MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
2. – 11.12.2016   9 yötä 

Alustava matkaohjelma

2.12. – Tervetuloa New Orleansiin

Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä.
Lufthansan lento lähtee klo 7:05 Frankfurtin kautta Chicagoon, josta jatkolento United Airlinesin vuorolla New Orleansiin, jonne saapumisaika on klo 18:19 paikallista aikaa. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen kuljetus lentokentältä New Orleansin keskustaan Doubletree-hotelliin ja majoittuminen. 

3.12. – Gospel-aamiainen ja New Orleansin kävelykierros

Sunnuntaina aloitamme päivän kuinkas muutoinkaan kuin runsaalla gospel-aamiaisella. Jumalanpalvelus Negrospirituaalien ja runsaan aamiaisen siivittämänä johdattaa meidät heti Louisianan ytimeen. Aamiaisen jälkeen teemme kävelykierroksen ja tutustumme New Orleansiin. Näemme ihastuttavan järvibulevardin, Jazzpuiston Kongo-aukion, jossa orjat tapasivat toisiaan ja rummuttivat. Täältä sai alkunsa länsimainen viihdemusiikki. Kävelemme kuuluisaa Bourbon-katua pitkin aistien aidoista aidointa New Orleansialaista tunnelmaa. Retken aikana poikkeamme myös Saint Louisin katedraaliin.

4.12. – French Quarter ranskalaiskorttelit

Aamiainen. Tänään teemme retken ranskalaisiin kortteleihin, jossa meillä on mahdollisuus maistella kreoliherkkuja ranskalaisella torilla. Otamme myös tuntumaa voodoo-uskonnon nykytilaan ja historiaan. Käymme katsomassa Marie Laveaun, voodoo-kuningattarista suurimman kotitaloa, joka nykyisin on voodoo-tarvikkeita myyvä kauppa. Kävelemme kaduilla, joilla Louis Armstrong myi voodoo-tavaroita, ennen kuin hänestä tuli kansainvälisesti kuuluisa huippumuusikko. Käymme myös koko Amerikan Yhdysvaltain kaikkein vierailluimmalla haudalla: Marie Laveaun haudalla. Päivän museokohteemme on Amerikan yhdistymisestä kertova museo. Lounaaksi syömme New Orleansin alueelle tyypillisen mufaletta-voileipälounaan historiallisessa Napoleon House ravintolassa.

5.12. – Vapaapäivä New Orleansissa

Aamiainen. Päivä omaa aikaa tutustua kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin.

6.12. – Louisianan pääkaupunki Baton Rouge

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet, otamme matkatavaramme mukaan ja lähdemme Baton Rougen kautta Lafayetten kaupunkiin, jossa yövymme kaksi seuraavaa yötä. Pysähdymme Louisianan osavaltion pääkaupungissa Baton Rougessa ja vierailemme Old State Capitol -rakennuksessa. Sen eurooppalainen tyyli on mitä kaunein ja muistuttaa meitä Yhdysvaltain ja Euroopan yhteisestä historiasta. Vierailemme myös lukemattomista elokuvista tutuksi tulleessa II maailmansodan USS Kidd sota-aluksella. Alus oli mukana sotatoimissa Hawaijilla sekä Pohjois-Koreassa. Nykyisin se on museoitu sotaveteraanien museoksi. Syömme lounaan ja illaksi saavumme Lafayetteen ja majoitumme Homewood Suites by Hilton -hotelliin. Hotelli tarjoaa kevyen iltapalan, oluen/viinin klo 17:00-19:00.

7.12. – Lafayette tutuksi

Aamiainen. Tutustumme Lafayetteen, kaupunkiin, joka syntyi alun perin nimellä Vermilionville. Kaupunki on voimakkain Cajun, Creoli ja Accadia keskus. Päivän aikana otammekin selvää, mistä tässä kulttuurissa ja näissä sanoissa on kyse. Tutustumme Vermilionvillen museoon ja kulttuurikeskukseen. Syömme kreolilounaan. Hotelli tarjoaa kevyen iltapalan, oluen/viinin klo 17:00-19:00. 

8.12. - Suoristeily

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja ajo takaisin kohden New Orleansia poiketen Houman suoalueelle Mississippi-joen laaksossa. Teemme suoristeilyn, jonka aikana on hyvällä onnella mahdollista nähdä alligaattoreita. Maistamme myös alligaattorin lihaa lounaaksi. Illaksi saavumme New Orleansiin ja majoitumme tutuksi tulleeseen Doubletree-hotelliin.

9.12. – Retki sokeriruokoplantaasille ja illallisristeily

Aamiainen. Tänään teemme retken Oak Alley sokeriruokoplantaasilla, jonka upea päärakennus on 1830-luvulta. Plantaasilla saa kattavan kuvan siitä, miltä suuret tilat näyttivät ennen sisällissotaa ja miten maatyöt tehtiin orjien avulla. Kurkistamme myös orjuuden ajan talousrakenteeseen. Buffetlounas plantaasilla.

Illalla lähdemme risteilylle viettämään läksiäisiltaa.  Tunnelmallinen siipiratasalus kuljettaa meitä pitkin Mississippi-jokea samalla kun nautimme illallisesta jazzia kuunnellen.

10.12. –  Kotia kohti

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Bussikuljetus New Orleansin lentokentälle, josta United Airlinesin lento lähtee klo 12:34 Washington D.C.:hen, josta Lufthansan lennot Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.
Matkaohjelmaan sisältyy kävelykierroksia, matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!