MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
1.-6.10.2014 5 yötä 

Alustava matkaohjelma:

Keskiviikko 1.10.
Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Finnairin lähtöselvitys on Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2). Finnairin lento AY723 lähtee klo 08:10 ja saapuu Ljubljanaan klo 09:50. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Ljubljanan lentokentällä. Lentokentältä kuljetus Ljubljanan keskustaan, jossa jätämme matkatavarat Hotelli BW Slonin säilytykseen ja lähdemme tutustumaan kaupunkiin kävelykierroksella. Opastetun kierroksen aikana näemme Ljubljanan tunnelmalliseen keskustaan ja ihastelemme Slovenian tunnetuimman arkkitehdin Jože Plečnikin käsialaa. Hän suunnitteli lukuisia rakennuksia, siltoja, kokonaisia katuja ja kirkkoja: mm. Kolmoissilta, Suutarinsilta, Kansallis- ja yliopistonkirjasto, kauppatorin pylväshallit ja Tivoli-puisto kuuluvat hänen tuotantoonsa. Näemme myös keskiaikaisen Ljubljanan linnan, joka kohoaa ylväästi vehreiden puiden peittämällä kukkulalla. Kävelykierroksen jälkeen paluu BW Slon hotelliin ja majoittuminen. Iltapäivä omaa aikaa. Illalla lähdemme viettämään tervetuliaisiltaa ja nauttimaan tervetuloillallista läheisessä ravintolassa.

Torstai 2.10.
Aamiainen, jonka jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Slovenian koillisosaan Radgonske Goriceen ja Mariboriin. Radgonske Gorice on kaunis- ja vehreä viljelyalue, joka sijoittuu Scavnica- ja Mura- jokien väliin. Vierailemme alueen viinikellarissa ja maistelemme ranskalaisella menetelmällä valmistettua Radgone Gold kuohuviiniä sekä muita tilan viinejä. Jatkamme matkaa minijunalla Radgonske Goricen viinitarhojen halki kohti paikallista maatilaa, jossa nautimme lounaan. Päiväretkemme seuraava kohde on Slovenian toiseksi suurin kaupunki, Maribor, jonne saavuttuamme teemme kaupunkikierroksen ja näemme kaupungin päänähtävyydet. Paluukuljetus Ljubljanaan. Ilta omaa aikaa.

Perjantai 3.10.
Aamiainen hotellissa. Päivä aikaa tutustua Ljubljanan nähtävyyksiin omatoimisesti ja tehdä tuliaisostoksia.

Lauantai 4.10.
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kokopäiväretkelle Slovenian rannikolle Piranin keskiaikaiseen kaupunkiin sekä Italian puolelle Triesteen. Muurein ympäröity Piranin vanhakaupunki sijaitsee aivan niemen kärjessä ja sen viehättävillä kujilla ja toreille teemme opastetun kävelykierroksen.

Piran on säveltäjä-viulisti Giuseppe Tartinin syntymäpaikka ja kaupungin keskusaukio onkin nimetty hänen mukaansa Tartinin aukioksi. Piranista retki jatkuu Triesteen. Satamakaupunki Trieste on Friuli- Venezia Giulian autonomisen alueen pääkaupunki. Kaupunki on saanut vaikutteita naapurivaltioista, mikä on tehnyt siitä kulttuurisesti monimuotoisen. Triesten monipuolisen arkkitehtuurin lisäksi, kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat kaupungin keskusaukio Piazza Unità d’Italia, Roomalainen teatteri sekä Miramarin linna. Kaupunkikierroksen jälkeen on vapaata aikaa mm. omatoimiselle lounaalle. Lounastauon jälkeen ajamme Miramarin linnaan, joka on yksi alueen upeimmista linnoista ja Triesten symboli. Merenrannalla sijaitseva 

kaunis linna puistoineen rakennettiin v. 1860 Itävallan arkkiherttua Maximilianille. Opastettu kierros linnassa, jonka jälkeen lähdemme paluumatkalle Ljubljanaan. Hotelliin saapumisen jälkeen lähdemme yhteiselle illalliselle paikalliseen ravintolaan.

Sunnuntai 5.10.
Aamiainen hotellissa. Päivä aikaa tehdä tuliaisostoksia ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Jäähyväisiltaa lähdemme viettämään paikalliseen ravintolaa, jossa nautimme kolmen ruokalajin illallisen.

Maanantai 6.10.
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme kohti Slovenian pohjoisosaa ja Bledin postikorttimaisia maisemia. Ajomatkaa on n. 50 km. Vihreävetinen Bled-järvi ja sen pinnasta heijastuvat juliaaniset alpit luovat henkeäsalpaavan kauniin maiseman. Blediin saavuttua vierailemme keskiaikaisessa linnassa ja teemme retken Pletna-veneillä järven keskellä sijaitsevaan saarikirkkoon ja soitamme kirkon suosittua toivomuskelloa. Lounas paikallisessa Murka ravintolassa. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa muutaman kilometrin pohjoiseen Vintagr gorge rotkolle. Radovna joki on vuosien saatossa kaivertanut rotkon reunat 50 – 100 m korkeiksi. Kuvauksellisten putous ja rotkomaisemien jälkeen lähdemme paluumatkalle kohti etelää ja lentokenttää. Finnairin lento AY724 lähtee Ljubljanasta klo 19:30 ja saapuu Helsinkiin klo 23:05.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

07.01.2021
Toimistomme helmi- ja maaliskuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!