MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
23.4.-27.4.2014

4 yötä  

 

Tervetuloa Iskelmäradion kuulijamatkalle Barcelonaan, Katalonian maakunnan pääkaupunkiin. Kaupunki on yli kaksituhatvuotisen historiansa aikana kehittynyt yhdeksi Euroopan metropoliksi, jolla on varmasti jokaiselle jotain tarjottavaa; historiaa, arkkitehtuuria, taidetta, konsertteja, urheilutapahtumia, ostoksia, museoita, aurinkoa ja hiekkarantaa. Monet Barcelonan löytäneet ovat rakastuneet kaupunkiin ikiajoiksi ja vannovat palaavansa pian uudelleen. Kaupunkikierros on paras tapa tulla kaupungin kanssa tutuksi, puolipäiväretken aikana tutustumme myös kuuluisan Antonio Gaudín puistoon. Kokopäiväretki suuntautuu Montserratin vuorella sijaitsevaan – edelleen toimivaan benediktiiniluostariin sekä Penedèsin viinialueelle. Hyvä ruoka ja viinit kuuluvat olennaisena osana onnistuneeseen matkaan. Katalonialaisen keittiön herkkuja ja paikallisia viinejä pääsemme maistelemaan matkan aikana.

Alustava matkaohjelma:

Keskiviikko 23.4. – Tervetuloa Barcelonaan!

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Norwegianin lähtöselvitys on Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaalissa (T2). Norwegianin lento DY 5181 lähtee klo 13:40 ja saapuu klo 16:40 paikallista aikaa Barcelonaan, jossa suomenkielinen oppaamme on vastassa. Lentokentältä kuljetus Hotelli NH Podiumiin (4*) ja majoittuminen. Klo 19:45 siirrymme tervetuloillalliselle lammasruokiin erikoistuneeseen El Asador de Aranda ravintolaan. Maalaistyylisessä ravintolassa ruokien valmistus tapahtuu puu-uunissa avotulella kypsyttäen ja ruoat tarjoillaan perinteen mukaan isoissa saviastioissa. Ravintola sijaitsee kävelymatkan päässä hotellilta.

Torstai 24.4. – Kaupunkikierros Antonio Gaudín mukaan

Aamiaisen jälkeen klo 10:00 lähdemme tutustumaan Barcelonaan ja sen nähtävyyksiin kaupunkikiertoajelulle. Kierroksen aikana saa hyvän yleiskuvan kaupungista. Suomenkielinen oppaamme kertoo kaupungin ajankohtaisista tapahtumista sekä antaa ostos- ja ravintolavinkkejä. Katalonialainen arkkitehti Antonio Gaudí jätti jälkensä Barcelonaan kymmenillä töillä, joista jokainen projekti on ainutlaatuinen: yksityisasuntoja, kouluja, paviljonkeja sekä edelleen työnalla oleva Sagrada Familia kirkko. N. 3 tunnin retken aikana vierailemme Gaudín suunnittelemassa Güellin puistossa, joka sijaitsee korkealle kukkulalla Gràcian kaupunginosassa. V. 1914 valmistunutta puistoa ympäröi kivimuuri ja sisäänkäynnin portaita koristaa mosaiikkikoristeltu lohikäärmepatsas. Puistossa on paviljonkeja, joissa ei ole ainoatakaan suoraa kulmaa ja ns. sadan pylvään sali, jonka kaikki pylväät ovat vinossa kallellaan. Puiston näköalatasanteelta on näkymät Barcelonan kattojen yli aina merelle saakka. Omaa aika tutustua värikkääseen ja koristeelliseen puistoon. Puistosta kuljetus Passig de Gracia-kadulla sijaitsevaan Costa Gallega ravintolaan, jossa syömme tapaslounaan. Tapakset eli pikkunaposteltavat ovat espanjalainen perinne. Tapas nimi juontuu kantta tarkoittavasta tapa- sanasta. Baarienpitäjät pitivät aikoinaan pähkinöillä ja oliiveilla täytettyjä lautasia lasien päällä pitämään hyönteiset loitolla. Lounas sisältää mm. tortilloja, oliiveja, pieniä leipiä, kala-ja äyriäis- sekä peruna-annoksia. Lounaan kruunaa Crema catalana eli katalonialainen vanukas. Retki päättyy lounaaseen. Iltapäivä ja ilta aikaa tutustua omatoimisesti Barcelonaan.

