MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
10.-16.10.2014 perjantai-torstai

Alustava matkaohjelma:

Perjantai 10.10. – Tervetuloa Cataniaan

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. Lufthansan lähtöselvitys on Helsinki- Vantaan lentokentän ykkösterminaalissa (T1). Lufthansan lento lähtee klo 06:35. Saapuminen Müncheniin klo 08:10, josta jatkolento lähtee klo 09:10 ja saapuu Cataniaan klo 11:20. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Catanian kentällä.  Kuljetus kaupungin keskustaan, jossa teemme kaupunkikierroksen. Catanian tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu kaupungin suojeluspyhimykselle Sant’Agatalle omistettu tuomiokirkko sekä kaupugin suuren pojan oopperasäveltäjä Bellinin mukaan nimetty teatteri ja Castel Ursinon linna.  Kierroksen jälkeen syömme Cataniassa lounaan. Kuljetus Acitrezzaan, jossa majoitumme hotelli Faraglioniin. Illallinen hotellin ravintolassa.

Lauantai 11.10. - Taormina ja Etnan tulivuori

Aamiaisen jälkeen lähdemme kaunista rantatietä pitkin kohti Taorminaa.  Rannikkoa kutsutaan myös Kyklooppien rivieraksi ja tähän rannikkoon liittyvät monet myytit ja myös Odysseuksen harharetket Troijan sodan jälkeen. Monte Tauron rinteellä sijaitseva Taormina on ihastuttava pikkukaupunki, joka jo 1800-luvulla kuului ylhäisön ja älymystön matkaohjelmaan ns. Gran Tourin puitteissa ja josta sittemmin tuli monien elokuvatähtien lempipaikka. Taorminan keskustassa teemme kävelykierroksen, jonka aikana käymme kreikkalais-roomalaisessa teatterissa ja keskusaukion näköalapaikalla, jolta voi ihailla etäällä kohoavaa Etnan tulivuorta. Vapaata aikaa varattu ostoksiin ja omatoimiseen kiertelyyn. Iltapäivän alkupuolella lähdemme kohti saaren korkeinta huippua Etnaa ja matkalla pysähdymme viinitilalle tutustumaan viininvalmistuksen saloihin sekä kevyelle lounaalle ja viinimaistiaisille. Lounastauon jälkeen nousemme tulivuoren rinnettä, jossa maisemat vaihtelevat hedelmällisistä viinitarhoista kuumaisemiin.  Päivän ajoreitti riippuu vuoren ”tulisuudesta”. Illaksi palaamme Acitrezzaan.  Illallinen paikallisessa ravintolassa.

Sunnuntai 12.10. – Noton laakso ja Siracusa

Aamiainen hotellissa. Sunnuntain retken kohteena on Catanian eteläpuolella sijaitseva Noton laakso, jossa sijaitsevat sisilialaisen barokin helmiksi kutsutut kaupungit. V. 1693 aluetta koetteli ankara maanjäristys ja alueen asutut keskukset tuhoutuivat lähes maan tasalle. Kun jälleenrakentaminen alkoi, eli myöhäisbarokki loistokauttaan ja laakson kaupungit saivat näin yhtenäisen arkkitehtonisen leiman. Tästä ainutlaatuisuudesta johtuen on koko Noton alue julistettu v. 2002 UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Pysähdymme Notossa, josta koko laakso on saanut nimensä ja jota kutsutaan sisilialaisen barokin pääkaupungiksi, ja teemme keskustassa pienen kävelykierroksen. Noton jälkeen ajamme rannikolle Marina di Ragusaan sekä Punta Seccaan, jossa sijaitsee tv-komissaario Montalbanon talo. Kirjailija Andrea Camillerin luoma hahmo on tullut suosituksi ympäri Eurooppaa ja vaikka tarinat ovat fiktiota, paikkakunnat löytyvät juuri Marina di Ragusan ympäristöstä. Marina di Ragusan jälkeen ajamme sisämaahan päin ja pysähdymme nauttimaan antipastolounaan maatilamatkailuyrityksessä. Iltapäivällä on vuorossa Siracusan kaupunki, jossa käymme arkeologisessa puistossa ja sen kreikkalaisen teatterin raunioilla sekä erikoisissa kaikuvissa kivilouhoksissa, joita kutsutaan nimellä latomie. Teemme myös kävelyretken kaupungin historiallisessa keskustassa Ortygian saarella ennen paluuta Acitrezzaan. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

Maanantai 13.10. – Piazza Armerina ja Palermo

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat bussiin ja otamme suunnan saaren halki kohti Palermoa.  Matkan varrella pysähdymme Piazza Armerinassa, joka on yksi Sisilian suosituimmista vierailukohteista ja siellä käy yli 600.000 matkailijaa vuoden aikana.  Piazza Armerinassa sijaitsee upea mosaiikein koristeltu roomalaishuvila Villa del Casale. Huvila kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin ja sen mosaiikit kattavat n. 3500 m2 alueen. Tutustumme huvilan saleihin ja käytäviin, joissa huomio kiinnittyy rikkaisiin mosaiikkeihin, jotka ilmeisesti ovat afrikkalaisten mestareiden työtä. Kierroksen jälkeen yhteinen lounas, jonka jälkeen jatkamme matkaa Sisilian pääkaupunkiin Palermoon. Majoittuminen hotelli Politeama Palaceen. Ilta omaa aikaa.    

