MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
2.–11.11.2016 9 yötä 

Alustava matkaohjelma

Lento Washington D.C.hen

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kolme viikkoa ennen matkalle lähtöä. Icelandairin lento lähtee Helsinki - Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 14:20. Suosittelemme saapumaan lentokentälle viimeistään kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Icelandairin lento saapuu Reykjavikiin klo 15:55, jatkolento lähtee klo 17:00 paikallista aikaa ja saapuu Washington D.C.:hen klo 19:30. Suomenkielinen opas on vastassa lentoaseman tuloaulassa SAYL- kyltin kanssa. Bussikuljetus Embassy Suites Georgetown hotelliin ja majoittuminen.

Tapaamisia ja keskusteluja

Ryhmä tapaa mm. State Departmentin (ulkoministeriön) palveluksessa olevan Jeffrey Reneaun. Hän puhuu presidentinvaaleista ryhmälle. Aikaisemmin Reneau on työskennellyt Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön lehdistö– ja kulttuuriosaston päällikkönä. Matkalla tapaamme myös amerikansuomalaisia, mm. Finlandia Foundationin presidentin Ossi Rahkosen.

Vierailu Suomen suurlähetystössä

Suomen suurlähetystö sijaitsee vastapäätä Yhdysvaltain varapresidentin virka-asuntoa Massachusetts Avenuella ja se sulautuu kauniisti ympäröivään Normanstone-puistoon. Suomen suurlähetystö on ensimmäinen lähetystö Yhdysvalloissa, jolle on myönnetty LEED-sertifikaatti, Leadership in Energy and Environmental Design, vihreän rakennuksen tunnus. Tutustumme suurlähetystöön sekä sen toimintaan.

Kaupunkikierros Washington D.C.:ssä

Washingtonin kaupunkikierroksella näemme elokuvista ja uutisista tuttuja rakennuksia ja monumentteja, mm. kupolikattoisen Capitol-kongressitalon ja ympäristön hallintorakennuksia sekä pääkatu Pennsylvania Avenuen, joka johtaa Capitol kukkulalta presidentin virka-asuntoon, Valkoiseen Taloon. Vierailemme Valkoisen talon vierailukeskuksessa, jossa näemme mm. esineistöä Valkoisen talon kokoelmista. Käymme National Mall -puistossa, jossa sijaitsevat muun muassa George Washingtonin muisto-obeliski sekä Thomas Jeffersonin ja Abraham Lincolnin muistomerkit. Lisäksi vierailemme Smithsonian museoiden mielenkiintoisessa Amerikan intiaanien museossa. Vaaleihin on vain muutama päivä aikaa ja kamppailu käy kiivaimmillaan. Matkan aikana kuulemme kampanjatoimistojen toiminnasta.

Arlingtonin sotilashautausmaa

Vierailemme hieman kaupungin ulkopuolella Arlingtonin sotilashautausmaalla, joka perustettiin v. 1864 Amerikan sisällissodan aikana. Hautausmaalta löytyy yli 320 000 vainajan hautapaikat, mm. John F. Kennedyn hauta, jonka muistomerkillä palaa ikuinen tuli.

George Washingtonin kotitila Mount Vernon

Sunnuntaina jätämme pääkaupungin kuhinan hetkeksi taaksemme ja lähdemme maaseuturetkelle. George Washingtonin suuri kotitila Mount Vernon sijaitsee Virginian osavaltiossa Potomac-joen varrella. Mount Vernon tutustuttaa George Washingtonin elämään ja poliittiseen perintöön. Viehättävää kartanorakennusta ympäröivät laajat puistoalueet ja täällä sijaitsee mm. George Washingtonin hautapaikka sekä orjien muisto- ja hautapaikka. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan.

Vaalivalvojaiset

8.11. koittaa matkan jännittävin päivä. Vaalivalvojaisissa saamme nähdä vaalikamppailun ratkaisun, kenestä tulee Yhdysvaltain seuraava presidentti.

Urheilua ja kulttuuria

Matkalla jää myös aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Washington D.C.:n museotarjonta on mahtava. Smithsonian museoiden ja gallerioiden tarjonta on todella runsas ja suurin osa museoista sijaitsee National Mallin alueella. Jääkiekon ystävien on mahdollista lähteä seuraamaan huippuluokan otteluita. NHL:n syksyn ottelukalenteri julkaistaan kesällä 2016. Washington D.C.:n musiikkitarjonta on myös monipuolista.

Etukäteen on mahdollista ostaa mm. jääkiekko- ja konserttilippuja.

Kotimatka

10.11. lähdemme kotimatkalle. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Icelandairin lento Reykjavikin kautta Helsinkiin. Lento Helsinkiin laskeutuu 11.11. klo 12:55.

Matkaohjelman sisällöllä ei oteta poliittisesti kantaa. Lopullinen ohjelma päivittyy kevään aikana.
Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!