MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
7.-14.6.2014 7 yötä ja 8 päivää

Alustava matkaohjelma:

La 7.6. – Tervetuloa Dubrovnikiin!

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Norwegianin lento lähtee Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 10:15 ja saapuu Dubrovnikiin klo 12:35. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa Dubrovnikin lentokentällä. Kuljetus Babin Kukin alueella sijaitsevaan Hotelli Argosyyn. Matkan aikana oppaamme kertoo Dubrovnikista ja antaa vinkkejä kohteen tapahtumista. Majoittuminen hotelliin. Tervetuloiltaa lähdemme viettämään pieneen Osojnikin kylään. Paikallinen isäntä toivottaa ryhmän tervetulleeksi tanssimalla perinteistä Lindo tanssia perinneasussa. Tervetulojuoman jälkeen on mahdollista valmistaa oma alkupala grillaamalla lihapaloja laakeripuutikussa. Pääruoan kaikki tuotteet tulevat ravintolan omasta puutarhasta.

Su 8.6. – Dubrovnikin Vanhankaupungin kierros

Aamiainen. Tänään tutustumme Dubrovnikiin ja se vaikuttavaan kivimuurin ympäröimään vanhaan keskustaan. Kroatian eteläkärjessä sijaitsevan Dubrovnikin perustivat roomalaiset vuoden 700 tienoilla. Dubrovnik on todellinen historian ja kulttuurin aarreaitta. Kuulemme opastetun kävelykierroksen aikana kaupungin historiasta ja nykypäivästä, käymme fransiskaanikirkossa, merimuseossa sekä Rehtorien palatsissa, joka on 1400-luvulla valmistunut kaupunginjohtajan hallintopalatsi. Lisäksi käymme myös katedraalissa, jossa säilytetään pyhäinjäännöksiä sekä kultaesineitä ja arvokkaita maalauksia. Kierroksen jälkeen lounas Vanhassakaupungissa ja paluukuljetus hotelliin. Iltapäivä ja ilta omaa aikaa.

Ma 9.6. – Montenegro

Aamiainen, jonka jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle huikeiden vuoristomaisemien Montenegroon. Ajoreitti mutkittelee pitkin kaunista rantaviivaa. Vuoriston ympäröimän Kotorinlahden maisemat ovat yksi Välimeren vaikuttavimmista näkymistä. Vuonomaisen lahden kirkkaan siniseen veteen heijastuvat vuoret luovat todella valokuvauksellisen näkymän. Ajamme Kotorinlahden rannikkoa pitkin ja ohitamme idylliset Risanin ja Perastin pikkukaupungit sekä teemme lyhyen veneretken pienelle Our Lady of the Rocks saarelle. Perusta tälle rakennetulle saarelle syntyi, kun merimiehet pudottivat paikalle kiviä sekä upottivat vanhoja veneitään, palattuaan turvallisesti meriltä. Pikkuruisella saarella on katolinen kirkko, museo ja pieni matkamuistomyymälä. Veneretken jälkeen matka jatkuu suojaisessa lahdenpoukamassa sijaitsevaan Kotoriin, joka rakennettiin 1100-1300 luvuilla erityisesti merenkulkijoiden ja kauppiaiden keskukseksi. Sen kapeilla kujilla kulkiessa voi edelleen aistia keskiajan tunnelmaa. Muurein ja linnoituksin ympäröity Kotor on UNESCON maailmanperintölistalla.
Kotorin jälkeen retki jatkuu Adrianmeren rannalle, jossa sijaitsee Budvan keskiaikainen kaupunki. Omaa aikaa kierrellä Budvan viehättävillä kaduilla ja kujilla. Kokopäiväretken aikana yhteinen lounas. Paluukuljetus illansuussa takaisin Dubrovnikiin. Huom! Retkellä tulee olla passi mukana rajanylitystä varten.

Ti 10.6. – Vapaapäivä

Aamiainen. Päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle, ostoksille ja auringonotolle.

Ke 11.6. – Saarikierros

Aamiainen. Päivän ohjelmassa on risteily kolmelle Dubrovnikin edustalla sijaitsevalle saarelle, ns. Elafiittisaarille. Saarien välimerellinen kasvillisuus on runsasta. Sypressit, laakeripuut, männyt, rosmariini ja timjami luovat hehkeitä värejä ja tuoksuja, eikä siis ihme, että saaret ovat aikoinaan olleet Dubrovnikin aristokraattien suosiossa. Ensimmäinen saarikohteemme on Kolocep, jonka tiheää mäntymetsää ja kuvauksellista kalastajakylää saamme ihailla kierroksen aikana. Šipanin saarella vierailemme Suduradin kalastajakylässä ja Skocibuhan suvun 1500-luvulta peräisin olevassa kesähuvilassa. Viimeinen pysähdyksemme on Lopudin saarella, jolla on pitkät merenkulkuperinteet. Tutustumme saaren fransiskaaniluostariin ja Gjorgic-Maynerin puistoon. Retken päätteeksi jää vielä aikaa nauttia saaren hienohiekkaisesta rannasta uiden ja aurinkoa ottaen. Lounas retken aikana.

To 12.6. – Vapaapäivä

Aamiainen. Päivä vapaata aikaa.

Pe 13.6. – Läksiäisillallinen

Aamiainen. Päivä omaa aikaa. Iltapäivällä lähdemme bussilla kohti Konavlen laaksoa, jonne teemme retken ennen läksiäisillallista. Matkan varrella pysähdymme kauniissa Cavtatin kylässä lyhyelle kaupunkikierrokselle. Matka jatkuu Komajin kylään, jossa maistelemme paikallisia viinejä ja tutustumme viinikellariin. Ljutan kylässä käymme vanhassa myllyssä ja maistamme kuivattuja viikunoita aperitiivin kera. Retki päätyy Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin, jossa nautimme läksiäisillallisen ja näemme paikallisia perinteisiä tansseja. Paluukuljetus hotelliin.

La 14.6. – Näkemiin Dubrovnik!

Aamiainen. Aamupäivällä kuljetus Dubrovnikin lentokentälle, josta Norwegianin lento DY5897 lähtee klo 13:15 ja saapuu Helsinkiin klo 17:25.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet muutoksiin.