Perjantai 25.4. – Retki Montserratin luostariin ja Penadésin viinialueille

Aamiainen. Klo 10:00 lähdemme kokopäiväretkelle, jonka ensimmäinen vierailukohde on Montserratin luostari, joka sijaitsee jylhällä Montserratin vuorella runsaan tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta n. 1200 m korkeudessa. Montserratin vuori on ollut katalonialaisten ja maailman katolilaisten pyhiinvaelluspaikka jo vuosisatojen ajan. Vuoren suojissa sijaitseva benediktiiniluostari on edelleenkin toimiva munkkiluostari. Luostarialueelle saavutaan kiemurtelevaa vuoristotietä – itse luostaria ja sen katedraalia ympäröi upea luonnonsuojelualue, jossa on edustettuna yli puolet koko Katalonian maakunnan kasvillisuudesta. Retki on todellinen kulttuurimatka Katalonian pyhimpään, jonka pääsisältönä on katolilaisuus ja vierailu La Moreneta – suojeluspyhimyksen luona. Jatkamme matkaa kohti Penedésin viinialuetta ja Parés Baltà –viinitilaa, joka on vaalinut viininvalmistuksen perinteitä jo kaksi vuosisataa 1700-luvun lopulta alkaen. Parés Baltàn viininviljelysalueet levittäytyvät viiden eri kunnan alueelle. Viljelyä harjoitetaan viidellä eri tilalla, jotka sijaitsevat vuoristojen lomassa aina 180 metrin korkeudesta 750 metriin merenpinnan yläpuolella. Tiloilla kasvatetaan useita eri rypälelajeja, joiden sadosta valmistetaan perinteisiä ja arvostettuja viinejä sekä kuohuviiniä. Vierailun aikana tutustumme perinteiseen viininvalmistukseen ja maistelemme kolmea viiniä ja kuohuviiniä. Viinitilavierailun jälkeen lounastamme läheisessä maalaisravintolassa. Ravintola Cal Agustissa yhdistyvät katalaaniperinteet ja moderni tunnelma. Ravintola sijaitsee kodikkaassa Sant Marti Sarrocan pikkukaupungissa ja ravintolasta on upeat näkymät yli Penadésin viinialueen. Myöhäisen lounaan jälkeen lähdemme paluumatkalle kohti Barcelonaa, jonne saavumme n. klo 18:00.

Lauantai 26.4. - Läksiäisillallinen

Aamiainen. Päivä aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai tehdä tuliaisostoksia. Klo 17:40 lähdemme viettämään läksiäisiltaa Tablao del Carmen flamencoravintolaan. Bussikuljetus hotellista Montjuic kukkulan kupeessa sijaitsevaan Poble Espanyoliin eli espanjalaiseen kylään. Ravintola sijaitsee v. 1929 maailmannäyttelyä varten taiteen kunniaksi rakennetussa kylässä, jossa on edustettuna yli sata rakennusta sekä katuja ja aukioita eri Espanjan kylistä. Neljän ruokalajin illallisella nautimme andalusialaisesta tunnelmasta ja n. tunnin mittaisesta flamencoshowsta, joka alkaa klo 19:00. Paluumatkalla pysähdymme Espanjan aukiolle katsomaan Font Magican suihkulähdettä, jossa 3000 vesisuihkua välkehtii eri väreissä.

Sunnuntai 27.4. – Näkemiin Barcelona!

Aikainen aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus hotellilta klo 05:30 Barcelonan lentokentälle, josta Norwegianin lento DY 5180 lähtee klo 08:00 ja saapuu Helsinkiin klo 13:00. Matkaohjelma sitoumuksetta.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.