MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
15.-20.9.2016
13.-18.10.2016
5 yötä ja 6 päivää
Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Romanttinen Itävalta

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä: Matkaohjelma PDF

1. pv (to) Tervetuloa Wieniin!

Saavut Finnairin suoralla reittilennolla Wieniin, jossa suomenkielinen oppaamme odottaa sinua.

Lentoasemalta lähdemme tutustumaan hurmaavan Wienin nähtävyyksiin. Opastetun kaupunkikiertoajelun aikana Wienin upea kaupunkikuva esittäytyy arvokkaine historiallisine rakennuksineen, jotka sulassa sovussa modernin arkkitehtuurin kanssa luovat vaikuttavaa kaupunkikuvaa.

Ajamme Ringstrasse – kehäkatua pitkin ja näemme sen varrella mm. Valtionoopperan, Parlamenttitalon, Raatihuoneen sekä Hofburgin talvipalatsin. Karlplatz-aukion läpi ajaessamme vastaan tulevat Musikvereinin konserttitalo, Kaarlen barokkikirkko sekä Secession-taidenäyttelytalo.  Myös värikäs vihannes- ja hedelmätori Naschmarkt, suuret ja vehreät puistot sekä tietysti vanhat tunnelmalliset wieniläiskahvilat kuuluvat olennaisesti iki-ihanan Wienin katukuvaan.

Yhteisen lounaan jälkeen on aika majoittua viihtyisään keskustahotelliin.

Iltapäivällä sinulla on aikaa tutkia kaupungin nähtävyyksiä omaan tahtiin - Wienin historiallinen keskusta on vierailemisen arvoinen!


 2. pv (pe) Wachau, Tonavan jokilaakso

Tänään aloitamme varsinaisen kiertomatkamme ja lähdemme Wienistä kohti länttä, Unescon suojelukohteena olevaan 35 kilometriä pitkään Tonavan jokilaaksoon, Wachaun alueelle. Tonava mutkittelee halki romanttisen viininviljelyseudun, jolle tunnusomaisia ovat kirkot, luostarit ja raunioituneet linnat. Wachaun viiniköynnökset kasvavat terassimaisesti jyrkillä rinteillä, ja hieman alempana tasaisemmilla alueilla levittäytyvät aprikoosiviljelmät.

Teemme lyhyen kävelykierroksen pienessä Dürnsteinin kylässä, jonka yläpuolella olevan rauniolinnan tiloissa pidettiin 1100-luvulla vankina Englannin kuningasta Rikhard Leijonamieltä. Pittoreski Dürnstein on tunnettu vaaleansinisestä kirkontornistaan, joka on usein kuvattu kohde.

Seuraava tutustumiskohteemme on vaikuttava Melkin benediktiiniläisluostari. Liikumme luostarin alueella upeita barokkirakennuksia ihaillen ja teemme kierroksen myös itse luostarin sisätiloissa. Lounaan nautimme luostarin ravintolassa.

Matka jatkuu kohti Salzburgia, jossa majoitumme seuraavat kaksi yötä.

Päivän ajomatka: Wien- Salzburg, n. 350 km  


3. pv (la) Berchtesgaden, Königsee ja Mozartin Salzburg

Päivän retki vie meidät aluksi huikeisiin vuoristomaisemiin, kun ajamme ylös 1800 metrin korkeuteen Obersalzberg -vuorelle. Täällä Itävallan ja Saksan rajan lähellä sijaitsee kuuluisa Hitlerin Kotkanpesä, joka toimi natsihallinnon keskuspaikkana toisen maailmansodan aikana. Kehlsteinhaus rakennettiin vuonna 1939 Hitlerin 50-vuotislahjaksi.  Näkymät ympäröivälle alppi- ja järviseudulle ovat henkeäsalpaavan kauniit.

