MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
28.8.– 3.9.2016 6 yötä 

Alustava matkaohjelma:

28.8.2016 – Tervetuloa Irlantiin

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. Finnairin lento lähtee Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 07:25 ja saapuu Dubliniin klo 08:35. Suomenkielinen opas ja kuljettaja ovat ryhmää vastassa Dublinin lentoaseman tuloaulassa.

Lähdemme kohti Tipperaryn maakuntaa Clonmelin pikkukaupunkiin. Aamupäivällä pysähdymme Cashelin kaupungissa ja vierailemme Rock of Cashelin linnoituksella. Linnoitus toimi aikoinaan muinaisten kelttipäälliköiden valtaistuimena ja kruunauspaikkana, mutta myös kirkollisena keskuksena, josta hallittiin eteläistä Irlantia. Vierailun jälkeen yhteinen tervetulolounas The Rock House ravintolassa. Kuljetus lounaan jälkeen Tipperaryyn Suir-joen rannalla sijaitsevaan Clonmelin kaupunkiin, jonka iirinkielinen nimi on Cluain Meala, mikä tarkoittaa hunajaista laaksoa. Majoittuminen hotelli Minellaan. Hotellilla infotilaisuus, jossa opas kertoo matkan ohjelmasta. Tämän jälkeen ohjattua venyttelyä, jonka jälkeen halukkaat voivat käyttää uima-allasta ja kuntosalia tai mennä kävelyllä hotellia ympäröivään puutarhaan ja joenrantaan. Yhteinen illallinen

29.8.2016 - Pilatesharjoituksia

Aloitamme päivän pilatestunnilla klo 08:00-09:00. Irlantilaisen aamiaisen jokainen nauttii oman aikataulunsa mukaisesti. Vapaata aikaa rentoutumiseen ja tutustumiseen. Iltapäivällä toinen pilatestunti. Yhteinen illallinen

30.8.2016 – Patikointia Comeragh vuorella

Irlantilainen aamiainen hotellissa.

Tämän päivän vaellus suuntautuu Comeragh Mountains -vuoristoon ja Nire-laakson järvien ympäri. Nire Valley -laakson maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit ja rauhallisen maiseman sylissä lepää kirkasvetisiä vuoristojärviä ja vanhojen asumusten raunioita, jotka kertovat entisajoista. Päivän patikoinnissa on paljon nousuja ja laskuja ja maasto vaihtelee päivän aikana. Paikka paikoin on polku, jota pitkin voi patikoida, mutta suurimman osan päivästä patikoimme maastossa, jota peittää kanervatuppaat ja osa on suon peitossa. Vaelluspäivän reittiä saatetaan muuttaa sää mukaan. Päivän aikana nautitaan picnic-lounas.  Patikoinnin jälkeen (5-6h) palataan hotellille, jossa venyttelytunti patikkapäivän päätteeksi. Halukkaat ennättävät rentoutua hotellin vapaa-ajan keskuksessa ennen yhteistä illallista.

31.8.2016 – Kilkenny ja laukkakilpailut

Aloitamme aamun klo 08:00-09:00 pilatestunnilla. Irlantilainen aamiainen hotellilla.

Lähtö hotellista aamulla kohti Irlannin keskimaata ja Kilkennyn kaupunkia, joka oli keskiajalla tärkeä kaupunki Irlannissa. 1640-luvulla Kilkenny oli Irlannin pääkaupunkina seitsemän vuotta. Kilkennyyn saavuttaessa vieraillaan mahtavassa Kilkenny Castle -linnassa, joka rakennettiin normannien saavuttua Irlantiin 1200-luvulla. Linnassa asui aikoinaan Butlerin aatelissuku, joilla oli tärkeä asema aikoinaan Irlannissa ja Englannissa, sillä he hallitsivat viinikauppaa näillä saarilla. Linnavierailun jälkeen tehdään kävelykierros Kilkennyn keskustassa, josta löytyy mielenkiintoisia keskiaikaisia rakennuksia ja kirkkoja. Kävelykierroksen jälkeen nautimme lounaan kuuluisassa Kyteler´s Inn -ravintolassa, joka oli 1300-luvulla  kuuluisan Dame Alice Kytelerin majatalo. Dame Alice Kyteler on varmasti yksi Kilkennyn kuuluisimmista majatalon pitäjistä, sillä hänet tuomittiin aikoinaan noituudesta.

Ostosaikaa lounaan jälkeen. Seuraavaksi siirrymme laukkakilpailuihin, joka on taatusti irlantilainen tapa viettää iltaa. Ohjelmassa on kolmen ruokalajin illallinen, jonka aikana voi halutessaan lyödä vetoa. Sisäänpääsyyn kuuluu kilpailuohjelma, jossa kerrotaan vedonlyönnistä ja lisäapua saa tarvittaessa oppaalta tai ravintolan henkilökunnalta. Jännittävän illan jälkeen palaamme hotelliin.

1.9.2016 – Pilatesta ja vesijumppaa

Aamu aloitetaan pilatestunnilla klo 08:00-09:00. Irlantilainen aamiainen. Toinen pilatestunti pidetään sään salliessa ulkona (sateen sattuessa sisällä). Iltapäivällä ohjattu vesijumppa. Illallinen hotellissa.

2.9.2016 – Pilatesta ja vesijumppaa sekä jäähyväisillallinen

Pilatestunti klo 08:00-09:00. Irlantilainen aamiainen. Iltapäivällä ohjattu vesijumppa. Yhteinen jäähyväisillallinen Clonmelissa.

3.9.2016 – Dublin

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Tämän jälkeen suuntaamme kohti Dublinia, Irlannin pääkaupunkia. Kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O´Connell Street, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin ja GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen näyttämönä. Dublinin loisteliaat Yrjön aikaiset korttelit ja St. Stephen´s Green ja Phoenix Park -puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierroksen jälkeen vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin tai mahdollisuus käydä lounaalla sen perinteikkäissä pubeissa. Kuljetus lentokentälle, jonne saavutaan n. klo 16:00. Finnairin paluulento lähtee klo 18:05 ja saapuu Helsinkiin klo 23:05.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!