MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
8.-11.12.2019 ke-su, 3 yötä

Matkaohjelma

Sunnuntai 8.12. – Baijerin pääkaupunki München

Lähtöselvitysruuhkien vuoksi suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaan lentokentän kakkosterminaaliin (T2) viimeistään 2 tuntia ennen lennon aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 09:20 ja saapuu klo 10:55 Münchenin lentokentälle, jossa suomenkielinen oppaamme on meitä vastassa. Lähdemme lentokentältä bussilla Münchenin kaupunkikierrokselle. München on Baijerin sympaattinen pääkaupunki, keisarinna Sissin syntymäpaikka, olutpanimojen paratiisi ja historiallisesti myös merkittävä kohde Euroopan kartalla. Kiertoajelun aikana näemme sekä kaupungin tunnetuimpia historiallisia nähtävyyksiä että kuuluisia uudempia rakennuksia kuten BMW:n tehdas, olympialaisten alue sekä Bayern Münchenin stadion.

Kierroksen jälkeen matka jatkuu Itävallan puolelle ja Salzburgiin. Yhteinen lounas matkan varrella. Saavuttuamme Salzburgiin sisäänkirjautuminen am Mirabellplatz -hotelliin.

Maanantai 9.12. – Lumoava Salzburg ja Mozartin säveliä

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme Salzburgin nähtävyyksiin kävellen. Kävelykierroksemme kohdistuu Salzburgin vanhaankaupunkiin, jossa koemme monien vuosisatojen historiaa: keskiaikaiset talot, sisäpihat, kirkot, varhaiset barokkirakennukset, vanhat luostarit, hautausmaa, Salzburgin Juhlaviikkojen konserttitalot, Mirabell-palatsi, upean vihreä Salzach-joki ja kaikkien yllä kohoava Hohensalzburgin linna. Kierroksen päätteeksi käymme Mozartin synnyinkodissa, jossa on alkuperäisissä tiloissa avartava näyttely hänen elämästään ja perheestään. Päivän aikana yhteinen lounas.

Iltapäivällä on aikaa kierrellä omatoimisesti Salzburgin kaupungissa ja joulumarkkinoilla tai käydä Hellbrunnin linnan tunnelmallisilla joulumarkkinoilla.

Illalla ohjelmassamme on Mozart-konsertti ja illallinen Pyhän Pietarin luostarin juhlasalissa. Tämän ainutlaatuisen illan aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen korkeatasoisen musiikin siivittämänä. Laulajat ja kamariorkesteri esittävät ruokalajien välissä Mozartin kuuluisia ooppera-aarioita.

Tiistai 10.12. – Salzkammergutin järvialue ja Bad Ischl

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti kaunista Salzkammergutin järvialuetta ja vuoristomaisemia. Määränpäämme on Bad Ischl, jolla on hyvin erikoinen asema Itävallan historiassa ja kulttuurissa. Terveysvesistään ja hyvästä ilmastaan jo kauan tunnettu kohde on ollut yli 150 vuoden ajan keisarillisen perheen kesänviettopaikka. Sissi ja Franz Joosef ihastuivat tässä kaupungissa toisiinsa ja itse keisari vietti pitkästä elämästään 82 kesää täällä. Saavuttuamme Bad Ischliin tutustumme hänen entiseen kesähuvilaansa, Kaiservillaan, joka on vieläkin Habsburgien suvun omistuksessa. Nautimme kakkukahvit, jonka jälkeen hetki vapaata aikaa Bad Ischlissa.

Bad Ischlistä palaamme bussilla takaisin Salzburgiin. Ilta vapaata aikaa tutustua Salzburgiin.

Keskiviikko 11.12. – Oberndorf ja Stille Nacht -kappeli

Aamiainen ja huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme lyhyen ajomatkan päässä Salzburgista sijaitsevaan pieneen kylään nimeltä Oberndorf bei Salzburg, josta maailmankuulu joululaulu Jouluyö, juhlayö on lähtöisin. Laulu on syntynyt tasan 200 vuotta sitten. Se soitettiin ensimmäisen kerran Oberndorfin kylän kirkossa vuonna 1818 jouluaattona. Käymme paikallisessa museossa ja pikkukylän kappelissa, jossa muistetaan laulun säveltäjää ja tekstin kirjoittajaa. Yhteisen lounaan jälkeen kuljetus bussilla Münchenin lentokentälle, josta Finnairin lento AY1406 lähtee Helsinkiin klo 18:40. Saavumme Helsinkiin klo 22:15.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matkaohjelmaan sisältyy kävelykierroksia, joille osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

30.06.2020
Toimistomme heinä-elokuun aukioloajat
25.06.2020
Matkustusrajoitusten vaikutuksista matkoihimme 31.7.2020 asti
12.05.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme 30.6.2020 asti
29.04.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista toukokuun matkoihimme