MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
30.10.–10.11.2016   11 yötä 

Alustava matkaohjelma

30.-31.10. - Tervetuloa Buenos Airesiin
Postitamme lentoliput ja matkaohjelman ilmoittamaanne osoitteeseen noin 4 viikkoa ennen matkalle lähtöä. KLM:n lento KL1170 lähtee Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 18.05 (matkalla on koneen vaihto Amsterdamissa) ja saapuu Buenos Airesiin seuraavana aamuna klo 06.55. Matkanjohtajamme on lennoilla mukana Helsingistä alkaen. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen suuntaamme kohti Buenos Airesin keskustaa, jossa pysähdymme aluksi aamukahville paikalliseen taiteilijoiden suosimaan kahvilaan. Kaupunkikierroksen aloitamme muutaman korttelin päässä sijaitsevalta kaupungin pääaukiolta, Plaza de Mayolta. Kierros jatkuu San Telmon siirtomaatyyliseen kaupunginosaan, La Bocan värikkäisiin satamakortteihin ja moderniin Puerto Maderoon. Vauraan Recoletan kaupunginosan kuuluisin käyntikohde on hautausmaa, jonne on haudattu useat maan merkkihenkilöt, mm Eva Peron. Käymme myös Palermo Chicossa – ”Pikku Palermossa”, joka on kaupungin eliitin asuinaluetta. Kierros päättyy iltapäivällä hotelliin, jossa majoittuminen.  Ateriat: aamukahvi sekä 3-ruokalajin lounas.

1.11. - San Isidro ja Tigre - portti Paraná joen suistoon
Vain lyhyen ajomatkan päässä kiireisestä Buenos Airesista sijaitsee rauhallinen ja elegantti San Isidro, varakkaiden kaupunkilaisten keidas Buenos Airesin ulkopuolella. Maineikkaalla San Isidron kilparadalla tutustumme yhteen argentiinalaisten lempiharrastukseen, hevosurheiluun. Näemme Argentiinan kulta-ajalta peräisin olevat kartanot, jonne kaupungin hienosto vetäytyi viettämään viikonloppujaan. Seuraava etappimme on Tigren kaupunki, joka on portti upeaan Paraná-joen suistoon. Paraná on Amazonin jälkeen Etelä-Amerikan toiseksi pisin joki. Tutustumme risteillen tähän pienten saarien ja kanavien rehevöittämään suistoalueeseen ja sen luontoon. Iltapäivällä paluu takaisin Buenos Airesiin.  Ateriat: aamiainen ja 3-ruokalajin lounas.

2.11.  - Uruguay ja Colonia del Sacramento
Tänään lähdemme päiväretkelle naapurimaahan Uruguayhin. Laivamatka Rio de la Plata-joen yli Uruguayn puolelle taittuu tunnissa. Aluksi tutustumme siirtomaatyyliseen asutukseen Colonia Suizassa ja Nueva Helveciassa. Matka jatkuu Colonia del Sacramentoon, Uruguayn vanhimpaan kaupunkiin. Tutustumme Colonia del Sacramenton historialliseen Vanhaankaupunkiin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Portugalilaiset perustivat tämän viehättävän kaupungin yli 300 vuotta sitten ja sen mukulakivillä päällystetyt kujat ja vanhat rakennukset huokuvat rauhallista siirtomaa-ajan tunnelmaa. Yhteisen kävelykierroksen jälkeen on aikaa tutustua kaupunkiin vielä omatoimisesti. Retken jälkeen paluu laivalla takaisin Buenos Airesiin. Ateriat: aamiainen ja 3-ruokalajin lounas.

3.11. - Gauchotunnelmaa Estancia Santa Susanan maatilalla
Tangon ohella Argentiina tunnetaan pampalla ratsastavista karjapaimenista, ”gauchoista”, suurista maatiloista ja mehevistä pihveistä. Kokopäiväretkemme suuntautuu viime vuosisadan puolella perustetulle maatilalle, ”ranchille” joka on vastaanottanut matkailijoita jo muutaman vuosikymmenen ajan. Ajomatkan aikana oppaamme kertoo gauchojen elämästä ja tavoista. Paikan päällä tutustumme maatilaan, syömme herkullista grillattua lihaa sisältävän asado-lounaan, sekä maistelemme täytettyjä empanadas-piirakoita. Lisäksi näemme kansantanssiesityksen ja teemme ajelun perinteisillä hevoskärryillä. Retken jälkeen paluu takaisin Buenos Airesiin. Ateriat: aamiainen ja asado-lounas.

