Brugge

Belgia

MATKUSTUSKAUSI: toukokuu ja syyskuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 3 yötä

Finnair logo

Idyllisen Bruggen vanha keskusta on lähes täysin säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä. Ihastuttavat kiltarakennukset, kanavat ja niiden ylle kaartuvat kivisillat ovat  kuin suoraan satukirjan sivuilta. Belgian ylivoimaisesti suosituin käyntikohde on nyt ulottuvillasi OK-Matkojen ohjelmallisella matkalla, jonka aikana pistäydyt myös Antwerpenissa.

Rakastetulla Bruggella on monta lempinimeä. Ihastuttavan arkkitehtuurinsa ansiosta kaupunki on todellinen Flanderin jalokivi, joka kimaltaa kirkkaana. Lukuisat kanavat ovat antaneet Bruggelle nimen ”Pohjolan Venetsia”. Vilkkaan kaupankäynnin myötä Bruggesta kehittyi yksi vauraimmista hansakaupungeista, joka kukoisti aina 1400-luvulle saakka. Menneisyyttään arvostavan kaupungin hienojen kiltatalojen elämä jatkuu nykypäivän asukkaiden ja vierailijoiden ilona. UNESCOn maailmanperintöluettelossa Brugge on paikkansa ansainnut. 

Parhaiten tutustut kaupunkiin kävellen, sillä kaikki on Bruggessa lähellä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden ohella keskustassa kulkevat hevoset vaunuineen autoliikenteen ollessa vahvasti rajoitettua. Historiallisen keskustan sydän on Grote Markt -aukio, jonka kahviloihin ja ravintoloihin tullaan vaihtamaan kuulumisia ja herkuttelemaan. Silmää hivelevän kauniit kanavat ja niissä uiskentelevat joutsenet täydentävät Bruggen poikkeuksellisen tunnelman, joka tallentuu lähtemättömästi mieleesi.

Ohjelmallinen OK-Matka Bruggeen sisältää

Kohdemateriaalin

Suorat lennot Helsinki–Bryssel–Helsinki
Kesto 2h 40min, Finnair

Lentokenttäkuljetukset
suomenkielisen oppaan kanssa

Suomenkielisen oppaan palvelut
Kaupunkikatsaus ja neuvonta

Majoituksen Martin's Brugge -hotellissa
3 yötä: torstai–sunnuntai

Ruokailut
Aamiainen päivittäin
1 lounas

Hintaan sisältyvät retket:
1 Opastettu kävelykierros ja kanavaristeily Gentissä
2 Opastettu kävelykierros Bruggessa
3 Siipirataslaivalla Dammeen
4 Opastettu kävelykierros Antwerpenissä