MATKUSTUSKAUSI: 
maaliskuu-toukokuu ja syyskuu-marraskuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
su-pe, 5 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Unohda termi ”espanjalainen keittiö”.

Espanja_turskapullia_ja_olutta_450471405

Jos haluat nähdä hämmentyneen ilmeen madrileñon kasvoilla, kysy tietä lähimpään espanjalaiseen ravintolaan. Kysymys on nimittäin lähes sama kuin tiedustelisit, millainen Euroopan sää mahtaa olla lokakuussa. Tarkoitatko Uppsalaa vai Thessalonikia?

Madridiin on vuosien saatossa muuttanut runsaasti väkeä Espanjan eri kolkista. He kaikki ovat tuoneet mukanaan oman alueensa ruokaperinteet, kypsennystavat ja raaka-aineet. Niinpä Madrid on mitä parhain paikka tehdä kulinaristisia tutustumisretkiä esimerkiksi Andalusian, Katalonian, Baskimaan tai Aragonian keittiön saloihin.

Jos siis mielesi tekee vaikkapa caparrónes-papuja, kysy tietä lähimpään riojalaiseen ravintolaan. Niin madrileñokin ymmärtää heti mistä on kysymys.

Sovi treffit Karhun ja mansikkapuun alle.

Espanja_Madrid_Puerta del Sol_karhu ja mansikkapuu_ThinkstockPhotos-520917315

Madridissa yleisin tapaamispaikka ei ole kuten Helsingissä tavaratalon kellon alla.

Madrid on aukioiden kaupunki. Useimmiten treffit sovitaan niistä vilkkaimmalle, Puerta del Solille eli Auringon portille. Siellä seisoo kaupungin maamerkki, Karhu ja mansikkapuu -veistos, jonka juurella tapahtuu lukemattomia kohtaamisia joka päivä.

Tuo mansikkapuu kohoaa neljän metrin korkeuteen, eikä se ole edes taiteilijan fiktiivinen näkemys. Toden totta – mansikkapuita on olemassa. Tosin nyt ei puhuta siitä samasta kasvista, jonka antimilla me herkuttelemme kesäisin. Siinä mielessä mansikkapuu on hieman harhaanjohtava nimitys.

Hyvä treffipaikka patsas silti on. Ja vaikuttava taideteos.

Kinkkumuseoon, mars.

Jamon Iberico

Inspiroidutko Pradosta , Reina Sofiasta ja Thyssen-Bornemiszasta ? Niin mekin, ja siksi olemmekin varanneet matkallesi riittävästi aikaa Madridin museotarjonnasta nauttimiseen. Voit ostaa kauttamme ennakkoon Madrid-kortin, jolla museovierailusi sujuvat kätevämmin. 

Joskus käy niin, että matkaseuralainen ei olekaan aivan yhtä innostunut taiteesta kuin itse on. Ei mitään hätää, sillä Madridin museotarjonta on avarakatseinen ja laaja. Museoiden välipalaksi soveltuu monille ennennäkemätön tuttavuus: kinkkumuseo.

Sellainen on nähtävä edes kerran elämässä. Ja vaikka nyt museosta ei ehkä sanan varsinaisessa merkityksessä olekaan kysymys, roikkuu Museo del Jamónissa niin pitkään kypsyneitä kinkkuja, että ikänsä puolesta ne voisivat olla jo museotavaraa. Kyseessä on myymäläketju, jonka "museoissa" riittää maisteltavaa ja vuosikerroissa ihmeteltävää. Tosin kinkkufriikki löytää oman maanpäällisen taivaansa myös monesta muusta paikasta, kuten esimerkiksi gourmet-kauppahalli San Miguelista.


Seuraavat ohjelmalliset kaupunkimatkat Madridiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
3.11. Su 8.11. Pe Madrid ohjelmallinen su-pe, Finnair 999,00 € VARAA
15.3. Su 20.3. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 999,00 € VARAA
22.3. Su 27.3. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 999,00 € VARAA
29.3. Su 3.4. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 099,00 € VARAA
5.4. Su 10.4. Pe Madrid su-pe 5 yötä, Finnair 1 199,00 € VARAA

Lento + hotelli + retkitarjonta kohteet Lisää kohteita