4.11. - Tangon taikaa Buenos Airesissa
Päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle Buenos Airesissa. Illalla lähdemme nauttimaan tulisesta ja tunnelmallisesta tangoesityksestä. Argentiinalainen tango syntyi 1800-luvun lopulla italialaisten, espanjalaisten ja afrikkalaisten siirtolaisten sekä gauchojen asuttamissa slummeissa. Vaatimattomista juuristaan huolimatta tangon suosio laajeni hienoihin tanssisaleihin ja tangosta tuli yksi argentiinalaisen kulttuurin symboleista. Tangoesityksen ja musiikin lomassa nautimme herkullisen illallisen. Illallisen jälkeen kuljetus takaisin hotelliin. Ateriat: aamiainen ja 3-ruokalajin illallinen.

5.11. - Santiago de Chile
Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus Buenos Airesin lentokentälle, josta lento Santiago de Chileen. Lento kestää noin kaksi tuntia. Lentokentältä lähdemme Santiago de Chilen opastetulle kaupunkikierrokselle, jonka aikana näemme kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet, kuten Plaza de Armas aukion, La Moneda-palatsin ja Santa Lucian kukkulan. Näemme myös vauraat Vitacuran ja Las Condesin kaupunginosat. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata omalle ohjelmalle.  Ateriat: aamiainen ja 3-ruokalajin lounas.

6.11. - Valparaiso
Tänään suuntaamme Tyynenmeren rannikolle. Ajamme ensin Viña del Marin kaupunkiin, joka on yksi maan suurimmista kaupungeista ja suosittu rantalomakohde. Matka jatkuu satamakaupunki Valparaisoon, jossa eri kulttuurien kirjo rikastuttaa kaupungin arkkitehtuuria, gastronomiaa ja musiikkiperinteitä. Valparaison talouskasvu houkutteli uutta väkeä ja kaupunki koki voimakkaan maahanmuuttoaallon 1800 – 1900 luvun vaihteessa. Vuoden 1906 maanjäristys ja Panaman kanavan valmistuminen aiheuttivat mm. kaupungin rapistumista. Tämän rosoinen kaupunki alkoi kiinnostaa uudestaan, kun Unesco listasi sen historialliset korttelit maailmanperintökohteiksi. Useille kukkuloille rakennettu kaupunki houkutteli myös useita taiteilijoita ja kirjailijoita, heistä tunnetuimpana Nobel-palkittu runoilija Pablo Neruda. Vierailemme Valparaison ulkopuolella sijaitsevassa Pablo Nerudan kotimuseossa La Casa Isla Negrassa. Juuri tämä talo oli Nerudan suosikkipaikka ja jossa hän asui aina kuolemaansa asti. Pablo Nerudan hautapaikka on Isla Negrassa. Ateriat: aamiainen ja lounas.

7.11. – Vapaapäivä tai lisämaksullinen retki Portilloon ja vuoristoalueella
Aamiainen ja päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Päivän voi viettää nousemalla kaapelivaunulla Cerro San Cristóbalin huipulle, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin tai tutustua tarkemmin kaupungin laajaan ja monipuoliseen museotarjontaan.

Mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Andien vuoristoalueelle. Retki suuntautuu Portillon upeisiin maisemiin, joka talvikaudella on suosittua laskettelualuetta. Retken aikana ajamme Los Libertadores valtatietä joka kulkee vuoriston halki Chilestä Argentiinaan. Päiväretken aikana saamme ihailla jyhkeitä vuoristomaisemia sekä kaunista laguunia, Laguna del Incaa, jonka turkoosin sininen vesi kimmeltää vuorten keskellä. Retken hinta 150 eur/hlö sis. bussikuljetuksen, lounaan, englanninkielisen opaspalvelun, suomenkielisen matkanjohtajan palvelut. Retki tulee varata matkavarauksen yhteydessä. Retken toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

8.11. – Santiago de Chilestä Buenos Airesiin
Aamiainen ja huoneiden luovutus, jonka jälkeen kuljetus Santiago de Chilen lentokentälle. Lento jo tutuksi tulleeseen Buenos Airesiin ja kuljetus hotelliin. Iltapäivä aikaa tehdä tuliaisostoksia, käydä nähtävyyksissä ja museoissa tai tapailla tangon askelia La Bocan tai San Telmon kaupunginosissa.

9.-10.11. – Kotiinpaluu
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Aamupäivä aikaa nauttia Buenos Airesin tunnelmasta. Puolen päivän jälkeen kuljetus lentokentälle, josta KLM:n lento lähtee klo 16:40. Koneenvaihto Amsterdamissa ja saapuminen Helsinkiin seuraavana päivänä klo 17:15.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!