Bilbao

Espanja

MATKUSTUSKAUSI: toukokuu-kesäkuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikko, 7 yötä

Finnair logo

Retket & matkaohjelma

 Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

 -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkimatkasi hintaan. 

Tämän matkan hintaan sisältyy kaikki retket ja ne ovat kaikki Retkitakuu -retkiä eli ne järjestetään aina osanottajamäärästä riippumatta.


Tervetuloa Pohjois-Espanjaan

Lauantaina saavut Finnairin suoralla iltapäivälennolla Ranskan Biarritziin, jossa oppaamme on sinua vastassa. Lähdemme hänen johdollaan kohti 150 km:n päässä sijaitsevaa Bilbaota. Noin kahden tunnin bussimatkan jälkeen saavut Bilbaoon ja majoitut kaupungin keskustassa sijaitsevaan Ercilla-hotelliin.


Idyllinen Casco Viejo

Sunnuntai alkaa oppaan kaupunkikatsauksella, jonka aikana saat kulttuuri-, ostos- ja ravintolavinkkejä lomaviikkoasi varten. Katsauksen jälkeen lähdet kävelykierrokselle Casco Viejoon, Vanhaankaupunkiin, jossa näet historiallisen arkkitehtuurin lisäksi viehättäviä kauppoja ja ravintoloita. Casco Viejo edustaa alkuperäistä Bilbaota, josta paikalliset asukkaat ovat erityisen ylpeitä.

Vanhassakaupungissa sijaitsee monta Bilbaon tärkeintä nähtävyyttä, kuten katedraali, Arriaga-teatteri ja Plaza Nueva-aukio. Kapeilla kaduilla aistit yhä vanhanajan tunnelmaa, jota luovat muun muassa rakennusten kauniit puiset erkkerit. Aluetta kutsutaan myös nimellä "Las Siete Calles”, baskiksi ”Zazpi Kaleak” eli seitsemän katua. Nuo seitsemän katua muodostavat Casco Viejon ytimen.

1 Opastettu kävelykierros "Idyllinen Casco Viejo" - Kesto n. 3,5 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Bilbaon moderni ilme

Maanantaina viemme sinut Bilbaon, Baskimaan suurimman kaupungin keskustaan.

Bilbao on virallisesti perustettu vuonna 1300, mutta alue on tunnettu asuinpaikkana jo vuosisatoja aiemmin. Roomalaiset osasivat hyödyntää kaupungin runsaita mineraalivaroja, jotka ovat Bilbaon vaurastumisen perusta. Kaupungin luonnonsatama on näytellyt erittäin tärkeää osaa keskiajalla muodostaen Bilbaosta tärkeän kauppapaikan. Tämän päivän Bilbao tunnetaan erityisesti modernin taiteen ja arkkitehtuurin tyyssijana, sillä onhan kaupungissa sijaitseva Museo Guggenheim yksi maailman tärkeimmistä modernin taiteen museoista. Kaupunkia halkovan Nerviónjoen rannat yhdistää toisiinsa Zubizurin valkoinen kävelysilta, joka on yksi Bilbaon tunnetuimmista - ja omintakeisimmista - maamerkeistä.

Kävelykierroksen aikana näemme muun muassa keskustan läpi kulkevan Gran Via -pääkadun, Jardines de Albia -puiston, Sagrado Corazón -aukion ja Doña Casilda -puiston.

2 Opastettu kävelykierros "Bilbaon moderni ilme" - Kesto n. 2,5 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu 


Saammehan esitellä: Museo Guggenheim

Tiistaina on suuri päivä, sillä silloin vierailet Bilbaon museoiden itseoikeutetussa lippulaivassa Museo Guggenheimissa. Frank O. Gehryn suunnittelema museorakennus, jonka kokonaispinta-ala on yli 11.000 neliömetriä, on yksi aikamme erikoisimmista arkkitehtonisista rakennuksista. Voimme taata, että myös seinien sisäpuolelta löytyvät taideteokset yllättävät ja hämmästyttävät. Retki tehdään kävellen, etäisyys hotellista hieman alle 1 km.

3 Museo Guggenheim - Kesto n. 2,5 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Viettelevä San Sebastian

Keskiviikkona viemme sinut kokopäiväretkelle San Sebastianiin, tai baskiksi Donostiaan, valtameren rannalle. Kaikki kuvaukset ylistävät kilvan tuota Urumea-joen laaksoon rakennettua kaupunkia – eikä mikään ihme, sillä San Sebastian on kaikkien kuvaustensa mukaisesti kertakaikkisen kaunis. Vehreät kukkulat ympäröivät kaupunkia, ja upeat uimarannat La Concha ja Ondarreta huokuvat yhä edelleen vanhan kylpyläkaupungin tyyliä. Rannat tulivat kuuluisiksi jo 1800-luvulla, jolloin kuningatar Isabella II vietti San Sebastianissa kesälomansa.

