MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
21.–24.4.2016   3 yötä 

Alustava matkaohjelma

21.4. – Tervetuloa Barcelonaan

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. Norwegianin lento lähtee Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 13:40 ja saapuu Barcelonaan klo 16:35. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Barcelonan lentokentän tuloaulassa Maailman Kuvalehti- kyltin kanssa. Bussikuljetus Barcelonan keskustaan Ravalin kaupunginosaan, jossa hotelli Andante sijaitsee. Majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen lähdemme yhdessä oppaan kanssa tervetuloillalliselle Biocenter ravintolaan. Biocenter on vuodesta 1980 Ravalin alueella toiminut kasvisravintola, jonka keittiö perustuu kasvisruokiin, laadukkaisiin luomuraaka-aineisiin ja täysjyvätuotteisiin. Ravintolassa on kodikas ja välitön tunnelma. Se on välittynyt myös lähiympäristöön, jonne on nykyään perustettu useampiakin samanhenkisiä ravintoloita. Opas saattaa ryhmän takaisin hotellille illallisen jälkeen.

22.4. -  Barcelonan pakolaisprojektit ja katuteatteriesitys

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tapaamaan Barcelonan kaupungin edustajaa, joka esittelee meille Barcelonan pakolaisprojektia ”Barcelona como ciudad refugio”.  Vierailun aikana kuulemme paikallisista projekteista, joilla on etsitty ratkaisuja turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten integroimiseen. Tutustumiskäynnin jälkeen vapaata aikaa.
Iltapäivällä lähdemme Gracian kaupunginosaan katsomaan Marga Sociaksen katuteatteriesitystä Hole and Corner- matkatoimistosta. Tämä kuvitteellinen matkatoimisto vielä yleisön tutustumaan lähiympäristöön.
Teatteriesityksen jälkeen ilta vapaata aikaa.

23.4. – Barcelonan kaupunkikierros pyöräillen ja viininmaistiaiset

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Barcelonan nähtävyyksiin pyöräillen. Kierroksen aikana näemme Barcelonan useat eri kasvot, modernin Villa Olimpican, joka rakennettiin vuoden 1992 olympialaisia varten ja vastakohtana Barcelonan goottilaisen kaupunginosan, joka on tunnettu historiallisista rakennuksista ja boheemista nuorison suosimasta ilmapiiristä. Pyöräilyosuuden kesto on n. 2 tuntia. Retkellä on mukana kaksi teknistä pyöräilyopasta sekä suomenkielinen opas. Pyöräretken aikana nautimme välipalaksi luomupiknik-eväät.
Iltapäivä omaa aikaa tutustua kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Lauantaina Kataloniassa on juhlapäivä, San Jordi, Kirjan ja Ruusun päivä, jolloin kaupungin kaduilla ja toreilla on myyntikojuja ja esityksiä. Alkuillasta lähdemme maistelemaan paikallisia viinejä ja tapaksia.

24.4. - Paluulento

Aikainen aamiainen ja kuljetus lentokentälle, josta Norwegianin lento lähtee klo 08:10 ja saapuu Helsinkiin 13:10.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.