MATKUSTUSKAUSI:  
helmikuu ja lokakuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
7 yötä, perjantai-perjantai

                                 

Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Suhteellista, mutta taivaaseen kurkottelu on kielletty.

Singapore_pilvenpiirtäjiä_ThinkstockPhotos-492681681

Tervetuloa maahan, joka on maailman toiseksi tiheimmin asutettu itsenäinen valtio Monacon jälkeen. Koska tilaa on rajallisesti vaakasuunnassa, kasvavat monet asiat ylöspäin. Singaporesta löytyvät muun muassa maailman suurimmat vertikaalipuutarhat - kasvatustapa, joka on mullistanut hyötykasvien viljelyn monessa muussakin maassa.

Ylöspäin rakentamisessa keskusta-alueella on kuitenkin tarkat kriteerinsä. Talot eivät saa ylittää 280 metrin korkeutta turvallisuussyistä: Changin lentokentän lähtevää ja saapuvaa liikennettä ei saa häiriköidä taivaaseen kurkottavilla rakennustyömailla. Aivan pientaloalueeksi Singaporea ei tästä rajoituksesta huolimatta voi kutsua, sillä tarkoittaahan tuo metrimäärä sentään noin neljää Helsingin Stadionin tornia päällekkäin.

Moni on halunnut miljonääriksi.

Singapore_Singapore Sling_ThinkstockPhotos-137584322

Kun kuljet Singaporen kaduilla, voit hyvällä syyllä arvuutella, mahtaako joku vastaantulijoista olla miljonääri. Noin joka 35. maan asukas nimittäin on. Häkellyttävää, eikö totta?

Läheskään kaikki heistä eivät kuitenkaan ole lähtöisin Singaporesta, vaan maa on jo pitkään houkutellut rikkaita monista muista maista. Vauhti on vain kiihtymässä, sillä vuonna 2020 miljonäärejä arvellaan olevan Singaporessa jo noin 188.000. Eli miljonäärin tapaaminen pilvenpiirtäjän huipulla mocktailia siemaillessa ei ole mitenkään erikoinen tapahtuma, vaan aivan normijuttu.

Onneksi nämä rahamagneetit eivät kuitenkaan ole saaneet maan hintatasoa kohoamaan pilvenpiirtäjän korkeuksiin. Singaporen ostos- ja ravintolatarjonta on lähes rajaton, ja vaikka hinnat ovat korkeampia kuin monessa muussa Aasian suurkaupungissa, puhutaan eurooppalaisittain edullisista hintalapuista. Toisin sanoen ei haittaa, vaikka miljonääri jäisikin matkallasi näkemättä. Pärjäät takuulla ilmankin.

Yksi kansa, monta kulttuuria.

Singaporen vanha nimi Singapura juontaa juurensa sanskritin kielen sanoihin simha (leijona) ja pura (kaupunki). Nykyisin Singaporessa puhutaan neljää eri pääkieltä: englantia, mandariinikiinaa, malaijia ja tamilia. Kulttuurien kirjo on samanaikaisesti värikäs ja harmoninen: kuin eri kulttuureista koostuva tilkkutäkki, jonka eri palaset sopivat saumattomasti yhteen.

Singapore_Malesia_kuih-kakku_ThinkstockPhotos-518885428

Matkailijan autuaana osana on nauttia eri maiden vaikutteista etenkin makunystyröillään ja vatsallaan. Ruokamatkailija ei nimittäin löydä monta muuta maailman kolkkaa, jossa kulinaristisia vaihtoehtoja on tarjolla yhtä laajalla skaalalla. Olisiko tänään vuorossa malesialainen nasi padang tai katuruokaa kiinalaisittain? Vai ehkä kuitenkin eteläintialainen kasvisateria banaaninlehdeltä tarjoiltuna, ja jälkiruoaksi malesialaista kuih-kakkua? Onneksi lomapäiviä on sentään monta, niin että ehdit testata edes pienen osan edustettuina olevista eri maiden keittiöistä. Oppaaltamme saat parhaat paikalliset vinkit makunautintoihin.


 

Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Singaporeen

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
15.2. Pe 22.2. Pe Singapore ohjelmallinen pe-pe (7 yötä), Finnair 1 949,00 € VARAA
22.2. Pe 1.3. Pe Singapore ohjelmallinen pe-pe (7 yötä), Finnair 1 949,00 € VARAA
11.10. Pe 18.10. Pe Singapore ohjelmallinen pe-pe (7 yötä), Finnair 1 999,00 € VARAA
8.11. Pe 15.11. Pe Singapore ohjelmallinen pe-pe (7 yötä), Finnair 1 849,00 € VARAA