon puutarha on yksi Euroopan tunnetuimmista. Hyvin hoidettu renessanssityylinen osa muotoon leikattuine puineen ja pensaineen vaihtuu luontopolun varrella vehreään metsäalueeseen ja japanilaiseen puutarhaan – kaiken kruunaa Tritonin suihkulähde. Puutarhassa on myös hellyttävä lemmikkieläinten hautausmaa, jonne on haudattu omistajasuvun lemmikkejä.

Kartanon sisätiloissa sijaitsevassa irlantilaisia tuotteita myyvässä design-keskuksessa voit vielä tehdä viimehetken tuliaisostoksia ja vaikkapa nauttia lounaan Avoca-kahvilassa.

Retkemme päättyy Dublinin lentokentälle, josta Finnairin suora iltalento tuo sinut Helsinkiin.

3 Powerscourt House -kartano ja puutarha - Kesto n. 5 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan. Retkitakuu

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Dubliniin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN  
8.7. Su 12.7. To Dublin ohjelmallinen su-to, Finnair 899,00 € VARAA
29.7. Su 2.8. To Dublin ohjelmallinen su-to, Finnair 799,00 € VARAA
26.8. Su 30.8. To Dublin ohjelmallinen su-to, Finnair 799,00 € VARAA
9.9. Su 13.9. To Dublin ohjelmallinen su-to, Finnair 899,00 € VARAA