MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
17.-22.9.2014 5 yötä 

Alustava matkaohjelma:

Keskiviikko 17.9.
Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Finnairin lähtöselvitys on Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalissa (T2). Finnairin lento AY723 lähtee klo 08:10 ja saapuu Ljubljanaan klo 09:50. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Ljubljanan lentokentällä. Lähdemme suoraan lentokentältä kohti Slovenian koillisosaa ja Mariboria, Slovenian toiseksi suurinta kaupunkia. Kaupunkiin saavuttuamme teemme opastetun kiertoajelun ja tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Kierroksen jälkeen lounastamme City hotellin ravintolassa, josta avautuu kaunis näköala. Lounaan jälkeen matka jatkuu historialliseen Ptuj’n, joka on Slovenian vanhin kaupunki. Majoittuminen keskustahotelliin ja tervetuloillallinen.

Torstai 18.9.
Aamiainen, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan Ptujn kaupunkiin. Rooman valtakunnan aikana kaupunki tunnettiin Poetovia- nimisenä ja se nautti keisarin myöntämästä erikoisasemasta Pannonian provinssin pääkaupunkina. Ptujn kaupunkikuvaa hallitsee Drave-joen yläpuolella kohoava keskiaikainen linna, johon tutustumme kierroksen aikana. Teemme kävelykierroksen idyllisen Ptujn keskustassa ja vierailemme paikallisessa viinikellarissa ja maistelemme paikallisia viinejä. Kaupunkikierroksen jälkeen ajamme kuvauksellisella Jeruzalemin viinitiellä ja vierailemme Santa Marijan koristeellisessa barokkikirkossa. Lounaalle pysähdymme perinteisessä slovenialaisessa ravintolassa, jonka jälkeen jatkamme matkaa Krapjeniin ja tutustumme mehiläiskasvatusperinteisiin. Paluukuljetus Ptujhin. Ilta omaa aikaa.

Perjantai 19.9.
Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme kohti Kroatian pääkaupunkia Zagrebia. Ajomatka kestää noin kaksi tuntia. Zagrebiin saavuttuamme tutustumme Kroatian pääkaupungin upeaan historialliseen keskustaan sekä kuulemme mielenkiintoisesta historiasta, jossa kohtasivat Habsburg- monarkian järjestelmällisyys ja Balkanin intohimoinen luonne. Kierroksen aikana näemme kaupungin mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja voimme kokea katujen ja aukioiden vilkkaan sykkeen. Retki päättyy keskustahotellillemme. Iltapäivä omaa aikaa. Sava-joen varrella sijaitsevan Zagrebin kävelykeskusta tarjoaa kulinaarisia herkkuja lukuisissa kahviloissaan ja ravintoloissaan. Ostosnälkää voi puolestaan helpottaa alueen monissa muotiliikkeissä. Vanhankaupungin kauniit talot luovat tunnelmallisen vastakohdan moderneille liikekeskuksille. Illalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle.

Lauantai 20.9.
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme ikimuistoiselle retkelle Plitvicen kansallispuiston upeisiin järvimaisemiin. Ajomatka Zagrebista on noin 130 km. Unescon maailmanperintölistalle lukeutuvaa Plitvicen kansallispuistoa pidetään yhtenä Välimeren maiden kauneimmista luonnonpuistoista. Sen symboleina ovat 

upean väriset porrastuneet järvet ja vesiputoukset. Polut on tehty helposti käveltäväksi, mutta hyvät kengät ovat tarpeen. Kansallispuiston kierrokseen sisältyy veneajelu Kozjak-järvellä sekä maisemajunakierros. Ennen paluumatkaa nautimme lounaan kansallispuiston ravintolassa. Paluu Zagrebiin alkuillasta. Ilta omaa aikaa.

Sunnuntai 21.9.
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Ajamme takaisin Slovenian puolelle ja pääkaupunki Ljubljanaan. Ajoaika on noin kaksi tuntia. Tutustumme Ljubljanan nähtävyyksiin kaupunkikierroksella ja teemme kävelykierroksen vanhassa kaupungissa. Merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat mm. Vanhankaupunkiin johtava kivinen Kolmoissilta, kansallisrunoilijan mukaan nimetty Prešerenin aukio, Raatihuone sekä kaupungin symboli, Lohikäärmesilta. Kierroksen jälkeen majoitumme keskustahotelliin. Iltapäivä ja ilta aika omatoimiselle ohjelmalle. Jäähyväisiltaa lähdemme viettämään paikalliseen ravintolaa, jossa nautimme kolmen ruokalajin illallisen.

Maanantai 22.9.
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme Ljubljanan lounaispuolella sijaitsevaan Postojnan tippukiviluolaan, joka on Slovenian suurin ja tunnetuin. Yhteensä noin 27 km pitkä luolasto, josta noin 5 km on avoinna matkailijoille, on yksi Slovenian suosituimmista käyntikohteista. Maanalaisiin luoliin on helppo päästä: alkumatka kuljetaan pienen sähköjunan kyydissä, jonka jälkeen jatketaan kävellen luolasta toiseen uskomattomien kivipilarien ja tippukivimuodostelmien läpi (huom! lämpimät vaatteet ja hyvät jalkineet varattava mukaan – luolaston lämpötila on noin + 8 astetta). Tippukiviluolaston jälkeen nautimme lounaan, ennen päivän toista käyntikohdettamme Postojnan lähistöllä sijaitseva Predjaman linnaa. 1200-luvulla rakennettu renessanssilinna näyttää aivan kuin riippuvan vuoren seinämästä. 123 metrin korkeuteen, osittain vuoren sisään rakennetulla linnalla on mielenkiintoinen historia ja siltä aukeaa kaunis näköala ympäröivään laaksoon. Predjaman linnalta ajamme suoraan Ljubljanan lentokentälle, josta Finnairin lento AY724 lähtee klo 19:30 ja saapuu Helsinkiin klo 23:05.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!