MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
23.–27.12.2014 tiistai-lauantai

Alustava matkaohjelma:

Tiistai 23.12. - Tervetuloa Salzburgiin! 

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Lufthansan lento LH2463 lähtee Helsinki – Vantaan lentoaseman T1-terminaalista klo 13:00 ja saapuu Müncheniin  klo 14:40 Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa lentokentällä, josta aloitamme n. 190 km bussimatkan kohti Saltzburgia. Saavuttuamme  majoittuminen keskustassa sijaitsevaan Kasererbräu–hotelliin (4*).

Illalla lähdemme kävellen yhteiselle 3 ruokalajin tervetuloillalliselle Vanhassa kaupungissa sijaitsevaan ravintolaan.

Keskiviikko 24.12. -  Jouluaatto,   alppimaisemien Salzkammergut 

Aamiainen. Jouluaaton retkemme suuntautuu idyllisten maisemien halki Henndorfiin, jossa ihailemme  Euroopan suurinta  eläinseimeä. Vuonna 2000 Michael Aufhauserin perustama tila toimii eläinten turvakotina keskellä koskematonta maaseutua. Tilasta on tullut menestystarina ja sitä ylläpidetään lahjoitusvaroin sekä myyntituloin. Myyntikojut sijaitsevat kauniisti koristelluissa karsinoissa ja tarjolla on laaja valikoima perinteisiä käsitöitä ja tyylikkäitä lahjatavaroita - erinomainen mahdollisuus tehdä joululahjaostoksia.

Oberndorfin Stille Nacht-kappelissa kaikuvat maailman tunnetuimman joululaulun sävelet virittävät
meidät joulutunnelmaan.

Jouluaattoiltana kokoonnumme viihtyisään ravintolaan 5 ruokalajin juhlaillallisellle.

Torstai 25.12. -  Joulupäivä

Aamiainen hotellissa. Mahdollisuus viettää  rauhallinen joulupäivän aamu kunnes opas noutaa hotellista. Teemme yhdessä kävelykierroksen keskustassa,  tutustumme tarkemmin Salzburgin Vanhaankaupunkiin ja näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kuten Tuomiokirkon, Peterskirchen, Festspielhausin, Residenz-hallintopalatsin. Tunnelmallisella joulutorilla mahdollisuus nauttia lämmittävää hehkuviinä ja paikallisia herkkuja. Lounas omatoimisesti,  iltapäivälla vapaa-aikaa.

Noin  n. klo 17:00 lähdemme hotellista oppaan kanssa  hotellista Hohensalzburgin linnalle, jossa syömme  3 ruokalajin illalllisen. Aterian jälkeen siirrymme konserttisaliin nauttimaan Salzburgin Mozart kamariorkesterin juhlakonsertista. Ohjelmassa Mozartin, Vivaldin ja Dvorakin säveliä. Paluu hotelliin konsertin päätyttyä klo 21.00 jälkeen

Perjantai 26.12.  Krippelroas-retki jouluseimille

Aamiainen. Lähdemme bussilla Salzgammergutiin, josta aloitamme romanttisen seimikierroksen hevoskärryajeluineen. Upeissa vuoristomaisemissa kolmen seimen kierros on elämys. Useimmat kotiseimet ovat jopa yli sata vuotta vanhoja ja kulkevat sukupolvilta toisille. Perheen pää näkee vuosittain paljon vaivaa perheseimeä koristellessaan. Seimet ovat usein maisemaseimiä,  joissa paikallinen luonto, alppimaisemat, vuoristojärvet, erilaiset henkilö- ja eläinhahmot ovat rekvisiittana. Perinne on varmasti mieleenpainuva kokemus ja hevosajelu Salzgammergutin upeissa vuoristomaisemissa luo tunnelmaa. Kierroksen jälkeen bussikuljetus takaisin hotelliin.

Iltapäivällä mahdollisuus kierrellä omatoimisesti Salzbugissa ja vierailla esim. museoissa.

Myöhemmin illalla kokoonnumme vanhankaupungin ravintolaan läksiäisillalliselle.

Lauantai 27.12.  München  -    Kotiinpaluu

Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellista. Aloitamme bussimatkan Müncheniin, jossa tapaamme paikallisen suomenkielisen kaupunkioppaan. Teemme  hänen johdollaan kaupunkikierroksen bussilla ja kävellen.  Kuulemme Baijerin pääkaupungin historiasta ja nykypäivästä. München vaalii perinteitään, kadut ja aukiot on puettu joulutunnelmaan jouluvaloin ja -koristein. Historiallisten rakennusten ympäröimä  Marienplatz-aukio vanhassa kaupungissa  on suurin joulumarkkinoiden keskus, siellä sijaitsee myös tunnettu Glockenspiel-kellopeli. Noin kahden tunnin opastetun kierroksen jälkeen jää vielä aikaa kiertelyyn  ja omatoimiseen lounaaseen,  ja vaikkapa viimeisiin tuliaisostoksiin vanhassa kaupungissa. Kannattaa myös muistaa, että  monet Münchenin liikkeistä ja tavarataloista ovat joulunpyhien jälkeen jo aloittamassa alennusmyyntejään. .  

Myöhemmin iltapäivällä kuljetus edelleen Münchenin lentokentälle,  Lufthansan lento LH2466 lähtee
klo 19:05 Helsinkiin,  jonne saavumme klo 22.35. 

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteuttaminen edellyttää minimiosallistujamäärää.