MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
13.-23.9.2017 10 yötä 

Alustava matkaohjelma

Keskiviikko 13.9. - Tervetuloa Atlantaan!
Saapuminen Atlantaan klo 14.20. Lentokentällä opas ryhmää vastassa ja siirtyminen Holiday Inn Express & Suites Atlanta Downtown -hotelliin. Hotelliin kirjautumisen jälkeen vapaata aikaa.

Torstai 14.9. - Atlantan kaupunkikiertoajelu
Amerikkalainen aamiainen hotellissa. Atlanta on Georgian osavaltion pääkaupunki. Se tunnetaan sekä Martin Luther Kingin että Tuulen Viemää -elokuvan synnyinpaikkana. Atlantassa on n. 5,5 miljoonaa asukasta. Aamupäivällä lähdemme oppaan johdolla kaupunkikiertoajelulle, jonka aikana tutustumme mm. Auburn-kortteleihin - näiden vanhojen kortteleiden alueella ovat ihmisoikeustaistelija Martin Luther Kingin synnyinkoti, asuintalo ja kirkko, jossa hän saarnasi. Kortteleiden länsipuoli on rauhoitettu kansallispuistoksi; jossa on mm. hautamuistomerkki, jossa palaa ikuinen tuli sekä museo Kingin ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi.

Kiertoajelun aikana näemme myös 1996 olympialaisiin rakennettuun kisakylän, joka on muuttunut melkoisesti. Nyt alueella on kongressikeskus Philips Arena, Georgia Aquarium, Coca Cola -museo ja CNN-rakennus.

Perjantai 15.9. - Chattanooga ja Jack Danielsin viskitislaamo
Amerikkalainen aamiainen. Aamiaisen jälkeen n. klo 09:00 lähdemme kohti Nashvilleä. Glenn Miller orkestereineen teki tunnetuksi 1940-luvulla laulun Pardon me sir – is this the Chattanooga Choo-Choo?” Chattanooga sijaitsee Tennesseen osavaltiossa ja laulun ”choo-choo” viittaa Cincinnattiin vuonna 1880 rakennettuun rautatielinjaan. Käymme Chattanoogan viehättävällä vanhalla asemalla, jossa on esillä vanhoja vetureita, junavaunuja ja nostalginen asemarakennus kahviloineen.

Chattanoogasta jatkamme matkaa Lynchburgiin. Vaatimattomassa pikkukaupungissa on vain yksi syy pysähtyä - Jack Danielsin hieno alkuperäinen viskitislaamo. Näemme kävelykierroksella viskin monivaiheisen valmistusprosessin. Tislaamon ja viskin aromeja voi tuoksutella. Maistelemaan emme pääse, sillä Jack Danielsin kotikaupungissa on alkoholikielto. Juomaa voi halutessaan  ostaa tehtaan pienestä myymälästä mukaansa. Viskitislaamon jälkeen nautimme yhteisen Southern style food -lounaan. Ajomatka päivän aikana n. 400 km.

Iltapäivästä saavumme Nashvilleen ja hotelliimme Opryland hotel and resortiin.

Lauantai 16.9. - Country-musiikin Nashville
Aamupäivällä lähdemme oppaan johdolla Nashvillen kaupunkikiertoajelulle. Nashville on country-musiikkia, sen historiaa ja suuria legendoja. Missään muualla ei tästä musiikinlajista pääse nauttimaan niin kuin täällä. Barn Dance – suorasta radio-ohjelmasta 1920-luvulla alkunsa saanut musiikkityyli on vuosien saatossa muuttunut USA:n suosituimmaksi. Tutustumme countryn ytimeen, kun kuljemme pitkin Music Row -aluetta, jolla ovat kaupungin kaikki kuuluisat musiikkistudiot. Country Music Hall of Fame on yksi käyntikohteistamme.

Halutessasi voit ostaa lipun Ryman Auditoriumiin ja jäädä tutustumaan siihen kiertoajelun päätteeksi oman aikataulusi mukaan ja palata hotellille omatoimisesti. Vierailun hinta on n. 25 eur. 

