MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
18. – 23.5.2015 5 yötä 

Alustava matkaohjelma 

Maanantai 18.5.

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Finnairin lähtöselvitys on Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2). Suosittelemme saapumaan lentokentälle 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Finnairin lento AY831 lähtee klo 08:00 ja saapuu Lontoon Heathrown lentokentälle klo 09:10. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa Lontoon lentokentällä. Suoraan lentokentältä lähdetään kohti Etelä-Englannin upeita nummimaisemia ja puutarhoja. Ensimmäinen puutarhamme on maailmankuulu Wisleyn puutarha , joka on kaunis romanttisine Tudorin ristikkorakennetaloineen.

Nautimme lounaan ja jatkamme matkaa kohti Hampton Court -palatsia . Tämä on Thomas Wolseyn alunperin itselleen 1500-luvulla rakentama loistelias palatsi, jonka kuningas Henry VIII ‘lunasti’ itselleen valmistumisen jälkeen. Maan kuuluisin arkkitehti uudisti palatsin sata vuotta myöhemmin ja tuloksena oli yksi maan hienoimmista palatseista. Näemme Valtionsalit yhdessä 60 eekkerin puutarha kanssa. Maan suurin labyrintti on myös osa puutarhaa.  

N. klo 18.00 saavumme eleganttiin The Spa**** -kartanohotelliimme Tunbridge Wellsin pikkukaupunkiin Kentin maakunnassa. Nautimme yhteisen illallisen hotellissa. 

Tiistai 19.5.

Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän ensimmäiseen vierailukohteeseemme Heverin linnaan , joka on maalauksellinen Tudor-aikainen linna 1200-luvulta. Tämä oli Anne Boleynin, Henry VIII:nen vaimon lapsuudenkoti. Pihapiiristä löytyy satoja vuosia vanhoja puita, yrttitarha, labyrintti sekä kaunis alppiruusutarha. Lounaan jälkeen tutustumme kuuluisan puutarhurin ja kirjailijan Christopher Lloydin kotitaloon ja puutarhaan , joka on peräisin 1400-luvulta ja nykyään hyväntekeväisyysjärjestön omistuksessa oleva yksi alueen suosituimpia kohteita. Noin klo 18.00 palaamme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen .  

Keskiviikko 20.5.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Sissinghurstin puutarhaan , joka on tehty Elizabethin aikaisen linnan raunioille. Puutarha on joskus ollut runoilija ja kirjailija Vita Sackville-Westin koti. Pariskunta osti linnan rauniot vuonna 1928, uusivat ulkorakennukset ja seinät ja tekivät sinne puutarhan. N. kuuden hehtaarin kokoinen puutarha on jaettu useisiin pienempiin alueisiin. Puutarhan keskipiste on 1600-luvun aikainen torni, joka toimi Sackville-Westin studiona. Hänet muistetaan  parhaiten intohimoisesta rakkaussuhteestaan kirjailija Virginia Woolfin kanssa.

Nautimme lounaan ja jatkamme matkaa kohti Winston Churchillin kotitaloa , Chartwell Housea. Iso-Britannian kuuluisin pääministeri asui täällä vaimonsa Clementinen kanssa yli 40 vuotta. Talo on rakennettu 1800-luvulla ja Churchill osti sen vuonna 1922. Kotitalo on avoinna yleisölle ja on säilynyt pitkälti siinä asussa, jossa se oli Churchillien siellä asuessa. Nähtävillä on vieläkin tekstiilejä, huonekaluja, perhepotretteja, laaja kirjasto ja myös univormuja. Talon kauniista puutarhasta on hieno näköala ympäröivälle maaseudulle.

Takaisin hotelliin palaamme n. klo 18.00 ja nautimme illallisen hotellissa. 

Torstai 21.5.

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme kartanohotellimme ja lähdemme kohti Lontoota. Teemme panoraamakaupunkikierroksen ja vietämme ihastuttavan ”iltapäivän teehetken” . Ravintolassa soi harppumusiikki ja tee tarjoillaan kauniilta astioilta. Tarjolla on suolaisia ja makeita herkkuja, kuten erilaisia minivoileipiä, leivonnaisia, skonsseja, teetä ja kahvia sekä lisänä lasi shampanjaa!

Klo 17.00 majoitumme Kensington Close**** -hotelliin. Illalla lähdemme kävellen oppaan kanssa yhteiselle illalliselle läheiseen ravintolaan. Illallisen jälkeen opas saattaa ryhmän takaisin hotelliin. 

Perjantai 22.5.

Aamiainen hotellissa. Klo 09.00 bussi ja avustaja noutavat ryhmän hotellista, kuljetus Chelsea Flower Show –näyttelyyn. Näyttelyyn tutustuminen omatoimisesti sekä omatoiminen lounas päivän aikana. Chelsea Flower Show on maailmankuulu puutarha-alan näyttely Britanniassa.  Se järjestetään vuosittain toukokuussa ja tapahtumapaikkana on Royal Hospital Chelsea – sairaalan piha-alueet. Näyttelyn juuret juontavat jo vuodesta 1852, jolloin se järjestettiin ensimmäisen kerran. Sairaalan piha-alueella näyttely on ollut vuodesta 1912. Vuosittain Chelsea Flower show -näyttelyssä käy yli 160 000 vierailijaa ja näytteillä on erilaisia puutarhoja sekä kasveja. BBC televisioi näyttelyn ja mm. kuningatar käy siellä joka vuosi.   

Takaisin hotelliin lähdetään klo 17.00. Illalla lähdemme kävellen oppaan kanssa yhteiselle jäähyväisillalliselle läheiseen ravintolaan. Illallisen jälkeen opas saattaa ryhmän takaisin hotelliin.    

Lauantai 23.5.

Aamiainen ja huoneiden luovutus (hotellissa on tila matkatavaroille). Klo 12.30 lähdemme bussilla oppaan kanssa Heathrown lentokentälle. Finnairin lento AY840 lähtee Lontoosta klo 16.10 ja saapuu Helsinkiin klo 21.00.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!