MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
20.-26.9.2015 6 yötä 

Alustava matkaohjelma

Sunnuntai 20.9. – Tervetuloa Lissaboniin
Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen matkallelähtöä. TAP Portugalin lento lähtee Helsinki-Vantaan ykkösterminaalista (T1) klo 05:40 ja saapuu Lissaboniin klo 08:35 paikallista aikaa. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa lentokentän tuloaulassa ET-lehti kyltin kanssa. Heti kentältä lähdemme opastetulle kiertoajelulle tutustumaan Tejo-joen suulle levittäytyvään Portugalin pääkaupunkiin. Aloitamme kierroksen Belemin kaupunginosasta. Täältä portugalilaiset löytöretkeilijät lähtivät 1400 – 1500 luvulla purjehtimaan kohti Uutta Maailmaa. Näemme mm. Löytöretkeilijöiden muistomerkin, presidentin palatsin, Jeronimoksen luostarin sekä Lissabonin maamerkin, Belemin tornin. Belemissä pysähdymme aamukahville Belemin leivosten eli Pastel de natan kera. Suosittu, paikallinen vaniljanmakuinen herkku, jonka päälle sirotellaan kanelia ja tomusokeria.

Jatkamme kierrosta keskustaan ja Lissabonin Vanhaankaupunkiin, joka sijaitsee kukkulalla lähellä joen rantaa. Näköalapaikalta ihailemme upeaa näkymää kaupunkiin punaisten tiilikattojen yli. Täältä jatkamme lounaalle ennen majoittumista hotelliin. Iltapäivä ja ilta aikaa omatoimiselle ohjelmalle Lissabonissa.

Maanantai 21.9. – Lissabon – Nazaré – Alcobaça - Porto
Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja lähtö kohti Pohjois-Portugalia. Matkan varrella pysähdymme Atlannin rannikolla Portugalin kauneimmaksi kalastajakyläksi nimettyyn Nazaréen, jossa myös syömme lounaan kalaravintolassa. Nazarésta jatkamme matkaa Alcobaçan pikkukaupunkiin ja vierailemme sen vaikuttavassa luostarikirkossa ja se on yksi maan Unescon maailmanperintökohteista. Alkuillasta saavumme Portoon ja majoittuminen hotelliin.

Tiistai 22.9. – Porton kaupunkikierros ja jokiristeily
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan portviiniin kotikaupunkina tunnettuun Portoon, jonka vanha kaupunki kauniine siltoineen ja loistokkaine rakennuksineen kuuluu Unescon maailmaperintökohteiden joukkoon. Tutustumme Porton kuvaukselliseen Vanhaankaupunkiin, Ribeiraan ja vierailemme mahtavassa Bolsan palatsissa. Lounas paikallisessa ravintolassa Ribeirassa, jonka jälkeen lähdemme jokiristeilylle Douro-joelle ja näemme kaikki Porton kuusi kuuluisaa siltaa. Retken päätteeksi tutustumme Sandemanin portviinikellareihin ja maistelemme viininkellarin antimia. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Keskiviikko 23.9. – Kokopäiväretki Guimarãesiin ja Bragaan
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Portugalin pohjoisimpaan maakuntaan. Päivän aikana käymme Guimarãesissa, Portugalin valtion syntymäpaikaksi kutsutussa kaupungissa ja tutustumme kaupungin kauniiseen historialliseen keskustaan. Päivän toinen käyntikohde on Braga, jossa käymme mm. Herttuoiden palatsissa ja nautimme lounaan. Paluu iltapäivällä takaisin Portoon.

Torstai 24.9. – Kokopäiväretki Douron jokilaaksoon
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Douro-joen vehreään laaksoon. Douro-joen laakso on maisemallisesti yksi vaikuttavimmista viinialueista maailmassa ja se on päässyt UNESCON maailmanperintölistalle. Ensimmäinen pysähdyspaikka on Amarantesin pienessä maalaiskaupungissa, jossa on omaa aikaa ostoksille ja kahvitauolle. Lounas perinteisellä viinitilalla. Jatkamme Douro-joella avautuviin uskomattoman kauniisiin maisemiin, jossa terassimaiset viljelysalueet kohoavat joesta ylös kumpuileville kukkuloille. Ennen Portoon paluuta vierailemme vielä kauniilla Quinta da Aveledan viherviinitilalla.

Perjantai 25.9. – Vapaapäivä ja lähtöillallinen
Aamiainen. Vapaapäivä omatoimiselle ohjelmalle ja tuliaisostosten tekoon. Illalla kokoonnumme viettämään yhteistä iltaa illallisen merkeissä.

Lauantai 26.9. – Kotia kohti
Aikainen aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus hotellilta Porton lentokentälle, josta TAP Portugalin lento lähtee 07:30 Lissabonin kautta Helsinkiin.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!