Kaupungin sydän on Parte Vieja eli Vanhakaupunki. Parte Viejan baarien ja tavernoiden yhteispinta-alan väitetään olevan maailman suurin. Tilaa tarvitaankin, kun kaupunkilaiset kokoontuvat iltaisin hyvän ruoan ääreen tapaamaan ystäviään. Viemme sinutkin tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin perinteikkäässä ravintolassa nautittavan lounaan merkeissä. Vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola tarjoaa tuoreista raaka-aineista valmistettua kotiruokaa.

Sinulle jää myös hieman aikaa San Sebastianin tutkimiseen omin päin. Vanhankaupungin alueella, viehättävällä rantabulevardilla tai pienessä kalastussatamassa aistit kaupunkia aidoimmillaan.

4 Viettelevä San Sebastian - Kesto n. 10 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu


Omien seikkailujesi Bilbao

Torstai ja perjantai on varattu omalle ohjelmallesi Bilbaossa. Oppaaltamme saat kullan arvoisia vinkkejä kaupungin ostospaikoista, ravintoloista ja vierailukohteista. Suosittelemme esimerkiksi baskikulttuuria esittelevää museota, tai kenties sinua kiinnostaa kiehtova merimuseo?

Bilbao on kokenut melkoisen muodonmuutoksen lähes tuntemattomasta teollisuuskaupungista tyylikkääksi kulttuurikaupungiksi. Sen monimuotoisuus ja eri aikakausien ja tyylien kerroksellisuus pitävät matkailijan mielenkiinnon yllä ja aistit valppaina.

Lomapäivät kuluvat mukavasti myös Baskimaan gastronomiasta nauttien ja ihmisiä seuraillen. Valtameren läheisyydestä johtuen ravintoloissa on tarjolla runsaasti kalaa, etenkin meriturskaa. Vanhassakaupungissa voit tehdä vatsan täyttävän ja silmänruokaakin antavan pintxobaarikierroksen, sillä vaihtoehtoja riittää. Tapana on maistella usean eri baarin antimia ja ottaa kuuman tai kylmän sormiruoan painikkeeksi lähiseudun viiniä.

Kulinaristisen elämyksen jälkeen on mukava tutustua jalkaisin Bilbaon moderniin kaupunkisuunnitteluun: sen sillat, puistot ja aukiot hivelevät silmää ja ovat yllätyksellisyydessään kuin suuri modernin taiteen ulkoilmamuseo. Kaupungilla kävellessäsi sinun kannattaa kuunnella vastaantulijoita: baskien puhuma euskara on kieli, jonka sukulaisuutta mihinkään toiseen kieleen ei ole pystytty osoittamaan.


Biarritzin glamouria

Lauantaina vietät vielä mielenkiintoisen retkipäivän ennen paluulentoasi Suomeen.

Lomaviikkosi päättyy tyylikkäästi käynnillä hurmaavassa Biarritzin rantakaupungissa, jonne ajamme noin kahdessa tunnissa. Perille päästyämme teemme n. tunnin mittaisen tutustumiskierroksen Biarritzin keskustassa ja nautimme sitten lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen sinulle jää vielä hieman vapaa-aikaa omatoimiseen kiertelyyn ja ostoksiin. Biarritz on tullut tunnetuksi kuninkaallisten ja aristokraattien lomakaupunkina, mikä näkyy kaupunkikuvassa vanhoina palatseina ja muina arvorakennuksina. Nykyisin Biarritz on myös surffareiden ja purjehtijoiden suosiossa.

Päivän päätteeksi oppaamme saattelee sinut Biarritzin lentoasemalle, josta palaat Suomeen Finnairin suoralla iltalennolla.

5 Opastettu kävelykierros Biarritzissa - Kesto n. 1 h, sisältyy matkan hintaan. Retkitakuu

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Bilbaoon

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN  
26.5. La 2.6. La Bilbao ohjelmallinen la-la, Finnair 1 299,00 €Tarjous! VARAA
2.6. La 9.6. La Bilbao ohjelmallinen la-la, Finnair 1 299,00 €Tarjous! VARAA
9.6. La 16.6. La Bilbao ohjelmallinen la-la, Finnair 1 299,00 €Tarjous! VARAA