Edinburgh

Iso-Britannia

MATKUSTUSKAUSI: toukokuu-syyskuu

LOMAVAIHTOEHDOT:
Viikonloppu, 3 yötä

Finnair logo

Uutuuskohteemme Edinburghin juuret ovat syvällä Skotlannin historiassa. Silti tämä kukkuloiden ja linnojen kaupunki elää vahvasti nykypäivässä. Kuninkaallista kimallusta, upeita linnoja, leppoisaa tunnelmaa ja paljon muuta on tarjolla skottiruutujen värittämässä Edinburghissa. 

Forth-vuonon suulla sijaitseva Edinburgh on ollut Skotlannin pääkaupunki jo vuodesta 1437. Kaupunki lepää seitsemän kukkulan ympäröimänä vehreissä luonnonmaisemissa, jota hallitsee suuri Holyrood-puisto. Kauniiden maisemien ohella Edinburgh voi olla ylpeä historiallisista rakennuksistaan. 

Vanhan tulivuoren päällä kohoavalta kukkulalta alas tähyilevä Edinburghin linna on kaupungin tunnus. Linnan juurelta lähtevä Royal Mile monine sivukatuineen on jo itsessään nähtävyys. Sen persoonallisissa pikkuliikkeissä, pubeissa ja ravintoloissa kohtaat vilkkaan kaupungin sykkeen, joka vetää vastustamattomasti puoleensa. Royal Milen itäisessä päädyssä kuningattaren residenssi Holyroodhouse-palatsi huokuu rauhaa myrskyisästä menneisyydestään huolimatta.

Edinburghin museot ja galleriat, miellyttävät puistot ja kesäiset tapahtumat tuovat oman lisänsä kaupungin moniulotteiseen tarjontaan. Skotlannin pääkaupungissa on taianomaista vetovoimaa – eikä ihme, onhan sillä noin 1500 vuoden kokemus tukenaan!

Ei enää lähtöjä vuonna 2017. Vuoden 2018 matkat Edinburghiin tulevat myyntiin syksyllä. Tilaa ilmoitus kun matkoista on lisää tietoa.