MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
22.-27.4.2016
9.-14.5.2016
5 yötä 

Alustava matkaohjelma

ma 9.5. - Ceád Mile Fáilte! Tervetuloa!

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. Finnairin lento AY929 lähtee Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 07:25. Saapuminen Dublinin lentokentälle klo 08:35. Suomalainen opas on ryhmää vastassa Dublinin lentoaseman tuloaulassa ET-kyltin kanssa. Suoraan lentokentältä kuljetus Killarneyn pikkukaupunkiin. Matkaa lentokentältä on noin 4 tuntia ja sen aikana pysähdymme lounaalle viihtyisään Racket Hall Country house hotelliin. Killarneyn kaupunki sijaitsee Kerryn maakunnassa, jota kutsutaan usein leikillisesti “Kerry, The Kingdom” kuningaskunnaksi, sillä kerryläiset pitävät aluettansa omana valtakuntana! Kerryn maakunta on kuvankaunis alue Kaakkois-Irlannissa MacGillicuddy Reeks vuorten sylissä Atlantin rannalla. Majoittuminen tyylikkääseen Randles Court hotelliin Killarneyssa.

Killaneyn katukuvaa värittävät perinteiset ’jaunting cars’ hevosvankkurit, joiden kyytiin hyppäämme iltapäivällä ja tutustumme Killarneyn kansallispuistoon. Kansallispuiston alueelta löytyy Irlannin viimeiset alkuperäiset tammimetsät. Alkukesästä tienvarsia komistavat Rhododendron pensaat. Jos hyvin sattuu, saattaa vuorenrinteillä nähdä peuroja…

Puiston portit avautuvat pikkukaupungin keskustaan. Hevosvankkuriajelun jälkeen lähdetään oppaan kanssa pienelle kävelykierrokselle Killarneyn keskustaan. Illallinen omakustanteisesti, opas antaa vinkkejä illallista varten. Kaupungin pubeissa ja kaduilla soitetaan iltaisin perinteistä irlantilaista musiikkia.

ti 10.5.- Ring of Kerry maisemaretki ja Bog Village turvemuseokylä

Irlantilainen aamiainen. Aamiaisen jälkeen lähtö koko päivän retkelle Iveragh niemimaalle. Tätä kaunista reittiä kutsutaan nimellä Ring of Kerry ja reitin sanotaan olevan yksi Euroopan maisemarikkaimmista reiteistä. Reitti kiertää niemimaan ympäri vastapäivään kapean tien vuoksi, noin 100 mailin mittaisen matkan. Aamupäivällä nähdään myös mielenkiintoinen lammaskoiranäytös.

Retki jatkuu Glenbeigh kylässä sijaitsevaan turvemuseokylään. Kylässä on esillä entisaikojen turvekattoisia mökkejä ja vierailun aikana tutustutaan kuinka tällainen pieni kylä sai aikoinaan 1800-luvulla elantonsa alueen turvepelloilta. Vierailun jälkeen pidämme kahvitauon ja rohkeimmat voivat maistaa Red Fox Inn pubin erinomaista Irish Coffeeta! Glenbeighin vierailun jälkeen jatkamme kohti Kells Bay lahtea, jossa pysähdymme ihailemaan upeita merimaisemia. Matka kulkee kohti niemimaan kärkeä Cahersiveen ja Waterville kylien kautta. Omakustanteinen lounas matkan varrella sopivassa paikassa.

Illallinen hotellissa.

ke 11.5. - Dinglen niemimaa ja Gallarus Oratory

Irlantilainen aamiainen. Lähtö Dinglen niemimaalle, joka on yksi Kerryn kolmesta kauniista niemimaasta. Alkumatkasta pysähdytään kauniilla Inch Beach hiekkarannalla ihailemassa Atlantin aaltoja. Matka jatkuu lahden rantaa pitkin Dinglen pikkukaupungin upealle Slea Head Drive maisemareitille, jota pitkin kuljetaan niemimaan kärkeen. Tämä on Euroopan läntisin kolkka ja merimaisemat ovat henkeäsalpaavat. Tien varrella on myös monia mielenkiintoisia varhaishistoriallisia raunioita. Täällä on kuvattu monta Irlannista kertovaa elokuvaakin. Gallarus Oratory on yli 1200 vuotta vanha varhaiskristillinen rakennus, joka on ainutlaatuinen ja säilynyt lähes täydellisenä meidän päiviimme. Rakennus on rakennettu erikoisella tavalla siten, että kivet kannattelevat toisiaan ja muodostavat samalla kaarimaisen muodon. Rakennus seisoo yhä tanakasti tuulisella mäellä kaikkien säiden armoilla tuijottaen Smerwick Harbour lahdelle.

