MATKUSTUSKAUSI: 
maaliskuu-lokakuu
MATKAVAIHTOEHDOT:
Miniviikko, 4 yötä     
Finnair logo

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi Berliinin matkasi hintaan ja millä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.

  -symbolilla merkityt suomeksi opastetut retket sisältyvät matkasi hintaan.

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


Moni-ilmeinen Berliini 

Sisältyy hintaan, kesto n. 2,5 t

Sunnuntaiaamuna saavut Finnairin suoralla reittilennolla Berliiniin. Suomenkielisen oppaamme johdolla lähdemme suoraan lentoasemalta tutustumaan Berliinin moniin kasvoihin. 1200-luvulla perustettu Berliini on toiminut sekä Preussin kuningaskunnan, Saksan keisarikunnan, Weimarin tasavallan että Kolmannen Valtakunnan pääkaupunkina. Kylmän sodan päättymistä symboloiva Berliinin muurin murtuminen merkitsi uutta aikakautta ja uusia mahdollisuuksia. Historian eri kerrosten yhdistyessä moderniin kaupunkikuvaan on lopputuloksena kiehtova miljoonametropoli, josta löydät aina uutta koettavaa.

Kaupunkikierroksella ajamme pitkin kuuluisaa 17. kesäkuuta -katua, ohitamme Siegessäulen eli Voitonpylvään, Berliinin suurimman puiston Tiergartenin, suositun Kurfürstendamm-ostoskadun, Keisari Wilhelmin rauniokirkon sekä Charlottenburgin linnan. Itäisen Berliinin puolella näemme Brandenburgin portin, Unter den Linden -kadun, Nikolai-korttelit sekä Alexanderplatzin ja Museosaaren. Kierroksen päätteeksi nautit kevyen lounaan ennen majoittumista keskustahotelliisi.


Legendaarinen Ku’damm

Sisältyy hintaan, kesto n. 2 t

Maanantaiaamu  alkaa oppaan kaupunkikatsauksella, jossa saat ajankohtaiset vinkit Berliinin monipuolisesta tarjonnasta.

Heti kaupunkikatsauksen jälkeen alkavalla kävelykierroksella tutustut Länsi-Berliinin tunnetuimpaan ostoskatuun Kurfürstendammiin eli berliiniläisittäin Ku’dammiin ja sen ympäristöön. Ku’damm on tunnettu merkkiliikkeistään, hotelleistaan sekä ravintoloistaan. Keisari Wilhelmin muistokirkko sijaitsee kadun päässä Breitscheidplatz-aukiolla.

Aukiolta jatkamme kierrosta vilkkaalle Tauentzienstrasselle ja Wittenbergplatzille, jossa sijaitsee yksi Euroopan suurimmista tavarataloista Kaufhaus des Westens eli KaDeWe. Kannattaa poiketa, vaikka et olisikaan ostoaikeissa – erityisen kuuluisa on tavaratalon elintarvikeosasto satoine erilaisine herkkuineen.

Kierroksen aikana saat oppaaltasi neuvot julkiseen liikenteeseen, matkalippuautomaattien käyttöön ja muihin käytännön asioihin, jotka sinun on hyvä huomioida kaupungilla liikkuessasi.

Oppaan vinkkien avulla omatoiminen kaupunkiin tutustuminen sujuu helposti. Jos haluat jatkaa ostosten merkeissä, poikkea Ku’dammin sivukaduille, joiden hintataso on usein hieman maltillisempi. 

Kierroksen jälkeen onkin jo lounasaika, ja vaikka saksalainen keittiö ei pääsekään kulinaristien suosikkilistoille, nälkäiseksi et varmasti jää. Perinteiset makkarat, paistetut perunat ja hapankaali pitävät nälän loitolla pitkään. Lounasta voit sulatella esimerkiksi valtavassa Tiergartenin puistossa, joka tarjoaa hyvän levähdyspaikan liikekeskustan hyörinän vastapainoksi.


