MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
8.-11.6.2017 3 yötä 

Alustava matkaohjelma

8.6.- Tervetuloa Venetsiaan
Lufthansan aamulento Helsingistä Münchenin kautta Venetsiaan, jossa Liisa Väisänen on ryhmää vastassa. Noin tunnin mittainen venekuljetus Venetsian lentokentältä keskustaan Dorsuduron alueelle. Jätämme matkatavarat hotelliin ja lähdemme paikallisvenekuljetuksella Grimani palatsiin, jossa talon emäntä Donata Grimani ottaa ryhmän vastaan.

Grimanin suku on yksi merkittävimpiä aristokraattisukuja Venetsiassa ja heillä on ollut merkittävä rooli Venetsian historiassa. Palatsi on ollut suvun kotina yli 900 vuotta. Nautimme buffetlounaan upeassa Grimani palatsissa, jonka jälkeen jatkamme Rialton sillalle, joka on Canal Granden yli johtava kaunein ja suurin silta. Sillan ylitettyämme pääsemme pääsaarelle, jonne ovat keskittyneet tärkeimmät nähtävyydet. Kanaalien reunustamia pieniä kujia pitkin kävelemme kuuluisalle Markuksen torille, jossa vierailemme bysanttilaistyylisessä, mosaiikkikoristeisessa Markuksen kirkossa ja näemme mm. kultaisen alttaritaulun. Toria reunustavat myös Sansovinon suunnittelema kirjastorakennus ja ns. prokuraattorirakennukset sekä erikoisen historian omaavat kellotornit. Kuuluisalla aukiolla on myös Herttuoiden palatsi sekä Huokausten silta. Kävelykierroksen jälkeen palaamme paikallisvenekuljetuksella takaisin hotelliin ja majoitumme Belle Arti –hotelliin. Ilta vapaa.

9.6. – Venetsian taidebiennaali
Aamiainen. Tänään tutustumme 57. Venetsian biennaalin taidenäyttelyyn, jonka pääkuraattorina on ranskalainen Christine Macel. Joka toinen vuosi järjestettävä biennaali on merkittävä nykytaiteen näyttely, jonka päänäyttelyalueena on Giardini del biennale. Erikoisnäyttelyitä on esillä eri puolilla kaupunkia. Liisa Väisänen tutustuttaa taidenäyttelyn tarjontaan. Lounas päivän aikana.

10.6. – Taideretki Accademian taidegalleriaan ja Peggy Guggenheimin taidemuseoon
Aamiaisen jälkeen kävelymatka Accademian taidemuseoon, jossa on esillä taidetta aina 1200-luvulta 1700-luvulle asti. Ihailemme lähinnä venetsialaisen koulukunnan taiteilijoiden töitä kuten Carpaccion, Tintoretton, Veronesen ja Tizianin. Lounas Dorsoduron kaupunginosassa. Iltapäivällä tutustumme Peggy Guggenheimin taidemuseoon, joka on yksi merkittävimpiä taidemuseoita Italiassa. Museossa on esillä kokoelma eurooppalaista ja amerikkalaista taidetta. Museo sijaitsee Canal Granden varrella Palazzo Venir dei Leoni-palatsissa, joka oli aikoinaan Peggy Guggenheimin koti. Museossa on esillä hänen henkilökohtainen kokoelmansa, mutta myös muiden taiteilijoiden mestariteoksia mm. Hannelore B, Rudolph B ja Schulhof. Lisäksi on useita vaihtuvia näyttelyitä. Lounas päivän aikana. Kävelymatka takaisin hotelliin.

11.6. – Vapaapäivä ja paluumatka
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkatavarat voi jättää hotellin matkatavarasäilytykseen. Aamupäivä aikaa nauttia Venetsian tunnelmasta.

Iltapäivällä venekuljetus Venetsian lentokentälle, josta Lufthansan lento lähtee 18:25 Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!