MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
30.4.-4.5.2015   4 yötä 

Alustava matkaohjelma:  

Torstai  30.4.

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Finnairin lähtöselvitys on Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalissa (T2). Finnairin lento AY957 lähtee klo 05:55 ja saapuu Maltalle klo 09:15. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Vallettan lentokentällä. Suoraan lentokentältä jatkamme matkaa  kohti Mdinan keskiaikaista kaupunkia. Pysähdymme ensin  Attardissa vieraillen kauniissa San Antonin puutarhassa, joka on ollut auki yleisölle jo v.1882 lähtien. Puutarhan keskellä sijaitseva historiallinen San Antonin palatsi  toimii nykyisin  Maltan presidentin residenssinä. 

Mdinassa tutustumme apostoli Paavalin katedraaliin ja museoon.  Nautimme  naapurikaupungissa Rabatissa  lounaan, minkä jälkeen vierailemme Ta´Qalin käsityöläiskylässä. Iltapäivällä majoittuminen Sliemassa hotelli Imperialiin. 

Perjantai 1.5.

Aamiaisen jälkeen retki pääkaupunkiin, ritariajan Vallettaan. Tämän EU:n pienimmän pääkaupungin ainutlaatuinen menneisyys ja nykyisyys, 1500-luvun vallihaudat ja linnoitukset, vanhojen kirkkojen taideaarteet, terassikahviloiden iloinen hyörinä ja ultramodernit pikkuliikkeet sulautuvat lumoavasti toisiinsa minikokoisessa Vallettassa. Kierroksen aikana tutustumme Maltaan ensin multimediaesityksen välityksellä, näemme myös Suurmestarien palatsin  ja Ritarikunnan suojeluspyhimys  Johannes Kastajalle omistetun katedraalin museoineen. Retken päätteeksi syömme lounaan paikallisessa ravintolassa ja ennen paluuta hotelliin  oppaamme vie meidät ihailemaan postikortinomaista maisemaa ylempään Barakka-puutarhaan. Paluu Sliemaan iltapäivällä, loppu iltapäivä ja ilta vapaa-aikaa. 

Lauantai 2.5.
Varhaisen aamiaisen jälkeen päiväretki Maltan pikkusisareksi kutsutulle  Gozon saarelle, joka hurmaa rauhallisuudellaan ja autenttisuudellaan. Heti saavuttuasi  Mgarrin satamaan voit aistia Gozon omaleimaisen tunnelman. Gozo on tunnettu mm. käsityöläisistään, jotka valmistavat savi- ja kultatöitä sekä taidokasta pitsiä. Fontanan kylässä  tutustumme  paikalliseen käsityöperinteeseen sekä  ruoka- ja viinikulttuuriin. Retkemme jatkuu tutkimaan Ggantijan temppelin salaisuuksia. UNESCO:n suojelukohteena olevaa temppeliä pidetään maailman vanhimpana vapaasti seisovana rakennuksena – sen rinnalla Egyptin pyramidit ja Englannin Stonehengekin ovat nuorukaisia.

Päivän aikana näemme  myös saaren pikkuruisen pääkaupunki Victorian katedraalin,  tutustumme ”Siniseen ikkunaan”, upeaan luonnonihmeeseen Dwejrassa. Nähtävyyksien ihailun välissä nautimme yhteisen lounaan. Paluu Sliemaan ja hotelliimme alkuillasta.  

Sunnuntai 3.5. 

Aamiaisen jälkeen lähdemme puolipäiväretkelle  Marsaxlokkin idylliseen kalastajakylään. Se on myös Maltan suurin kalastussatama, joten siellä pääsemme  katselemaan verkkojaan selvittäviä kalastajia ja värikkäitä luzzuja, perinteisiä kalastusveneitä. Käymme myös tutustumassa paikallisiin markkinoihin ja syömme lounaan. Marsaxlokkin rantakadun viehättävissä kahviloissa on mukava lepuuttaa jalkoja  ja seurata paikallista elämää. Paluumatkalla pysähdymme saaren eteläkärjessä näköalapaikalla ihmettelemässä Blue Grotton jylhiä luolamaisemia ja ihailemme alhaalla välkehtivää Välimerta. Paluu Sliemaan iltapäivällä. Illalla lähdemme  kävellen oppaan kanssa yhteiselle jäähyväisillalliselle läheiseen ravintolaan.    

Maanantai 4.5.

Aamiainen ja huoneiden luovutus (hotellissa on tila matkatavaroille).  Vapaapäivän aikana mahdollisuus tehdä vaikka viimeisiä tuliaisostoksia ja kierrellä ominpäin Slieman ja läheisen Valettan kaupungin nähtävyyksiä. Illalla opastettu bussikuljetus hotellista Valettan  lentokentälle. Finnairin lento AY958 lähtee klo 20:40 ja saapuu Helsinkiin seuraavan päivän puolella klo 01:45. 

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.