MATKAN AJAKOHTA:
8.-13.6.2019
MATKAN KESTO:
5 yötä, lauantai-torstai

Varaa matkasi

Kohde: Tarinoiden Skotlanti

Alustava matkaohjelma

Lauantai 8.6. - Tervetuloa Skotlantiin!

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08.25 ja saapuu Edinburghin lentokentälle klo 09.10 paikallista aikaa. Lentokentän tuloaulassa tapaamme paikallisen suomenkielisen oppaamme ja lähdemme ajamaan kohti Edinburghia. Ensimmäinen vierailukohteemme on kuninkaallinen Britannia -huvijahti, joka kuljetti kuningasperheen jäseniä yksityisillä ja virallisilla vierailuilla vuosikymmenten ajan. Muun muassa Charles ja Diana viettivät häämatkansa aluksella.

Tutustumme nyt museona toimivaan laivaan suomenkielisen audio-oppaan (kuulokkeet) avulla. Vierailun jälkeen lounas, opastettu kaupunkikierros ja majoittuminen Double Tree by Hilton -hotelliin. Yhteiset ateria: lounas


Sunnuntai 9.6. -  Floors Castle ja Rosslyn -kappeli

Aamiaisen jälkeen lähdemme aaltoilevista kukkuloista ja vehreistä maisemista kuuluisalle Bordersin seudulle. Vierailemme upeassa Floors Castle – linnassa, joka on Skotlannin suurin, edelleen asuttu linna. Roxburghe -suvun omistuksessa olevassa linnassa Diana ja Charles viettivät yhteistä aikaa seurustelunsa alkuaikoina. Linnan taidekokoelma on vertaansa vailla ja kauniin muotopuutarhan lisäksi alueella on kaunis, 1,5 hehtaarin suuruinen muuripuutarha.

Paluumatkalla poikkeamme keskiajalta peräisin olevaan Rosslyn -kappeliin, joka on ehkä parhaiten tunnettu elokuvasta ” Da Vinci-koodi”. Ohjelman lomassa nautimme yhteisen lounaan. Yhteiset ateriat: aamiainen ja lounas.


Maanantai 10.6. -  Falkirk, Loch Lomond, Loch Ness ja Urquhartin linna

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja otamme tavarat mukaan. Jatkamme matkaa maan kauneimmalle alueelle, Ylämaahan. Pysähdymme Falkirkissa, jossa ihastelemme 30 metriä korkeita hevosenpäämonumentteja.  Kauniit vetehishevoset eli skotlantilaisittain kelpiet olivat taiteilija Andy Scottin patsashankkeen innoituksen lähde. Matka jatkuu Loch Lomond – vuoristojärvelle, jota  ympäröi Trossachsin kansallispuisto vehreine laaksoineen ja ylänköineen. Retken näyttävimmät maisemat tarjoaa  vehmas  Glencoen laakso, klaanisotien surullinen taistelupaikka,  joka maisemallisesti ja  historiallisesti  on yksi  Skotlannin vaikuttavimmista paikoista. Pysähdymme Kaledonian kanavan varrella sijaitsevassa Fort Augustuksen kylässä, jossa jää aikaa  syödä omatoiminen lounas jossain kylän monista pubeista tai kahviloista. 

Matka jatkuu Loch Ness -järvelle, jossa  pysähdymme Urquhartin linnan raunioilla ihailemaan  upeaa järvinäköalaa ja sen edessä olevaa Urquhartin linnaa. Juuri tämän linnan raunioiden alla olevassa luolassa kerrotaan Loch Nessin hirviön, ”Nessien”, elävän. Illalla saavumme Invernessin kaupunkiin, jossa yövymme. 
Yhteiset ateriat: aamiainen ja illallinen hotellissa.


Tiistai 11.6. - Balmoral

Jos aikaisemmin näkemämme maisemat olivat jylhiä ja vehreitä, tänään ajamme Cairncormsin kansallispuiston läpi, jonka maisemat ovat karumpia. Cairncormsin alueella sijaitsee kuningattaren Skotlannin loma-asunto, Balmoralin linna, joka on yleisölle avoinna vuosittain vain muutaman kuukauden ajan. Nyt on ainutkertainen mahdollisuus nähdä linna, jonka alunperin kuningatar Victoria ja hänen puolisonsa prinssi Albert ostivat lomanviettopaikakseen Skotlannissa. Linna on edelleen kuningattaren yksityisomistuksessa. Koska linna on asuttu, on sen huoneista yleisölle avoinna ainoastaan juhlasali. Matkan varrella on aikaa omatoimiseen lounaaseen. Linnavierailun jälkeen kävelemme pienen matkan ja käymme Crathie Kirkyardin hautausmaalla, jonne kuningatar Victorian läheinen tukija ja ystävä John Brown on haudattu. Matkamme jatkuu seuraavaan majapaikkaamme, rauhalliseen maalaishotelliin Loch Rannoch-järven rannalla. Majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa. Yhteiset ateriat: aamiainen ja illallinen hotellissa.


Keskiviikko 12.6. - Blair Castle, Blair Athol viskitislaamo ja Explorers puutarha

Blair Castle on ollut Atholl -perheen omistuksessa jo yli 700 vuotta. Sen asukkaat ovat nähneet niin myrskyisiä taisteluja kuin pitkiä rauhan aikojakin. Linnassa on 30 kaunista, 1700 luvun tyyliin sisustettua huonetta. Matka jatkuu päivän toiseen vierailukohteeseen, Blair Athol – viskitislaamoon, joka on yksi maan vanhimmista toimivista tislaamoista. Esittelykierroksen jälkeen on mahdollisuus maistaa tunnettua 12 vuotta vanhaa Blair Atholin viskiä. Tämän jälkeen ajamme Pitlochryn kylään. Vierailemme kauniissa Explorers -puutarhassa, joka tekee kunniaa yli 200 vuotta sitten matkanneille kasvitieteilijöille. Pysähdymme vielä tovin viehätttävässä Pitlocheryn kylässä ennen paluuta hotelliimme. Paluu takaisin hotelliimme Loch Rannoch -järven rannalla. 
Yhteiset ateriat: aamiainen ja illallinen hotellissa.


Torstai 13.6. - Glamis Castle

Aamiaisen jälkeen otamme matkatavarat mukaan ja jatkamme matkaa. Skotlanti on aina ollut erityisen rakas kuningatar Elisabethille, sillä lapsuusvuotensa hän vietti äitinsä kotilinnassa, Glamis Castlessa. 1100-luvulla perustetussa linnassa on huomattavat kokoelmat posliinia, maalauksia ja huonekaluja useammalta vuosisadalta. Vierailemme linnassa, jonka jälkeen nautimme yhteisen lounaan. Matkalla Edinburhgin lentokentälle ylitämme kuuluisan Forth Bridge-sillan. Lentokentälle saavumme iltapäivällä. Finnairin lento AY1374 lähtee Edinbughista klo 18.40 ja saapuu Helsinkiin klo 23.10 paikallista aikaa.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!