MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
26.9.-3.10.2014

7 yötä ja 8 päivää 

 

Iso omena, kaupunki joka ei koskaan nuku. Pelkästään New Yorkin pilvenpiirtäjät sekä kaupunkikuva valomainoksineen ja takseineen on nähtävyys sinänsä. Kuuluisat kadut, aukiot ja rakennukset antavat viitteitä siitä, millainen nähtävyyksien runsaudensarvi New York on. Iskelmän kuulijamatkalla tutustumme mm. Greenwich Villageen, vietämme musikaali-iltaa sekä ihailemme Manhattanin siluettia illallisristeilyltä. Matkanjohtajana upealla matkallamme toimii Iskelmän Hannu Aholaita. 29.9.- 3.10. matkalla mukana myös Neljänsuora -yhtyneen solisti Antti Ketola sekä kitaristi Juha Mäki, joten ohjelmassa on myös viihdyttävä hetki musiikin parissa.

Alustava matkaohjelma:

26.9. perjantai: Saapuminen New Yorkiin ja tervetuloillallinen

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Finnairin lähtöselvitys on Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaalissa (T2). Finnairin suora lento AY 005 New Yorkiin lähtee iltapäivällä klo 14.10, jonne saapuminen klo 15.50. Suomenkielinen opas on vastassa JFK:n lentokentällä. Kuljetus kentältä Wellington *** -hotelliin. Kuljetuksen aikana opas kertoo New Yorkista ja antaa vinkkejä kaupungin tapahtumista. Klo 19:00 kokoonnumme tervetuloillalliselle läheiseen Patsy’s ravintolaan. Italialainen ravintola Patsy’s on toiminut jo 70 v. ajan ja sai tunnettavuutta mm. Frank Sinatran suosikkiravintolana.

27.9. lauantai: Manhattanin kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen klo 8:30 lähdemme kaupunkikierrokselle tutustumaan Manhattaniin ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Puolipäiväretken aikana ohitamme Central Parkin ja ajamme Harlemiin, missä näemme mm. kuuluisan Apollo-teatterin, josta ovat ponnistaneet maailmanmaineeseen mm. Billie Holiday, James Brown ja Diana Ross. Jatkamme pitkin Fifth Avenueta, jossa sijaitsevat mm. mahtava Metropolitanin taidemuseo ja Guggenheimin spiraalimainen museorakennus. Manhattanin kierroksen aikana näemme lisäksi tyylikkään Rockefeller Centerin aukion, Times Squaren välkkyvine mainosvaloineen sekä SoHon, Greenwich Villagen ja Tribecan kaupunginosat. Manhattanin kärjestä, Battery Parkista avautuu huikea näkymä Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille. Kierroksen aikana nousemme Empire State Buildingin näköalatasanteelle ihailemaan Manhattania lintuperspektiivistä. Retki päätteeksi menemme Keskuspuistoon, New Yorkin keuhkoihin. Kävelykierroksen aikana näemme useita elokuvista ja televisiosta tuttuja paikkoja puiston alueelta. Retki päättyy n. 15:30 puistoon, josta on n. 300 m kävelymatka hotellille. Loppupäivä omaa aikaa.

28.9. sunnuntai: Musikaali-ilta ja illallinen

Aamiainen. Päivä aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin.Klo 18:00 lähdemme hotellilta kävellen kohti illallisravintolaa. Klo 18:30 illallinen Marriott Marquis hotellin View-ravintolassa. 42 kerroksen korkeudessa sijaitsevasta pyörivästä ravintolasta avautuvat upeat näkymät Manhattanille. Illallisen jälkeen siirrymme katsomaan musikaalia. New Yorkin musikaalitaso on maailman huippuluokkaa. Ohjelman musikaali vahvistuu lähempänä lähtöä.

