MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
10.-17.6.2018
30.9.-7.10.2018

7 yötä ja 8 päivää

 

 

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Unkari – Kuin silloin ennen

Myös romantiikka kukkii Palota-hotellissa.

Palota_julkisivu2_Päivi S 2014

Kun kiertomatkamme hotelli Palota avattiin 7.6.1930 Lillafüredin laaksossa, tuli siitä välittömästi yläluokan vapaa-ajan ja viihteen keidas. Kuuluisan arkkitehdin Kálmán Luxin suunnittelemassa rakennuksessa vietetty yltäkylläinen elämä aiheutti ajoittain jopa paheksuntaa, koska ajat olivat taloudellisesti vaikeat.

Nykyisin Palota on epäilemättä Unkarin romanttisin hotelli. Sen yleiset tilat henkivät valmistumisaikansa tunnelmaa, ja hotellin tarkasti vaalittu puutarha loistaa kilvan ympäristön luonnonkauneuden kanssa. Lempeästi valaistut polut, vuoriston soliseva vesi ja vehreät riippuvat puutarhat houkuttelevat hotellivieraita leppoisille kävelyretkille Lillafüredin laaksoon.

Täällä jos missään kannattaa kohottaa rakkauden malja - puolisolle, ystävälle tai ylipäätään ihanalle elämälle!

Roomalaiset olivat viisaita.

Unkari Thermal Spa in a cave, Northern Hungary 161722359

Jo muinaiset roomalaiset ymmärsivät, että Unkarissa kannattaa hemmotella kehoa lämpimissä vesissä. Älä siis jätä uimapukua kotiin, vaan pakkaa matkalle mukaan vaikka kaksin kappalein. Tarvitset sitä vähintäänkin Miskolctapolcan luolakylpylässä, jossa kannattaa heittäytyä virran vietäväksi sokkeloisille "kanaaleille". Pienen uimaseikkailun jälkeen pääset nauttimaan termaalivesistä maan sisässä. Unohtumaton elämys.

Uimapukua tarvitset myös Palota-hotellissa, jonka wellness-osasto edustaa modernia linjaa. Ja jos olet oikein tehokas, ehdit nauttia klassisesta kylpyläelämästä vielä Budapestissakin: valitsetkohan Géllertin, Széchenyin vaiko jonkin kauniisti restauroiduista turkkilaisista kylpylöistä?

Košice on pop.

Slovakia_Kosice_kaupunkinäkymä_ThinkstockPhotos-474862392

Lillafüredistä on vain tippukiven heitto Slovakian puolelle Košicen kaupunkiin. Valtava Aggtelekin tippukiviluolasto ei kunnioita maiden rajoja, vaan levittäytyy kunniakkaisiin mittoihin sekä Unkarin että Slovakian puolella. Sitä tutkittuasi pääset edelläkävijöiden joukossa ihailemaan taidokkaasti entisöityä Košicea, joka lukeutuu Euroopan nouseviin matkailullisiin helmiin.

Pittoreskin Vanhankaupungin ja sen historiallisten talojen lisäksi Košicessa on tarjolla monipuolisesti myös hengellistä kauneutta. Eikä ainoastaan eri aikakausien kirkkoja taideaarteineen, vaan myös synagogia, jotka muistuttavat kaupungin merkittävästä juutalaismenneisyydestä.


Klassikko uudessa asussa

lisätietosivun_laatikko_Unkarin_kiertomatka

Olemme tehneet Palota -hotellin kanssa yhteistyötä jo 1990-luvulta alkaen. Lillafüredin kylä oli kuitenkin pitkään ainoastaan joulumatkojemme vierailukohde, kunnes satuimme paikan päälle syyskesällä. Näimme omin silmin, miten laakso elää mukana vuodenaikojen kierrossa, käsi kädessä ympäröivän luonnon kanssa. Vaikutuimme.

”Tämän kiertomatkan vahvuuksia ovat menneitä aikoja henkivät hotellit, monipuolinen matkaohjelma ja työtään rakastavat oppaamme, joista saan aina lukea iloista palautetta", tuotantopäällikkömme Kirsi luettelee. "Lähetän henkilökohtaisesti jokaisen asiakaspalautteen Unkariin oppaiden nähtäväksi", tuoteasiantuntijamme Virpi kertoo.

"Positiivinen palaute ei kerro ainoastaan siitä, että matka on teknisesti hyvin rakennettu. Vähintäänkin yhtä tärkeää on kuulla, jos olemme onnistuneet oppaan ja matkalaisten kohtaamisessa. Sillä siitähän tässä loppujen lopuksi on kysymys: ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja yhdessä koetuista elämyksistä", Kirsi summaa.


Matkasta sanottua:

”Oppaamme oli erittäin asiantunteva, valloittava persoona ja piti hyvää huolta ryhmästämme. Hän halusi tosissaan matkamme onnistuvan. Paras koskaan kokemani opas. Matkan ohjelma antoi hyvän ja monipuolisen kuvan nykypäivän ja lähimenneisyyden Unkarista.” – Helena ja Jukka

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!