Haus am Checkpoint Charlie

Sisältyy hintaan, kesto n. 3 t

Tiistaiaamuna oppaamme tulee noutamaan sinut entisen Checkpoint Charlie -rajanylityspaikan vieressä sijaitsevaan muurimuseoon, jonne menemme metrolla. Vierailu Haus am Checkpoint Charlie -muurimuseossa perehdyttää sinut Berliinin muurin historiaan ja elämään muurin varjossa. Näet, millaisin keinoin ja välinein muurin yli, ali ja lävitse mentiin tai yritettiin mennä, ja kuulet vapauteen pyrkineiden henkilöiden koskettavia tarinoita. Näyttely ei ole ainoastaan vaikuttava historiakuvaus, vaan se herättelee pohtimaan tämän päivän maailmaamme ihmisoikeuksien, vapauden ja demokratian merkityksen näkökulmista.

Tiistaina iltapäivällä sinulla on aikaa tutustua vaikkapa trendikkääseen ja eläväiseen Potsdamer Platziin, josta on muodostunut modernin Berliinin keskusta. Aikoinaan muurin jakama ns. ei-kenenkään-maa on nykyisin Berliinin huvielämän sydän sekä ostosten ja kulttuurielämän keskus, joka vetää puoleensa niin matkailijoita kuin berliiniläisiäkin.

Berliinin tapahtumakalenteri on rajaton ja kaupunki on ehdottomasti yksi maailman johtavista teatterikeskuksista. Tarjolla on toinen toistaan kiinnostavampia elämyksiä niin oopperan, baletin, musikaalin, kabareen kuin perinteisen teatterinkin ystäville.


Puistojen ja palatsien Potsdam

Täydennä ohjelmaasi, hinta 59 €/hlö v. 2019, 67 €/hlö v. 2020, kesto n. 7 t

Keskiviikon voit ohjelmoida omien mieltymystesi mukaan. Päivää voit myös viettää retkellämme, joka vie sinut läheiseen Potsdamiin. Kaupunki lukeutuu Berliinin lähialueiden suosituimpiin vierailukohteisiin. Brandenburg-Preussin kuninkaiden sekä myöhemmin Saksan keisareiden hallintokaupunkina toiminut Potsdam on tunnettu hienoista linnoistaan, jotka puutarhoineen ja puistoineen kertovat kaupungin loisteliaasta menneisyydestä.

Oppaan kanssa matkaat junalla Potsdamiin ja kävelet asemalta lyhyen matkan satamaan, jossa jokilaiva odottaa. 1,5 tuntia kestävällä risteilyllä voit kiireettä ihailla Potsdamia hieman toisenlaisesta näkökulmasta. Risteily tarjoaa ihanteellisen mahdollisuuden tutustua kaupungin sykähdyttäviin nähtävyyksiin vesiteitse. Näet mm. Babelsbergin palatsin puistoineen, Flatowturm-tornin, Glienicken puiston, Pfaueninselin linnan, Sacrowin kirkon, Neuer Gartenin Marmoripalatseineen sekä Euroopan lähihistoriaan liittyvän Cecilienhofin palatsin, jossa aikanaan Stalin, Truman ja Churchill päättivät Saksan kohtalon.

Kierroksen jälkeen teemme kävelykierroksen Potsdamin keskustassa ja idyllisessä hollantilaiskorttelissa. Paikallisjunalla palaamme takaisin Berliiniin, jossa sinulla on vielä aikaa vaikkapa viime hetken ostoksille.


Näkemiin Berliini

Torstaiaamuna oppaasi noutaa sinut hotellistasi Berliinin lentoasemalle, josta Finnairin suora reittilento tuo sinut takaisin Helsinkiin. 

SEURAAVAT ohjelmalliset kaupunkimatkat BERLIINIIN

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
22.3. Su 26.3. To Berliini su-to 4 yötä, Finnair 849,00 € VARAA
5.4. Su 9.4. To Berliini su-to 4 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
19.4. Su 23.4. To Berliini su-to 4 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
17.5. Su 21.5. To Berliini su-to 4 yötä, Finnair 949,00 € VARAA
7.6. Su 11.6. To Berliini su-to 4 yötä, Finnair 849,00 € VARAA

Lento + hotelli + retkitarjonta kohteet Lisää kohteita