29.9. maanantai: Kävelykierros Greenwich Villagen taiteilijakortteleissa

Aamiainen. Klo 09:30 bussikuljetus kolmen tunnin retkelle Greenwich Villageen, Manhattanin eteläosaan. Neljänsuora-yhtyeen solisti Antti Ketola ja kitaristi Juha Mäki liittyvät ryhmäläisten seuraan päivän retkelle. Greenwich Villagen alue on ollut suosittu kirjailijoiden, taidemaalarien ja muusikoiden keskuudessa jo 1900- luvun alkupuolelta, jolloin taiteilijoita ympäri maailman muutti alueelle. Kaupunginosasta tulikin kilpailija Pariisin vasemman rannan taiteilijakortteleille. Kävelykierroksen aikana näemme mm. Greenwich Villagen sydämen, Washington Square-puiston, joka on nimetty Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin George Washingtonin mukaan. Elämää sykkivä alue on New Yorkia aidoimmillaan. Lisäksi näemme mm. New Yorkin yliopiston, Sheridanin aukion, Our Lady of Pompeii-kirkon sekä viehättävän Bleecker kadun. Kierroksen päätteeksi nautimme kahvit amerikkalaisten muffinssien kera Cornelia kadun kahvilassa, samalla kun Neljänsuora-yhtyeen Antti Ketonen ja Juha Mäki esittävät yhtyeen suosittuja kappaleita.  Iltapäivä ja ilta omaa aikaa.

30.9. tiistai: Ostosretki

Aamiainen. New York on oikea ostosparatiisi. Tämän päivän retkemme suuntautuu Woodbury Common Premium Outlets – ostoskeskukseen. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva ostoskeskittymä on yksi New Yorkin suurimmista ja se koostuu n. 220 liikkeestä, joissa myydään tunnettuja merkkejä, kuten Adidas, Nike, Georgio Armani, Calvin Klein, Chanel ja Burberry. Neljänsuora -yhtyeen Antti Ketola ja Juha Mäki mukana myös ostosretkellä. Retken kesto on n. 6 h. Iltapäivä ja ilta omaa aikaa.

1.10. keskiviikko: Vapaapäivä

Aamiainen. Päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Taiteen ystävät voivat vierailla esim. MoMan taidemuseossa tai pittsburgilaisen kivihiili- ja teräsmiljonääri Henry Clay Frickin entisessä palatsissa, jossa on Frickin taidekokoelma. MoMan taidemuseo on erikoistunut moderniin ja nykytaiteeseen ja sen kokoelmat jakaantuvat mm. arkkitehtuuriin ja muotoiluun, piirustuksiin, elokuviin, mediaan, maalaustaiteeseen sekä kuvanveistoon. Henry Clay Frickin palatsi rakennettiin vuosina 1913 -14 ja suunnittelija halusi jäljitellä eurooppalaista 1700-luvun asuntoarkkitehtuuria. Henry Clay Frick jätti talon ja taideteokset perustamalleen säätiölle. Teokset pyritään pitämään esillä niin, että vierailija tuntisi edelleenkin olevansa Frickin yksityiskodissa.

2.10. torstai: Jäähyväisillallinen

Aamiainen. Päivä vapaata aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin omatoimisesti. Klo 18:00 kuljetus hotellilta viettämään läksiäisiltaa illallisristeilyllä. Risteilyn aikana saamme ihailla Manhattanin silhuettia sekä sen lukuisia nähtävyyksiä ja siltoja iltavalaistuksessa. Jäähyväisillallisella mukana Neljänsuora -yhtyeen Antti Ketola ja Juha Mäki. Illallisen aikana voimme vaihtaa kokemuksia New Yorkin viikosta jazzahtavissa tunnelmissa. 

3.10. perjantai: Lähtöpäivä

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Aamupäivällä vielä hetki aikaa nauttia New Yorkin tunnelmasta ja tehdä tuliaisostoksia esim. maailmankuuluissa Bloomingdale´s tai Macy´s – tavarataloissa. Klo 13:30 kuljetus hotellilta lentokentälle, josta Finnairin suora lento AY 006 lähtee klo 17:40 Helsinkiin. Lento saapuu Helsinkiin seuraavana aamuna klo 08:50.
Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet muutoksiin.