MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
13.-17.6.2018 keskiviikko-sunnuntai

Alustava matkaohjelma:

Keskiviikko 13.6. – Tervetuloa Berliiniin

Finnairin lento lähtee Helsinki–Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 16.00 ja saapuu Berliiniin klo 16.55. Suosittelemme saapumaan kentälle kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Berliinin lentoaseman tuloaulassa Rondo-kyltin kanssa. Lentoasemalta bussikuljetus Arcotel John F –hotelliin (4*). Majoittuminen ja tervetuloillallinen hotellissa. 

Torstai 14.6. – Berliinin kaupunkikierros sekä Pelleas ja Melisande -ooppera

Aamiainen hotellissa. Ennen kaupunkikierrosta Harri Kuusisaari esittelee matkan ohjelmatarjonnan.

Tuskin lienee toista miljoonakaupunkia, jonka lähimenneisyys on yhtä mielenkiintoinen ja vavahduttava kuin Berliinin. Vaikka historia puhuttelee vierailijaa lähes joka askeleella, tulevaisuutta rakennetaan innokkaasti niin entisen idän kuin lännenkin puolella. Kaupunkikierros vie meidät keskelle Berliinin kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Reitin varrella ohitamme mm. diplomaattikorttelit, uutta aikaa edustavan Potsdamin aukion, menneestä ajasta muistuttavat Gendarmenmarkt-aukion ja Checkpoint Charlien, Museosaaren ja paljon muuta. Kierroksen aikana oppaamme kertoo myös Berliinin musiikkiperinteistä.

Päätämme kierroksen Nikolaiviertel-kortteliin ja lounastamme viihtyisässä Balthazar 2 Spreeufer -ravintolassa. Berliinin modernia metropolikeittiötä edustava ravintola tarjoilee paikallisia ja laadukkaita ruokia mutkattomaan tyyliin. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle. Ravintolasta hotelliin on noin 700 m kävelymatka.

Berliinin Valtionooppera pääsi vihdoin lokakuussa – seitsemän evakkovuoden jälkeen – muuttamaan takaisin remontoituun taloonsa Unter den Linden -valtakadulla. Perusteellisen restauroinnin jälkeen talo loistaa upeimmillaan, ja myös akustiikka on parantunut. Illalla kävelemme hotellista n. 500 m päässä sijaitsevaan Valtionoopperaan, Staatsoperiin. Klo 19.00 alkaen saamme nauttia Claude Debussyn Pelleas ja Melisande -oopperasta johtajanaan Daniel Barenboim. Pääosissa laulavat Rolando Villazón ja Marianne Crebassa. Viimeistä kertaa tällä kaudella esitettävän oopperan kesto on noin 3 tuntia 10 min, jonka jälkeen palaamme hotelliin kävellen.

Perjantai 15.6. – Vapaapäivä ja Matka Reimsiin -ooppera

Aamiainen hotellissa. Päivä vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle.

Illaksi mahdollisuus ostaa lisämaksusta lippu Deutsche Operiin Gioacchino Rossinin Matka Reimsiin -oopperan ensi-iltaan. Ohjaus on Jan Bossen. Herkullisessa komediassa eri kansalaisuuksista koostuva iso solistijoukko matkustaa kruunajaisiin, mutta sitten matkavaunut rikkoutuvat, ja kuinkas käykään? Ooppera hienojen aarioiden ja yhtyekohtausten runsaudensarvi.  Ooppera alkaa klo 19.30, ja sen kesto on n. 2 tuntia 45 min (yksi väliaika).

I-kategorian lipun hinta 150 €/lippu (ei sisällä kuljetuksia hotellista oopperaan ja takaisin, ei opaspalveluita). Lippu tulee tilata matkavarauksen yhteydessä, ja tilaus on heti sitova.

Lauantai 16.6. – Vapaapäivä ja Berliinin filharmonikot

Aamiainen hotellissa. Koko päivä on varattu omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

Ennen illan konserttia kokoonnumme yhteiselle illalliselle Potsdamer Platzilla sijaitsevaan Lutter & Wegner -ravintolaan. Hienostunut, mutta samalla kodikas atmosfääri luo miellyttävät puitteet illalliselle. Paikallista keittiötä suosivan ravintolan herkut tarjoillaan itävaltalaisittain höystettynä.

Kolmen ruokalajin illallisen jälkeen kävelemme yhdessä Filharmoniaan, joka saa kiitosta upeasta akustiikastaan. Matkan ohjelmallisen osuuden päättää Berliinin filharmonikkojen konsertti alkaa klo 19.00 johtajaan Sir Simon Rattle. Kuulemme mm. Leonard Bernsteinin, Andrew Normanin, Magnus Lindbergin, Brett Deanin, Scott Bradleyn ja Erich Wolfgang Korngoldin teoksia.

(Kuljetus hotellista illallisravintolaan ja Filharmoniasta takaisin hotelliin, kävelymatka illallisravintolasta Filharmoniaan n. 700 m) 

Sunnuntai 17.6.  Näkemiin Berliini

Aamiaisen jälkeen klo 10.45 suomenkielisen oppaan johdolla kuljetus Berliinin lentoasemalle, josta Finnairin lento lähtee klo 13.15 ja saapuu Helsinkiin klo 16.05

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!