Gallarus alueelta matka jatkuu Dinglen kalastajakylään lounaalle. Dinglen alue on iirinkielinen alue, ja sen huomaa matkalainen vaikkapa tienviittoja lukiessaan! Dinglen virallinen iirinkielinen nimi on Daingean Ui Chuis, mutta tienviitoissa on yleensä lyhyesti An Daingean.

Omakustanteinen lounas Dinglessä, josta löytyy viihtyisiä pubeja, joissa on tarjolla maukkaita merenantimia. Paluu takaisin Killarneyyn.

Illallinen Randles Court hotellin sisarhotellissa Dromhall hotellissa, jonne on kävelymatka Randles Courtista.

to 12.5. - Dublinin kaupunkikierros

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Suuntaamme kohti Dublinia, matkan aikana pidetään kahvi/jaloittelutauko tarvittaessa.

Dubliniin saavuttaessa ajamme Guinness Storehouse Visitor Experience keskukseen, jossa tutustumme Guinness oluen historiaan ja valmistukseen. Kierros päättyy Gravity Bar näköalabaariin, josta aukeaa mahtavat näköalat Dublinin ylle! Baarissa voi nauttia Guinness maistiaisen maisemia ihailtaessa. Baari on 360-asteessa ympyränmuotoinen ja 150 m korkeudessa. Lounas Guinness Storehousessa. Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan Dublinin kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään opastetulla kaupunkikierroksella. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierros päätyy Camden Court hotelliin ja majoittuminen. Ilta vapaata aikaa.

pe 13.5. – Vapaapäivä ja irlantilainen ilta

Irlantilainen aamiainen. Tämän päivän aikana tutustutaan Dubliniin omatoimisesti.

Dublin tarjoaa vierailleen paljon nähtävää ja koettavaa. St Stephen’s Green, Grafton Street sekä Henry’s Street ovat shoppailijan paratiiseja, tarjoten suuren valikoiman koru-, sistus-, lahjatavara-, vaate-, ja erikoisliikkeitä. Tärkeimmät kauppakadut ovat Grafton Street Liffey-joen eteläpuolella ja Henry Street joen pohjoispuolella.

Historiasta kiinnostunut matkailija voi sukeltaa Dublinin pitkän historian tunnelmaan muun muassa tutustumalla Trinity College yliopistoon sekä muihin Dubliniin historiallisiin rakennuksiin. Jokaisen Dubliniin tulevan matkailijan on tultava kuvatuksi suruisan kuuluisan Molly Malonen-patsaalla. Dublinin museot, teatterit, musiikki- ja tanssiesitykset ja sadat dublinilaispubit tyydyttävät jokaisen kulttuurin janon.

Illalla lähdemme viettämään Arlington hotellin Knightsbridge baarin Celtic Night irlantilaista iltaa.  Ilta on unohtumaton kokemus. Illan ohjelmassa on hyvää ruokaa, juomaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana esiintyy maailmankuulu Celtic Rhytm tanssiryhmä ja orkesteri. Irlantilainen bändi esittää irlantilaisia balladeja. Kuljetus hotelliin esityksen päätyttyä.

la 14.5. – Powerscourt House kartano ja puutarha

Irlantilainen aamiainen. Aamupäivä omaa aikaa. Puolen päivän aikaan huoneiden luovutus ja matkatavaroiden pakkaaminen bussiin. Retkemme suuntautuu Powerscourt House kartanoon ja sen puutarhaan.  Powerscourtin kartano sijaitsee Enniskerryssä, Great Sugarloaf vuoren juurella. Kartanon perusti aikoinaan Irlannin marsalkaksi nimetty aatelisherra Sir Richard Wingfield, jonka suku asutti kartanoa vuosisatojen ajan.

Kartanon upeasta puutarhasta löytyy mielenkiintoisia osia, mm. Italialainen puutarha, Amerikkalainen puutarha, Japanilainen puutarha, Yrttitarha ja Eläinten hautausmaa. Puutarhassa on mm. 200 eri puulajia! Kartano paloi 1970-luvulla, mutta myöhemmin sisätiloissa on irlantilaisia tuotteita myyvä design keskus ja Avoca kahvila. Lounas puutarhan kahvilassa. Retki päätyy Dublinin lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 18:05 ja saapuu Helsinkiin 23:05.

Slán Abhaile! Näkemiin…

 

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!