MATKUSTUSKAUSI MATKAN KESTO: 
7.-11.9.2021
5.-9.10.2021
ti-la, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Zürich-Luzern 2021

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen ohjelma vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


1. pv Tervetuloa Sveitsiin!

Saavut tiistaina  aamupäivällä Finnairin suoralla lennolla Zürichiin, jossa oppaamme odottaa sinua. Lentoasemalta ajamme Pohjois-Sveitsiin Boden-järven rannalla sijaitsevaan Stein am Rheiniin lounaalle. Keskiaikainen kylä on tunnettu ristikkotaloistaan ja koristeellisesti maalatuista julkisivuistaan, jotka ovat yhtä värikkäitä kuin kylän historiakin. Lounaalla kuulet viikon ohjelmasta ja vierailukohteista.

Lounaan jälkeen matkaamme läheisille Reinin putouksille, joita ihastelemme puolen tunnin veneretkellä. Manner-Euroopan toiseksi suurin putous on Sveitsin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Mahtavien kuohujen keskeltä matka jatkuu kohti Henggartin kylää, jossa perehdymme Sveitsin viininviljelyyn. Uudempaa yrittäjäpolvea edustava Bichselin perheyritys on tuottanut viinejä vuodesta 2002 lähtien. Maistiaisten ohella isäntäväki kertoo viininviljelystä ja tuotannon eri vaiheista. Illaksi saavumme Zürichiin ja majoitumme Adler-hotelliin .


2. pv Vauras Zürich ja kellomuseo

Zürich-järven pohjoisrannalla sijaitsevan Zürichin kaupunkikuva on hienostunut. Modernien pankki- ja finanssitalojen rinnalla hyvin säilytetyt historialliset rakennukset kertovat perinteiden arvostuksesta. Kaupunkia halkova Limmat-joki sekä laajat viher- ja puistoalueet tuovat oman lisänsä Zürichin miellyttävään ilmapiiriin. Joen molemmille rantamille levittäytyvä historiallinen keskusta tarjoilee jopa pikkukaupunkimaista tunnelmaa. Zürichin kirkoista Fraumünster Chagallin lasimaalauksineen ja Grossmünster kaksoistorneineen ovat tunnetuimmat. Keskiviikon  kaupunkikierros vie sinut hyvin säilyneestä Vanhastakaupungista kansainvälisesti tunnetulle ostoskadulle Bahnhofstrasselle.

Mikä voisikaan olla perinteisempää kuin sveitsiläiset kellot! Bahnhofstrassen varrella sijaitseva kellomuseo on yksi kaupungin suosikkinähtävyyksistä. Opastetulla kierroksella kuulet kellojen ihmeellisestä maailmasta. Kokoelmissa on nykyaikaisten kellojen ohella mm. aurinko-, öljy- ja vesikelloja. Osa kelloista on peräisin ajalta 1400 eaa., ja ne ovat hämmästyttävästi ajan tasalla yhä tänäkin päivänä.

Kierroksen jälkeen sinulla on vapaata aikaa käydä lounaalla ja jatkaa tutustumista kaupunkiin omaan tahtiisi. Bahnhofstrassella kannattaa pistäytyä kuuluisassa Sprünglin konditoriassa. Zürichin museotarjonta on erinomainen. Taiteen ystäville suosittelemme käyntiä Kunsthausissa, joka lukeutuu Sveitsin eturivin taidegalleriohin. Sveitsiläisten taiteilijoiden ohella museon kokoelmissa on mm. Monet’n ja Van Goghin mestariteoksia, Rodinin veistoksia sekä Giacomettin kokoelma. Kiinalainen puutarha vie viherpeukalot mennessään ja Zürich-järvi sekä kaupungin kotivuori Üetliberg tarjoaa loistavat puitteet luonnossa liikkumiseen.


3. pv Itsenäisyyden lähteillä Luzernissa

Torstaina  hyvästelemme Zürichin ja suuntaamme Vierwaldstätter-järven rannalla sijaitsevaan Luzerniin. Kaupunkikierros luotsaa sinut kaupungin menneisyyden kautta nykypäivään. Luzern on historiallisesti merkittävä, sillä sen ympäristöstä on saanut alkunsa koko Sveitsin itsenäisyys. Kaupungin lumoissa ovat olleet monet tunnetut henkilöt, mm. kuningatar Viktoria, säveltäjä Richard Wagner sekä Alexandre Dumas, joka ylisti Luzernia ”maailman kauneimman simpukan sisällä olevaksi helmeksi”.  Oliko kirjailija oikeassa, sen voit arvioida vierailtuasi kaupungissa. Majoitumme Waldstätterhof-hotelliin .

