MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
5.-12.4.2015 7 yötä 

Alustava matkaohjelma:
5.4. – Tervetuloa New Yorkiin
Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää.  Finnairin lähtöselvitys on Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaalissa (T2). Finnairin suora lento AY 005 lähtee iltapäivällä klo 14.10 New Yorkiin, jonne saapuminen klo 15.50.  Suomenkielinen opas on vastassa lentokentän tuloaulassa ET-lehti kyltin kanssa. Kuljetus kentältä Wellington *** -hotelliin. Kuljetuksen aikana opas kertoo New Yorkista ja antaa vinkkejä kaupungin tapahtumista.

Tervetuloillalliselle kokoonnumme läheiseen Patsy’s ravintolaan. Italialainen ravintola Patsy’s on toiminut jo 70 v. ajan ja sai tunnettavuutta mm. Frank Sinatran suosikkiravintolana.
6.4. – Kaupunkikierros ja Empire State Building
Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle tutustumaan Manhattaniin ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Puolipäiväretken aikana ohitamme Central Parkin ja ajamme Harlemiin, missä näemme mm. kuuluisan Apollo-teatterin, josta ovat ponnistaneet maailmanmaineeseen mm. Billie Holiday, James Brown ja Diana Ross. Jatkamme pitkin Fifth Avenueta, jossa sijaitsevat mm. mahtava Metropolitanin taidemuseo ja Guggenheimin spiraalimainen museorakennus. Manhattanin kierroksen aikana näemme lisäksi tyylikkään Rockefeller Centerin aukion, Times Squaren välkkyvine mainosvaloineen sekä SoHon, Greenwich Villagen ja Tribecan kaupunginosat. Manhattanin kärjestä, Battery Parkista avautuu huikea näkymä Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille. Lounas, jonka jälkeen nousemme Empire State Buildingin näköalatasanteelle ihailemaan Manhattania lintuperspektiivistä.
7.4. – Chigaco musikaali
Päivä aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin.  Alkuillasta opas noutaa ryhmän hotellilta ja lähdemme kävellen kohti illallisravintolaa. Illallinen on Marriott Marquis hotellin View-ravintolassa. 42 kerroksen korkeudessa sijaitsevasta pyörivästä ravintolasta avautuvat upeat näkymät Manhattanille. New Yorkin musikaalitaso on maailman huippuluokkaa. Illallisen jälkeen siirrymme katsomaan loistokasta Chicago musikaalia.
8.4. – Modernin taiteen museo
New Yorkin Modernin taiteen museo, MoMA, on yksi maailman johtavia nykytaiteen ja modernin taiteen museoita. Museo muuttuu ja uudistuu koko ajan ja on erikoistunut kaikkiin modernin taiteen alueisiin veisto- ja rakennustaiteesta, elokuvaan, grafiikkaan ja maalauksiin. Museo avattiin v. 1929 ja on siitä asti herättänyt runsaasti keskustelua. Teemme opastetun kierroksen museossa ja nautimme sen jälkeen lounaan. Iltapäivä ja ilta omaa aikaa.
9.4. - Vapaapäivä
Vapaapäivä. Illalla mahdollisuus lähteä kuuntelemaan konserttia Carnagie Halliin, jossa esiintyvät Chick Corea ja Herbie Hancock. Carnagie Hall sijaitsee muutaman korttelin päässä hotellista. Konsertti alkaa klo 20:00. Konserttiliput lisämaksusta 74 eur/henkilö, lippuvaraukset etukäteen jo Suomessa.
10.4. - Vapaapäivä
Päivä omatoimiselle ohjelmalle tai mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Woodbury Common Premium Outlets –ostoskeskukseen, yhteen New Yorkin suurimmista ostoskeskittymistä. Alue sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä ja koostuu n. 220 liikkeestä, joissa myydään tunnettuja merkkejä, kuten Adidas, Burberry, Calvin Kelin, Chanel, Giorgio Armani ja Nike. Retken hinta 60 eur/hlö ja retki toteutetaan yhdessä muiden OK-Matkalaisten kanssa. Retkivaraus etukäteen Suomessa.
11.4. - Illallisristeily
Päivä aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja tehdä tuliaisostoksia. Alkuillasta kuljetus hotellilta risteilysatamaan. Jäähyväisiltaa vietämme illallisristeilyllä, samalla kun saamme ihailla Manhattanin siluettia upeassa iltavalaistuksessa. Risteilyn jälkeen paluukuljetus hotelliin.
12.4. – Näkemiin New York
Aamupäivällä huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme Harlemin kaupunginosaan, jossa lyhyen kävelykierroksen jälkeen nautimme lounaan. Retki päätyy lentokentälle. Finnairin iltalento AY006 lähtee klo 17:40 ja saapuu Helsinkiin seuraavana aamuna klo 08:50.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.