Bilbao - San Sebastián

Espanja

MATKUSTUSKAUSI: toukokuu-kesäkuu

MATKAVAIHTOEHDOT:
Viikko, 7 yötä

Finnair logo

Retket & matkaohjelma

 -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät Bilbao - San Sebastian -matkasi hintaan. 


Tervetuloa Pohjois-Espanjaan

Lauantaina saavut Finnairin suoralla iltapäivälennolla Ranskan Biarritziin, jossa oppaamme on sinua vastassa. Lähdemme hänen johdollaan kohti 150 km:n päässä sijaitsevaa Bilbaota. Noin kahden tunnin bussimatkan jälkeen saavut Bilbaoon ja majoitut kaupungin keskustassa sijaitsevaan Ercilla-hotelliin. Yhteinen illallinen hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa.


Idyllinen Casco Viejo

Sisältyy matkan hintaan, kesto n. 3,5 t

Sunnuntai alkaa oppaan kaupunkikatsauksella, jonka aikana saat kulttuuri-, ostos- ja ravintolavinkkejä lomaviikkoasi varten. Katsauksen jälkeen lähdet kävelykierrokselle Casco Viejoon, Vanhaankaupunkiin, jossa näet historiallisen arkkitehtuurin lisäksi viehättäviä kauppoja ja ravintoloita. Casco Viejo edustaa alkuperäistä Bilbaota, josta paikalliset asukkaat ovat erityisen ylpeitä.

Vanhassakaupungissa sijaitsee monta Bilbaon tärkeintä nähtävyyttä, kuten katedraali, Arriaga-teatteri ja Plaza Nueva-aukio. Kapeilla kaduilla aistit yhä vanhanajan tunnelmaa, jota luovat muun muassa rakennusten kauniit puiset erkkerit. Aluetta kutsutaan myös nimellä "Las Siete Calles”, baskiksi ”Zazpi Kaleak” eli seitsemän katua. Nuo seitsemän katua muodostavat Casco Viejon ytimen. Kierroksen päätteeksi nautimme lounaan perinteisessä tavernassa.


Bilbaon moderni ilme

Sisältyy matkan hintaan, kesto n. 2,5 t

Maanantain kävelykierros vie sinut Bilbaon, Baskimaan suurimman kaupungin keskustaan.

Bilbao on virallisesti perustettu vuonna 1300, mutta alue on tunnettu asuinpaikkana jo vuosisatoja aiemmin. Roomalaiset osasivat hyödyntää kaupungin runsaita mineraalivaroja, jotka ovat Bilbaon vaurastumisen perusta. Kaupungin luonnonsatama on näytellyt erittäin tärkeää osaa keskiajalla muodostaen Bilbaosta tärkeän kauppapaikan. Tämän päivän Bilbao tunnetaan erityisesti modernin taiteen ja arkkitehtuurin tyyssijana, sillä onhan kaupungissa sijaitseva Museo Guggenheim yksi maailman tärkeimmistä modernin taiteen museoista. Kaupunkia halkovan Nerviónjoen rannat yhdistää toisiinsa Zubizurin valkoinen kävelysilta, joka on yksi Bilbaon tunnetuimmista - ja omintakeisimmista - maamerkeistä.

Kävelykierroksen aikana näemme muun muassa keskustan läpi kulkevan Gran Via -pääkadun, Jardines de Albia -puiston, Sagrado Corazón -aukion ja Doña Casilda -puiston. 


Museo Guggenheim

Sisältyy matkan hintaan, kesto n. 2,5 t

Tiistaina on suuri päivä, sillä silloin vierailet Bilbaon museoiden itseoikeutetussa lippulaivassa Museo Guggenheimissa. Frank O. Gehryn suunnittelema museorakennus, jonka kokonaispinta-ala on yli 11.000 neliömetriä, on yksi aikamme erikoisimmista arkkitehtonisista rakennuksista. Voimme taata, että myös seinien sisäpuolelta löytyvät taideteokset yllättävät ja hämmästyttävät. Retki tehdään kävellen, etäisyys hotellista hieman alle 1 km.


Omien seikkailujesi Bilbao

Keskiviikko on varattu omalle ohjelmallesi Bilbaossa. Oppaaltamme saat kullan arvoisia vinkkejä kaupungin ostospaikoista, ravintoloista ja vierailukohteista. Suosittelemme esimerkiksi baskikulttuuria esittelevää museota, tai kenties sinua kiinnostaa kiehtova merimuseo?

Bilbao on kokenut melkoisen muodonmuutoksen lähes tuntemattomasta teollisuuskaupungista tyylikkääksi kulttuurikaupungiksi. Sen monimuotoisuus ja eri aikakausien ja tyylien kerroksellisuus pitävät matkailijan mielenkiinnon yllä ja aistit valppaina.

