MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
14.-18.8.2014 torstai-maanantai

Alustava matkaohjelma:

14.8. – Tervetuloa Toscanaan
Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. Lufthansan lähtöselvitys on Helsinki – Vantaan lentoaseman ykkösterminaalissa (T1). Lufthansan lento lähtee klo 13:50 ja saapuu Frankfurtiin klo 15:25. Jatkolento Frankfurtista lähtee klo 16:50 ja saapuu Firenzeen klo 18:20. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa lentokentällä. Bussikuljetus Viareggioon, jonka aikana opas kertoo kohteeseen liittyvistä asioista ja antaa vinkkejä tuleville matkapäiville. N. 65 000 asukkaan Viareggio sijaitsee reilun sadan kilometrin päässä Firenzestä, Välimeren rannalla. Majoittuminen hotelli Edeniin ja tervetuloillallinen.

15.8. – Retki Pisaan ja La Boheme ooppera
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme retkelle Arno-joen varrella sijaitsevaan Pisan yliopistokaupunkiin. Pisan vanhimmat osat ovat peräisin jo 1000-luvulta. Vanhan keskustan aarre on Campo dei Miracoli, laaja Ihmeiden aukio suurine nurmikenttineen. Sen laidoilla kohoavat puhdasta romaanista tyyliä edustavat valkeat rakennukset, joista tunnetuin on Pisan kalteva torni. Sen vieressä on Pisan tuomiokirkko ja vastapäätä kastekappeli, joka on kuuluisa erikoisesta kaiustaan. Salien seinillä on arvokkaita freskoja. Aukion takaosassa on Campo Santon hautausmaa. Retken aikana vierailemme tuomiokirkossa ja kastekappelissa. Opastetun kierroksen jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Paluumatkalla pysähdymme Puccinin kotimuseossa. Giacomo Puccini (1858 – 1924) saapui ensimmäisen kerran Torre del Lagoon 1800-luvun lopussa ja ihastui heti pikkukylään ja Massacciuccoli –järveen. Puccini sävelsi kuuluisimmat oopperansa asuessaan Torre del Lagossa.
Illalla bussikuljetus hotellilta Torre del Lagon upealle ulkoilmateatterille kuulemaan La Boheme oopperaa. 3400 paikkaisesta, Puccinille omistetusta teatterista avautuvat kuvaukselliset maisemat Massacciuccoli -järvelle ja ympäröivään puistoon. La Boheme ooppera valmistui vuonna 1896 ja sitä pidetään Puccinin romanttisimpana oopperana. Oopperan on ohjannut kuuluisa italialainen elokuvaohjaaja Ettore Scola. Kapellimestarina toimii Valerio Galli ja solisteina mm. Daniela Dessi ja Fabio Armiliato. Oopperan jälkeen paluukuljetus hotellille.

16.8. – Madama Butterfly ooppera
Aamiainen hotellissa. Päivä omaa aikaa tutustua esim. Viareggion kaupunkiin tai pulahtaa mereen uimaan. Viareggion suosittu rantabulevardi Passeggiata a mare on oiva paikka viettää aikaa, istua katukahviloissa, ruokailla kalaravintoloissa ja tehdä tuliaisostoksia.

Illalla bussikuljetus hotellilta Torre del Lagon ulkoilmateatteriin kuulemaan Madama Butterfly oopperaa. Madama Butterfly ooppera sai ensi-iltansa 110 vuotta sitten, v. 1904, ja se kertoo japanilaisen geishatytön onnettomasta rakkaudesta amerikkalaiseen luutnanttiin. Juhlavuoden kunniaksi oopperan lavastusta ja puvustusta on uusittu ja niistä vastaa ohjaaja Renzo Giacchieri. Oopperan solisteina ovat mm. Micaela Carosi, Amarilli Nizza ja Silvana Froli. Oopperan jälkeen bussikuljetus takaisin hotelliin.

17.8. – Veneretki Portovenereen, Vernazzaan ja Monterosso al Mareen
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme veneretkelle tutustumaan upeaan Portovenere kylään ja Cinque Terren alueeseen. Ensimmäinen pysähdyspaikka on Portovenere, UNESCON maailmanperintölistalla oleva pieni kylä, jonka viehättävässä keskustassa teemme kävelykierroksen ja kävelemme San Pietro kirkolle, josta on upeat näkymät läheisille saarille ja Cinque Terren suuntaan. Satamasta löytyy useita kahviloita, ravintoloita ja pikkukauppoja. Portoveneressa pysähdytään tunnin verran, jonka jälkeen jatkamme matkaa Vernazzaan. Cinque Terren alue koostuu viidestä pittoreskista rannikon kylästä ja tämä maalauksellinen rannikkoalue pääsi UNESCON maailmanperintölistalle v. 1997. Veneretkellä pysähdymme kahdessa Cinque Terren kylässä Vernazzassa ja Monterossossa. Vernazzan värikkäät, historialliset rakennukset jyrkänteiden päällä, kalastajakylän tunnelma ja vanhat perinteet luovat satukirjamaisen maiseman. Pysähdysaika Vernazzassa on kaksi tuntia ja aikaa jää omatoimiselle lounaalle. Vernazzan jälkeen pysähdymme vielä tunnin verran Monterosso al Maressa, jonka kapeilla kujilla on mukava kierrellä ennen paluuta takaisin Viareggioon.

18.8. – Kotiinlähtö
Aikainen aamiainen, jonka jälkeen bussikuljetus Firenzen lentokentälle, josta Lufthansan lento lähtee klo 09:55 ja saapuu Frankfurtiin klo 11:30. Jatkolento Frankfurtista lähtee klo 13:45 ja saapuu Helsinkiin klo 17:15.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.