MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
19.-24.9.2021 su-pe, 5 yötä 

Alustava matkaohjelma 2021

Sunnuntai 19.9. – Tervetuloa Unkariin

Finnairin lento lähtee klo 09:35 ja saapuu Budapestiin 10:55 paikallista aikaa. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa kentän tuloaulassa. Bussikuljetus Budapestin keskustaan, jossa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen lyhyt panoraamakierros Budapestissa, jonka jälkeen jatkamme Hévíziin (ajomatka n. 193 km). Majoittuminen ja  tutustumiskierros hotellissa. Klo 19:00 illallinen hotellissa.


Maanantai 20.9. – Kävelykierros Hévízissä ja termaalijärvi

Buffetaamiainen, jonka jälkeen lyhyt kävelykierros Hévízissä. Loppupäivän voit viettää Hévízin termaalijärvellä, kierrellä Hévízin keskustassa tai rentoutua kylpylän hoidoissa (hoidot lisämaksusta). Lootuskukkien peittämä Hévízin järvi on maailman toiseksi suurin lämminvetinen järvi, jonka kraaterin syvyys on 36 metriä. Järven rikkipitoinen vesi on n. 30 C ja sopii erinomaisesti liikuntaelinten sairauksien sekä lihasjännitysten hoitamiseen. Jos sinulla on jokin muu sairaus, tarkistathan lääkäriltäsi termaalivesihoidon soveltuvuuden. Klo 19:00 illallinen hotellissa.


Tiistai 21.9. – Dotto-minijunakierros ja termaalijärvi

Buffetaamiainen, jonka jälkeen n. klo 10:00 lähdemme dotto-minijunalla Egregyn viinikylään. Noin tunnin mittaisen junakierroksen jälkeen pysähdymme tähän viinikellareistaan kuuluisaan kylään ja teemme pienen kävelykierroksen. Kierroksen päätyttyä on mahdollisuus joko kävellä (n. 25 minuuttia) tai palata dotto-junan kyydissä takaisin hotellille. Iltapäivä omaa aikaa, mahdollisuus käydä Hévízin termaalijärvessä. Klo 19:00 illallinen hotellissa.


Keskiviikko 22.9. – Rádpuszta-hevosshow ja termaalijärvi

Buffetaamiainen. Aamupäivä vapaata, jolloin aikaa käydä Hévízin termaalijärvessä tai ottaa kylpylähoitoja (hoidot lisämaksusta).

Iltapäivällä klo 16:00 lähdemme Rádpusztaan katsomaan perinteistä hevosshow’ta. Esityksen jälkeen ajelemme hevosvankkureilla ja nautimme perinteisen unkarilaisen illallisen sekä kuulemme mustalaismusiikkia. Paluukuljetus hotelliin.


Torstai 23.9. - Vapaapäivä ja sisäänpääsy termaalijärvelle

Buffetaamiainen. Vapaapäivä omatoimiselle ohjelmalle, jolloin voi käydä Hévízin termaalijärvessä, nauttia kylpylän hoidoista (hoidot lisämaksusta) tai viettää aikaa Hévízin keskustassa. Klo 19:00 illallinen hotellissa.


Perjantai 24.9. - Keszthely Festetics -palatsi, Tihanyn niemimaa ja Hernyákin perheen viinitila

Buffetaamiainen hotellissa. Klo 10:00 kirjaudumme ulos hotellista ja otamme matkatavarat mukaan. Bussikuljetus Balaton-järven rannalla lähellä Heviziä sijaitsevaan Keszthelyn kaupunkiin, jossa tutustumme Festeticsin palatsiin. Palatsin rakentaminen aloitettiin vuonna 1745 ja osa sen huoneista on muutettu museoksi. Keszthelystä siirrymme Tihanyn niemelle, joka poikkeaa alueen muusta maisemasta jyrkkine metsäpeitteisine rinteineen. Tihanyn niemi kurottuu Balaton- järveen ja vain pieni salmi erottaa vastarannat toisistaan. Niemen korkeimmalla kohdalla kohoava luostarikirkko näkyy kaikkialle ympäristöön. Tihanyn kukkulalta saamme ihailla avautuvaa järvimaisemaa.

Jatkamme matkaa kohti Budapestia ja pysähdymme Etyekin kylässä sijaitsevalla Hernyákin perheen viinitilalla. Hernyákin pariskunnalle viininviljelijän ammatista on muodostunut kutsumus ja elämäntapa, joka antaa tilaa myös luovuudelle. Lászlón ja Valin viinintuotantometodeissa nykyaika kietoutuu onnistuneesti yhteen vanhojen perinteiden kanssa. Hernyákin tilan viinejä löytyykin Unkarin tasokkaimpien ravintoloiden viinilistoilta. Maistelet tilan viinejä ja nautit keittolounaan sekä paikallisten tuottajien juustoja ja leikkeleitä.

Lounaan jälkeen kuljetus Budapestin lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 19:00. Helsinkiin saavumme klo 22:20.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Matkaohjelma sitoumuksetta, pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
19.08.2021
Toimistomme elo- ja syyskuun aukioloajat
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut
18.06.2021
Ulkoministeriön matkustussuositusta lievennettiin vihdoin: Eurooppa on taas auki suomalaisille matkustajille