Lomapäivät kuluvat mukavasti myös Baskimaan gastronomiasta nauttien ja ihmisiä seuraillen. Valtameren läheisyydestä johtuen ravintoloissa on tarjolla runsaasti kalaa, etenkin meriturskaa. Vanhassakaupungissa voit tehdä vatsan täyttävän ja silmänruokaakin antavan pintxobaarikierroksen, sillä vaihtoehtoja riittää. Tapana on maistella usean eri baarin antimia ja ottaa kuuman tai kylmän sormiruoan painikkeeksi lähiseudun viiniä.

Kulinaristisen elämyksen jälkeen on mukava tutustua jalkaisin Bilbaon moderniin kaupunkisuunnitteluun: sen sillat, puistot ja aukiot hivelevät silmää ja ovat yllätyksellisyydessään kuin suuri modernin taiteen ulkoilmamuseo. Kaupungilla kävellessäsi sinun kannattaa kuunnella vastaantulijoita: baskien puhuma euskara on kieli, jonka sukulaisuutta mihinkään toiseen kieleen ei ole pystytty osoittamaan.


Guernica ja viettelevä San Sebastian

Sisältyy matkan hintaan, kesto n. 10 t 

Torstaina jätämme hyvästit Bilbaolle ja suuntaamme valtameren rannalle. Matkalla pysähdymme Guernican kaupungissa, joka on historiansa vuoksi tärkeä ja mielenkiintoinen vierailukohde Baskimaalla. Näemme kuuluisan Guernican tammen, parlamenttitalon sekä mosaiikkikopion Pablon Picasson maailmanlaajuisesti tunnetusta taideteoksesta ”Guernica”.

Jatkamme matkaa San Sebastianiin, tai Donostiaan kuten kaupungin nimi baskiksi kuuluu. Kaikki kuvaukset ylistävät kilvan tuota Urumea-joen laaksoon rakennettua kaupunkia – eikä mikään ihme, sillä San Sebastian on kaikkien kuvaustensa mukaisesti kertakaikkisen kaunis. Vehreät kukkulat ympäröivät kaupunkia, ja upeat uimarannat La Concha ja Ondarreta huokuvat yhä edelleen vanhan kylpyläkaupungin tyyliä. Rannat tulivat kuuluisiksi jo 1800-luvulla, jolloin kuningatar Isabella II vietti San Sebastianissa kesälomansa.

Kävelykierroksen jälkeen nautimme lounaan La Concha -rannan tuntumassa ja majoitumme sitten viehättävään Amara Plaza -hotelliin.


Aurinkopäivä San Sebastianissa 

Perjantaina sinulla on kokopäivä aikaa nauttia San Sebastianin tunnelmasta. Kaupungin sydän on Parte Vieja eli Vanhakaupunki. Parte Viejan baarien ja tavernoiden yhteispinta-alan väitetään olevan maailman suurin. Tilaa tarvitaankin, kun kaupunkilaiset kokoontuvat iltaisin hyvän ruoan ääreen tapaamaan ystäviään.

Jos haluat parhaat panoraamanäkymät San Sebastianista, suosittelemme nousemaan köysiradalla Igueldo-vuoren huipulle. Täältä aukeaa huikaiseva näky sekä kaupunkiin että auringossa kylpevälle La Conchan lahdelle.


Biarritzin glamouria

Sisältyy matkan hintaan, kesto n. 7 t

Lauantaina vietät vielä mielenkiintoisen retkipäivän ennen paluulentoasi Suomeen.

Lomaviikkosi päättyy tyylikkäästi käynnillä hurmaavassa Biarritzin rantakaupungissa, jonne ajamme noin vajaassa tunnissa. Perille päästyämme teemme n. tunnin mittaisen tutustumiskierroksen Biarritzin keskustassa ja nautimme sitten lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen sinulle jää vielä hieman vapaa-aikaa omatoimiseen kiertelyyn ja ostoksiin. Biarritz on tullut tunnetuksi kuninkaallisten ja aristokraattien lomakaupunkina, mikä näkyy kaupunkikuvassa vanhoina palatseina ja muina arvorakennuksina. Nykyisin Biarritz on myös surffareiden ja purjehtijoiden suosiossa.

Päivän päätteeksi oppaamme saattelee sinut Biarritzin lentoasemalle, josta palaat Suomeen Finnairin suoralla iltalennolla.

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Bilbaoon

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN  
18.5. La 25.5. La Bilbao-San Sebastian ohjelmallinen la-la, Finnair 1 399,00 € VARAA
25.5. La 1.6. La Bilbao-San Sebastian ohjelmallinen la-la, Finnair 1 399,00 € VARAA
1.6. La 8.6. La Bilbao-San Sebastian ohjelmallinen la-la, Finnair 1 299,00 € VARAA
8.6. La 15.6. La Bilbao-San Sebastian ohjelmallinen la-la, Finnair 1 299,00 € VARAA