Illalla voit lähteä seuraamaan Grand Ole Opry show'ta, jossa esiintyy useita artisteja. Lisätietoa lippuhinnoista saat toimistostamme.

Sunnuntai 17.9. - Vapaapäivä Nashvillessä
Vietä vapaapäivää upeassa hotellissa. Halukkailla on mahdollisuus osallistua koko päivän Food&Wine festivaalille lisämaksusta (mikäli kyseinen festivaali järjestetään kyseisenä ajankohtana) tai tehdä edullisia ostoksia Opry Mills ostoskeskuksessa. Nashvillestä löytyy myös Johnnyn Cashin museo, johon voi halutessaan tutustua omatoimisesti.

Maanantai 18.9. - Nashvillestä Memphisiin
Aamulla lähdemme kohti Memphisiä, jonne saavumme iltapäivällä. Ajomatka päivän aikana n. 340 km. Matkan varrella pidetään muutama tauko. Majoittuminen Crowne Plaza Memphis downtown -hotelliin.

Memphis on mukavan pieni ja helposti tutustuttava joko jalan tai vanhalla raitiovaunulla. Ilta täällä sujuu oman suunnitelmasi mukaan. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti vierailla Beale Streetin bluesbaareissa, joissa pinnalle pyrkivät blues- ja rocktähdet esiintyvät livenä joka ilta.  

Tiistai 19.9. - Kaupunkikiertoajelu Memphisissä
Tänään nautimme Memphisin kaupunkikiertoajelusta. Puuvillan, barbecuen ja bluesin kaupunki on myös rock´n´ rollin ja soulin synnyinseutua. Beale Streetia kutsutaan bluesin pääkaduksi. Kadun varren baareissa on moni bluesmies aloittanut uransa. Sun Studio on paikka, josta 1950-luvun puolivälissä uraansa Elviksen lisäksi aloittivat muun muassa Johnny Cash, Jerry Lee Lewis  ja Roy Orbison. Käymme legendaarisella studiolla.

Memphisin keskustan läheisyydessä sijaitseva Lorraine-motelli oli aikoinaan niitä harvoja majoituspaikkoja, jotka hyväksyivät asiakkaakseen muita kuin valkoihoisia. Vuonna 1968 tämän motellin parvekkeella salamurhattiin Martin Luther King. Nykyään motellin vieressä on kansalaisoikeuksien museo. Tutustumme motelliin ulkoapäin. Kierroksen jälkeen nautimme lounaaksi Memphis style ribs lounaan.

Keskiviikko 20.9. - Elviksen koti Graceland
Aamupäivällä lähdemme tutustumaan Gracelandiin, jossa Elvis Presley asui läheistensä ja ystäviensä kanssa aina kuolemaansa saakka, 16. elokuuta 1977. Kohde on erittäin suosittu nähtävyys, jossa vuosittain sadat tuhannet matkailijat vierailevat rock´n and rollin kuninkaan kotona. Elviksen koti on tähden oman tyylin mukainen. Kimaltavat esiintymisasut Las Vegasin ajoilta ovat squash-hallissa ihailtavina. Trophy room -huoneessa on näytillä Elviksen lukuisat kulta- ja platinalevyt. Elviksen hauta on puutarhassa, kauniin suihkulähteen lähellä.

Torstai 21.9. - Tupelo ja Jazz hall of Fame -museo
Aamulla lähdemme kohti Atlantaa – matkan varrella  käymme  Tupelossa, jossa  vierailemme  Elviksen synnyinkodissa sekä teemme pysähdyksen Birminghamissa – Jazz hall of Fame -museossa. Saavuttuamme  Atlantaan  majoitumme samaan hotelliin kuin matkan alkaessa. Ajomatka päivän aikana n. 600 km.

Perjantai 22.9. - Kotimatka
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä mahdollisuus vielä tehdä viime hetken ostoksia tai käydä tutustumassa johonkin kaupungin nähtävyyteen, joka jäi matkan alussa kokematta. Siirtyminen linja-autolla ilman opasta lentokentälle, josta lento lähtee klo 16:35. Helsinkiin saavumme seuraavana päivänä 23.9. klo 13:05.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!