Iltapäivää voit jatkaa kävelykeskustassa vaikka ostoksia tehden. Taiteen ystävänä pistäydyt ehkä Rosengart-taidemuseossa ihailemassa Paul Kleen, Picasson, Mirón, Chagallin ja Monet’n töitä. Jos haluat jatkaa rantabulevardilta hieman kauemmas järvenrantaa pitkin, päädyt mielenkiintoiseen Verkehrshaus-liikennemuseoon. Sveitsin suosituin interaktiivinen museo houkuttelee vuosittain yli puoli miljoonaa kävijää. Huimapäisimmät voivat kokeilla lentämistä helikopterisimulaattorissa. Verkehrshausissa on myös Lindtin suklaanäyttely maistiaisten sisältyessä lipun hintaan. Luzernin tunnus on Euroopan vanhin katettu puusilta Kapellbrücke. 1300-luvulla rakennettu silta koki mittavia vahinkoja vuoden 1993 tulipalossa, nykyisin se kutsuu uudestisyntyneenä kesäiselle promenaadille. 

Perinneiltaa vietämme yhdessä herkullisen juustofonduen äärellä alppitorven soidessa ja jodlauksen raikaessa.


4. pv Vierwaldstätter-järvi ja Engelberg

Perjantaiaamuna astumme laivaan Luzernissa ja katselemme kaupunkia järveltä käsin. Matkatessasi pienen laivan kyydissä on kuin olisit saapunut keskelle kauneinta maisemamaalausta. Turkoosinsinisenä kimmeltävä järvi, metsäiset kukkulat ja taustalla kohoavat lumihuippuiset vuoret saavat aikaan lumoavan tunnelman. Noin tunnin pituisella  laivamatkalla nautit maisemista ja rauhallisesta matkanteosta.

Beckenriedissä nousemme laivasta ja jatkamme bussilla Engelbergiin. ”Enkelten vuori” on saanut nimensä 1120-luvulla, jolloin tarinan mukaan vuorilla kuultiiin enkelten laulua. Maisemat ovat kuin matkailuoppaan sivuilta. Vehreät ja jylhät maalaismaisemat lehmineen ja vuohineen antavat viitteitä seuraavasta vierailukohteestamme. Sveitsiläiset juustot eivät juuri esittelyjä kaipaa. Puolen tunnin opastetulla kierroksella luostarijuustolassa perehdymme juuston valmistusprosessiin. Juustola tuottaa vuohen- ja lampaanjuustoa, alppijuustoa ja erilaisia jogurtteja. Nautimme paikan päällä perinteisen juustoista ja leikkeleistä koostuvan lounaan, jonka jälkeen sinulla on vapaata aikaa Engelbergissä. Tal-museo tarjoaa mielenkiintoisen näkymän 1800-luvun paikalliseen elämään. Iltapäivää voit viettää myös ostoksia tehden.

Vuoristoretki Titlis-vuorelle

Täydennä ohjelmaasi, retken hinta 100 €/hlö, kesto n. 4 t

Sinulla on myös mahdollisuus lähteä kanssamme vuoristoretkelle Titlis-vuorelle. Nousemme 3000 metrin korkeuteen hitaasti pyörivällä gondolihissillä. Titlis-vuorelta avautuvat majesteettiset alppimaisemat ovat mykistävät. Huipulla voit kävellä Cliff Walkilla, yli sadan metrin pituisella riippusillalla ja Ice Flyer -hissin kyydistä pääset kuvaamaan jäätikköä lähietäisyydeltä. Retki on varattava ennakkoon, viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua ja se vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Retki ei sovellu korkeita paikkoja pelkääville.


5. pv Zug ja Aeschbachin suklaata

Viimeisenä matkapäivänä lauantaina  ajamme viehättävään Zugin kaupunkiin lounaalle. Jälkiruokaa nautimme Aeschbachin suklaatehtaalla, jossa tutustumme suklaan historiaan ja tuotantoon. Kaikkia salojaan ei perheyritys paljasta, sillä suklaata valmistetaan alkuperäisten ja hyvin salaisten reseptien mukaan. Halutessasi voit teettää pientä lisämaksua vastaan oman suklaalevyn.

Vierailun jälkeen jatkamme suoraan Zürichin lentokentälle, josta palaat Finnairin lennolla Helsinkiin.

 

Seuraavat ohjelmalliset matkat Zürich-Luzerniin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
7.9. Ti 11.9. La Zürich ja Luzern ti-la 4 yötä, Finnair 1 895,00 € VARAA
5.10. Ti 9.10. La Zürich ja Luzern ti-la 4 yötä, Finnair 1 895,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!