MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
5.-9.6.2017 4 yötä 

Alustava matkaohjelma

Maanantai 5.6. – Tervetuloa Bilbaoon!

Lufthansan lennot Bilbaoon, jossa suomenkielinen opas on ryhmää vastassa lentoaseman tuloaulassa Seniori-opettajat –kyltin kanssa. Baskimaan suurin kaupunki Bilbao on virallisesti perustettu vuonna 1300. Alue on kuitenkin tunnettu asuinpaikkana jo vuosisatoja aiemmin. Roomalaiset osasivat hyödyntää kaupungin runsaita mineraalivaroja, jotka ovat Bilbaon vaurastumisen perusta. Kaupungin luonnonsatama on näytellyt erittäin tärkeää osaa keskiajalla – se on muokannut Bilbaosta tärkeän kauppapaikan. Teemme bussilla kaupunkikertoajelun ja tutustumme Bilbaon alueeseen hieman laajemmin. Näemme mm. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan riippuvan lossin, Puente Golganten joka ylittää Nervión-joen. Retki päätyy Ercilla hotelliin. Majoittumisen jälkeen omaa aikaa ennen tervetuloillallista.

Tiistai 6.6. – Bilbaon Vanhakaupunki ja Guggenheim

Aamiaisen jälkeen lähtö opastetulle kävelykierrokselle Bilbaon Vanhaankaupunkiin Casco Viejoon. Vaikka Bilbao nykyisin tunnetaankin erityisesti modernin taiteen ja arkkitehtuurin tyyssijana, kaupunki ei ole unohtanut juuriaan. Erityistä viehätystä omaava Vanhakaupunki edustaa alkuperäistä Bilbaota, josta paikalliset asukkaat ovat ylpeitä. Vanhankaupungin sydän on kaarikäytävien koristama Plaza Nuevan aukio. Bilbaon vanhasta osasta löytyvät kaupungin seitsemän alkuperäistä katua sekä goottilainen katedraali, Basilica de Santiago, jossa vierailemme. Baskimaa on ylpeä gastronomiastaan. Lounaaksi nautimme paikallisia tapaksia eli pintxoja. Kävelykierros Vanhassakaupungissa tarjoaa mielenkiintoisen vastakohdan modernille vuonna 1997 avatulle Frank Gehryn suunnittelemalle Guggenheim-museolle, johon tutustumme kaupunkikierroksen päätteeksi. Titaanista ja lasista rakennettu taidemuseo on arkkitehtuurinen helmi. Näemme myös museon ulkopuolella sijaitsevan Jeff Koonsin suunnitteleman 12 metrisen Puppy-teoksen sekä Louise Bourgeoisin tekemän jättiläismäisen hämähäkkiveistoksen ”Maman”.

Keskiviikko 7.6. – Gernika

Aamiainen. Tänään suuntaamme n. 40 km päässä sijaitsevaan Gernikaan, pieneen baskimaalaiseen kaupunkiin, joka Espanjan sisällissodan aikana tuhoutui lähes täysin. Näemme historiallisen vanhan tammen, Gernika puun, joka on Baskimaan symboli. Baskien parlamenttirakennus rakennettiin puun viereen 1820, mutta jo sitä ennen virkamiesten valat oli jo pitkään vannottu puun alla. Pablo Picasson kuuluisa maalaus ”Guernica” kuvaa sisällissodan pommitusten runtelemaa kaupunkia, ja mosaiikkinen kopio maalauksesta on nähtävillä San Juan –kadun päässä Gernikassa.  Alkuperäistä maalausta säilytetään Madridissa Reina Sofian museossa. Lounaalle ajamme n. 10 minuutin ajomatkan päähän Urdaibain luonnonsuojelualueelle, jossa sijaitsee upea uusgoottilaiseen tyyliin kunnostettu Arteagan linna. Linnan ravintola tarjoilee Baskimaan ruokia.  Lounaan jälkeen kuljetus takaisin Bilbaoon.

Torstai 8.6. – San Sebastián ja Chillida Leku

Aamiainen, jonka jälkeen lähdemme Cantabrian meren rannalla sijaitsevaan, vehreiden kukkuloiden ympäröimään San Sebastiánin kaupunkiin. Menomatkalla pysähdymme perinteisellä txakoli-viinitilalla. Txakoli on Baskimaan omaa valkoviiniä ja sitä valmistetaan perhetiloilla, joissa käytössä on modernit laitteet, mutta valmistusmenetelmät ovat perinteisiä. Kierroksen päätteeksi maistelemme txakoli-viiniä. San Sebastiánin upeat rannat lumosivat 1800-luvulla kuningatar Isabella II:n ja hän valitsi San Sebastiánin jokavuotiseksi kesälomakohteekseen. Urumea-joki virtaa läpi kaupungin ja sitä ympäröivät vehreät kukkulat. Elegantin San Sebastiánin sydän, Vanhakaupunki, kapeine kujineen ja historiallisine rakennuksineen vievät kävijän aikamatkalle menneisiin vuosisatoihin. Viehättävä rantabulevardi ja pieni kalastussatama ovat niin ikään kokemisen arvoisia. La Conchan ja Ondarretan uimarannat keskellä kaupunkia luovat vanhan ajan kylpyläkaupungin glamouria. Tutustumme Vanhaankaupunkiin eli Parte Viejaan kävelykierroksella, jonka jälkeen nautimme lounaan perinteisessä paikallisessa baskiravintolassa. Ennen paluukuljetusta Bilbaoon käymme vielä Chillida Lekun ulkoilmamuseossa. 5 km päässä San Sebastiánista sijaitsee museoalue, jonka Eduardo Chillida suunnitteli ja rakensi taiteelleen. Museorakennuksessa on esillä 110 mm. alabasterista, graniitista ja raudasta tehtyä teosta. Chillida Lekussa on myös laaja puistoalue, joka toimii ulkoilmamuseona.  

Perjantai 9.6. – Agur! – Näkemiin!

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus hotellilta lentokentälle. Lufthansan lento lähtee klo 11:40 Müncheniin, jossa koneen vaihto. Helsinkiin saavumme klo 18:30.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!