MATKUSTUSKAUSI:  
toukokuu-kesäkuu ja syyskuu-lokakuu
MATKAVAIHTOEHDOT:  
la-pe 6 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Dubrovnikin retket 2014

OK-Matkojen retkillä tutustut Dubrovnikin historiaan ja tärkeimpiin nähtävyyksiin suomenkielisen oppaan johdolla. Retket voit varata matkavarauksen yhteydessä tai ilmoittautua paikan päällä oppaallemme. 

Retkitakuu!  -merkillä varustetut retket toteutuvat aina riippumatta osallistujamäärästä.


VANHANKAUPUNGIN KÄVELYKIERROS 

Retkitakuu!
Sisältyy matkan hintaan!

Tutustumme kävelykierroksella UNESCOn suojelukohteisiin kuuluvaan Vanhaankaupunkiin ja sen upeisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Ikivanhat muurit kätkevät sisälleen kauniita kirkkoja, luostareita, viehättäviä palatseja, suihkulähteitä sekä vanhan kaupungin sydämen: ajan saatossa kiiltäväksi hioutuneella kalkkikivellä päällystetyn pääkadun, Stradunin. Retken aikana oppaamme kertoo lomaa varten hyviä vinkkejä ruokapaikoista ja nähtävyyksistä. Retki alkaa lännenpuoleiselta Pilen portilta. Kuljemme läpi vanhankaupungin aina Plocen portille asti, jonne retkemme päättyy. Paluu hotellille omatoimisesti.

Retkipäivät sunnuntai
Retken pituus n. 2 tuntia
Retken hinta Ilmainen, sisältyy matkan hintaan

AAMUKÄVELY GRUŽISSA

Retkitakuu!

Gružin kaupunginosa on tunnettu satamastaan, jossa luksusristeilijät pysähtyvät. Dubrovnikilaiset tulevat Gružiin toriostoksille hankkimaan tuoreet raaka-aineet päivän ateriaan. Erityisesti tori on kuuluisa seudun kalastajien pyytämistä monenlaisista meren elävistä. Aamukävelyllä tutustumme Gružiin ja sen vilkkaaseen, vasta uudistettuun toriin, jonka myötä pääsemme kurkistamaan paikalliseen ruokakulttuuriin ja arkeen.

Retkipäivä maanantai
Retken pituus n. 3 tuntia
Retken hinta 20€ /hlö

MAASEUTURETKI

Teemme iltaretken Kroatian maaseudulle ja näemme paikallista elämää kylissä entisaikojen tapaan. Ensimmäinen tutustumiskohteemme on Majkovi, joka on Dubrovnikin seudun keskeinen hunajan valmistusalue. Käymme hunajatilalla, jossa saamme hunajamaistiaiset ja tutustumme hunajan valmistukseen. Seuraavaksi suuntaamme kauniiden ja ainutlaatuisten maisemien saattelemana pieneen Smokovljanin kylään, jossa paikallinen perhe toivottaa meidät tervetulleeksi kotitilalleen. Voimme tutustua tarkemmin kotiin, puutarhaan ja tilan eläimiin. Perheen kodissa nautimme illallisen ja seuraamme kansantanssiesitystä. Illallisen jälkeen paluu Dubrovnikiin.

Retkipäivä tiistai
Retken pituus n. 5 tuntia
Retken hinta 58€ /hlö sis. bussikuljetukset ja illallisen.

Huom! Retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.


MONTENEGRO

Kokopäiväretkelle Montenegroon lähdemme aikaisin aamulla. Ajamme pitkin kaunista rantaviivaa ja saavumme ensin Kotoriin, jossa teemme tutustumiskierroksen vanhassa kaupungissa. Jatkamme matkaamme Cetinjen kaupungin kautta Budvaan pysähtyen välillä Njegusin kylään. Matkalla voimme ihailla henkeäsalpaavan upeita vuoristo- ja merimaisemia. Budvan kaupungista palaamme illalla takaisin Dubrovnikiin.

Retkipäivä keskiviikko
Retken pituus kokopäiväretki
Retken hinta 69€ /hlö, sis. bussikuljetukset ja välipalan.

Huom! Retkellä täytyy olla passi mukana rajan ylitystä varten.
Retki vaatii toteututuakseen minimiosallistujamäärän.


ELAFIITTISAARET

Retkitakuu kesäkuu-syyskuu!

Kokopäiväretken aikana tutustumme Elafi ittisaariin ja pääsemme nauttimaan välimerellisestä kasvillisuudesta, merimaisemasta ja viehättävistä pikkukylistä. Risteilymme alkaa Gruzin satamasta ja ensimmäisenä saavumme Kolocepin saarelle, jossa voimme ihailla mm. tiheää mäntymetsää sekä pittoreskia kalastajakylää. Jatkamme risteillen Sipanin saarelle, joka oli aikoinaan aatelisten keskuudessa suosittu kesänviettopaikka. Viimeisenä saavumme Lopudin saarelle ja tutustumme saaren fransiskaanikirkkoon. Saarella on seudun ainoa hienohiekkainen ranta, joka takaa mahdollisuuden uimiseen ja auringonottoon. Retkellä nautitaan lounas laivalla. Halukkaat voivat ottaa uimavarusteet mukaan.

Retkipäivä perjantai
Retken pituus kokopäiväretki
Retken hinta 67€ /hlö, sis. bussikuljetukset, laivamatkat ja lounaan laivalla.

Retkitakuu! -merkillä varustetut retket toteutuvat aina riippumatta osallistujamäärästä.