Tiistai 14.10. Palermon kaupunkikierros ja Monreale

Aamiaisen jälkeen tutustumme ensin Palermon vanhaan keskustaan, jonka aikana Sisilian vaihteleva historia ja vilkas nykypäivä tulevat lähemmin tutuiksi. Kierroksen aikana näemme mm. Normannien palatsin ja sen helmen eli runsain mosaiikein koristellun Palatina-kappelin sekä tuomiokirkon, jossa sijaitsevat tärkeimpien normannikuninkaiden haudat. Kaupungin tärkeimmältä teatterilta Teatro Massimolta teemme kävelykierroksen pitkin via Maquedan ostoskatua neljän korttelin risteykseen ja siitä edelleen Pretoria-suihkulähteelle, jota kutsutaan häpeän lähteeksi alastomien patsaittensa takia. Kierros jatkuu alas kohti satamaa Lo Spasimon keskenjääneen kirkon kautta, joka nykyisin toimii konsertti- ja näyttelytilana ja siitä edelleen Santa Maria della Catenan kirkolle lähelle satamaa. Aikaa omatoimiseen lounaaseen.
 
Iltapäivällä suuntaamme kaupungista sisämaahan n. 5 km päähän Kultaisen Sarven laaksossa sijaitsevaan Monrealeen.  Alun perin Monreale oli pieni arabialainen kylä, josta normannien aikana 1000-luvulla kehittyi kulttuurin kehto. Vierailemme 1100-luvulla rakennetussa tuomiokirkossa ihailemassa rikkaita mosaiikkikoristeluja sekä tuomiokirkon vieressä sijaitsevassa luostarin pihassa eli chiostrossa sen arabialaisvaikutteisia pylväitä. Paluu Palermoon ja illallinen paikallisessa ravintolassa.

Keskiviikko 15.10. Erice, Trapani ja Marsala

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle saaren itälaidalle Trapanin seudulle. Ensimmäinen pysähdys on  Segestan doorilaisen temppelin luona, josta matka jatkuu kohti Castellammaren kaunista merenlahtea, jonka länsipuolella kohoaa luonnonsuojelualueena tunnettu San Vito lo Capon niemi. Pikkutie kiemurtelee ylöspäin
ja vie lopulta Ericeen eli muinaiseen Eryxin pikkukaupunkiin. Se sijaitsee 750 metriä merenpinnan yläpuolella ja kirkkaalla ilmalla sieltä voi nähdä aina Etnalle sekä lännessä läheisille Egadien saarille saakka. Ericen vanha keskusta on säilynyt koskemattomana ja keskiaikaisena ja sitä ympäröivät muurit, joissa on vartiotorneja ja kolme normannien aikaista porttia, Porta Spada, Porta del Carmine ja Porta Trapani. Pikkukaupungin kaakkoislaidalla on kaunis Balion puutarha, jonka keskellä on normannien ajalta peräisin oleva Pepoli-linna. Kapeat mukulakivikujat ja kukkaloistossa kylpevät talojen sisäpihat, kirkkojen hiljaisuus ja toisaalta vilkas kaupankäynti pikkupuodeissa kuuluvat Ericen yleiskuvaan kuten hienosti koristellut keramiikkaesineet ja värikkäät käsinkudotut matot sekä muut käsityöt, unohtamatta tyypillisiä mantelimassasta tehtyjä pikkuleipiä, jotka ovat syntyneet luostareiden keittiöissä. Omaa aikaa kahvitteluun tai välipalaan. Ericen jälkeen ajamme alas Trapaniin, josta matka jatkuu tuulimyllyjen täplittämien suolakenttien kautta Marsalan alueelle, josta on kuuluisa makea Marsala-viini kotoisin. Vierailemme perinteikkäässä Florion kanttiinissa ja saamme maistaa tätä erinomaista nektaria. Illaksi palaamme takaisin Palermoon ja syömme yhdessä läksiäisillallisen.  

Torstai 16.10. – Näkemiin Sisilia

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme kohti Palermon PuntaRaisin lentokenttää. Lufthansan lento lähtee klo 11:55, koneenvaihto Münchenissä ja saapuminen Helsinkiin klo 18:35.
Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!