MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
14.-21.11.2016 7 yötä 

Alustava matkaohjelma

14.11. – Tervetuloa Malagaan
Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. Finnairin lento lähtee Helsinki – Vantaan lentoaseman kakkosterminaalista (T2) klo 06:00 ja saapuu Malagaan klo 09:40. Bussikuljetus Malagan keskustaan, jonne saavuttua teemme kaupunkikiertoajelun, nousemme näköalapaikalle ihailemaan avautuvaa kaupunkinäkymää ja vierailemme Antiikin Rooman ajan teatterin raunioilla. Lounas ja majoittuminen Sallés Málaga Centro hotelliin ****. Iltapäivä ja ilta omaa aikaa.

15.11. – Sevilla
Heti aamusta lähdemme kokopäiväretkelle Sevillaan, Andalucían pääkaupunkiin. Kaupunkiin saavuttuamme tutustumme kaupunkiin kaupunkikierroksella, jossa näemme muun muassa Unescon suojeleman katedraalin, joka on yksi maailman suurimmista. Kierroksen aikana muistelemme Kolumbuksen retkiä sekä Alban herttuattaren uskomatonta elämää heidän haudoillaan. Monipuolinen ja historiallinen Sevilla on tunnettu myös härkätaisteluista ja flamencosta. Lounas retken aikana. Ajomatka Malaga – Sevilla on n. 200 km/suunta.

16.11. – Picasson kotitalo ja museo, opastettu kävelykierros
Aamiaisen jälkeen kävelemme lyhyen matkan Plaza de la Merced -aukion reunalle Picasson kotitalolle. Pablo Picasso syntyi Malagassa 25.10.1881. Picasso oli monipuolinen taiteilija. Maalaustaiteen lisäksi hän toimi mm. kuvanveistäjänä ja graafikkona. Picasson museossa taiteentutkija Liisa Väisänen opastaa kubismin mielenkiintoiseen maailmaan ja tulkitsee Picasson töitä. Lounas, jonka jälkeen teemme kävelyretken Malagan vanhassa keskustassa. Malagan historiallinen keskusta on hyvin kompakti ja nähtävyydet kävelymatkan päässä toisistaan.

17.11. – Malagan taideaarteet
Malaga on oikea taiteenystävän aarreaitta. Kaupungissa on runsaasti taidegallerioita ja museoita. Tänään tutustumme Eremitaašin, Thyssenin museon sekä Pompidou-keskuksen taideaarteisiin. Thyssen museo Malagan keskustassa tarjoaa erinomaisen kattauksen espanjalaista nykytaidetta. Pietarin Venäläinen museo on avannut näyttelyn entisessä tupakkatehtaassa. Museo esittelee mm. venäläistaiteilijoiden maalauksia ja ikoneita. Esillä on yli sata venäläistaiteen helmeä. Pariisin Pompidou-keskuksen nykytaiteen ja modernin taiteen kokoelmista on tuotu teoksia Malaga näyttelyyn. Taideteokset ovat esillä tätä näyttelyä varten rakennetussa isossa lasikuutiossa Malagan satama-alueella. Omakustanteinen lounas päivän aikana. Illalla lähdemme suosittuun ravintolaan nauttimaan illallisesta flamencoesitystä seuraten.

18.11. - Granada ja Alhambran palatsi
Postikorttimaisen upea Granada tulee tutuksi päiväretkellämme. Pittoreskin kaupungin taustalla kohoaa Sierra Nevadan lumihuippuinen vuoristo. Arabivaikutteet tuovat kaupunkiin ripauksen eksotiikkaa. Tuulahduksen tuhannen ja yhden yön tarinoista tuo vierailumme sadunomaiseen Alhambran palatsiin ja sen puutarhaan. Kierroksen aikana kuulemme kalifien elämästä ja puutarha-arkkitehtuurista. Paluumatkalla Malagaan pysähdymme Hacienda Senorio de Nevadan viinitilalla. Tutustumme tilan toimintaan, maistelemme viinejä ja nautimme tapasaterian. Ajomatka Malaga – Granada on n. 125 km/suunta.

19.11. – Cordoba
Päiväretki historialliseen Cordobaan, jonka vanha keskusta on Unescon maailmanperintölistalla. Tutustumme retkellä kaupungin ainutlaatuiseen nähtävyyteen La Mezquitaan, joka on yhdistelmä moskeijaa ja katedraalia. Katedraalimoskeijassa näkyy mm. goottikansojen vaikutus ennen islamilaisten tuloa. Rakennuksen tuhat puna-valkoraidallista kaaripylvästä muodostavat ikään kuin kauniin pylväsmetsän. Lounas Cordobassa. Ajomatka Malaga – Cordoba on n. 160 km/suunta.

20.11. – Valkea kaupunki Ronda
Retki Rondan valkeaan kaupunkiin, jota kutsutaan Andalusian kauneimmaksi. Kuvankaunis Rondan vuoristokylä sijaitsee 723 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella. Kylä levittäytyy syvän El Tajo-rotkon molemmin puolin. Rotkon ylittää Puento Nuovon kaarisilta, josta avautuu henkeäsalpaavat maisemat. Tutustumme Rondan historialliseen keskustaan kävelykierroksella. Lounas Rondassa. Ajomatka Malaga – Ronda on n. 100 km/suunta.

21.11. – Vapaapäivä
Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Bussikuljetus Malagan lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 10:30 ja saapuu Helsinkiin 16:00.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!