Kotkanpesän ravintolassa sinulla on aikaa nauttia kahvit ja välipalaa. Paluumatkalla käymme vielä Königsee-järvellä ja iltapäivää vietämme Salzburgiin tutustuen. Vanhankaupungin mukulakivikadut, barokkiajan aukiot, Festspielhaus-konserttitalo, arkkipiispan palatsi, Salzburgin tuomiokirkko, Residenz -hallintopalatsi, Getreidegasse - kaikki nämä yhdessä muodostavat idyllisen kaupunkikuvan, josta Salzburg on tunnettu. Illaksi voit tilata lippuja esim. Mirabell-linnan marmorisalissa pidettävään konserttiin.

Päivän ajomatka: Salzburg -Berchtesgaden-Königsee 60 km


4. pv (su) Salzkammergutin järvialue ja Graz

Tänään on aika sanoa näkemiin Salzburgille. Matkaamme kohti upeaa Salzkammergutin aluetta. Näemme mm. Fuschlsee- ja Wolfgangsee -järven, jonka rannalla sijaitsevassa St. Gilgenin kylässä syntyi Mozartin äiti Anna Maria Pertl. Järven mukaan Mozart sai yhden etunimistäänkin. Päivän reitti kulkee kauniissa järvi- ja alppimaisemissa pienten idyllisten kylien halki.

Pysähdymme keisariperheen suosimassa kylpyläkaupungissa Bad Ischl’ssä ja vierailemme Kaiservillan linnassa. Kuljemme keisarinna Elisabethin eli Sissin ja hänen puolisonsa keisari Franz Joosefin aikaisissa huoneissa. Muista kuuluisista lomanviettäjistä mainittakoon valsseistaan tunnettu säveltäjä Franz Lehar. Lounaspaikkasi voit valita vapaasti ja päätteeksi voit herkutella vaikkapa Hovin vanhassa Zauner-konditoriassa.

Vielä ennen saapumista Graziin pysähdymme Bad Ausseellä ja pistäydymme kuuluisassa Lebzeltereissa, jossa on valmistettu piparkakkuja jo vuodesta 1587 alkaen. Illaksi saavumme Graziin, jossa majoitumme kaksi seuraavaa yötä. 

Päivän ajomatka: Salzburg-Bad Ischl-Graz, n. 260 km


5. pv (ma) Steiermarkin pääkaupunki Graz

Viehättävä Graz on Itävallan toiseksi suurin kaupunki ja se on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Tutustumme Grazin Vanhaankaupunkiin kävelykierroksella, jonka aikana nousemme hissillä ylös Schlossberg-vuorelle. Täältä avautuu upea näkymä kaupungin punatiilisten katojen yli Mur-joelle, joka virtaa Grazin halki. Käymme Grazin tuomiokirkossa ja näemme myös mausoleumin sekä renessanssin aikaisen asevaraston.

Kierroksen päätteeksi voit iltapäivällä jatkaa kaupunkiin tutustumista sinulle sopivaan tahtiin. Oppaaltasi saat parhaat vinkit mielenkiintoisista käyntikohteista ja ostospaikoista.


6. pv (ti)  Burgenland ja Neusiedlersee -järvi

Viimeinen matkapäivämme vie meidät Burgenlandiin Itävallan pienimpään  ja tilastojen mukaan myös aurinkoisimpaan osavaltioon. Lämpimän ilmastonsa ja sopivan maaperänsä ansiosta seutu sopii hyvin viininviljelyyn  - Neusiedlersee-järven kansallispuiston alueella  tuotetaankin hyviä punaviinejä. Kansallispuisto on muuttolintujen suosimaa pesimäaluetta ja mm. haikarat pesivät järvialueen talojen katoilla. Lounastamme paikallisella viinitilalla.

Matkan päätteeksi käymme vielä upeassa Esterhazy-suvun linnassa Eisenstadtissa. Linnakierroksen aikana näemme mm. Haydnsaal–konserttisalin, jonka akustiikan sanotaan olevan yksi Itävallan parhaista. Joseph Haydn oli vuosikymmeniä Esterhazy-suvun palveluksessa ja hänet on haudattu Eisenstadtin Bergkirche-kirkkoon. Kierroksemme Itävallassa on päätöksessään ja jäljellä on kuljetus Wienin lentoasemalle, josta Finnairin iltalento tuo sinut takaisin Helsinkiin.

Päivän ajomatka: Graz-Neusiedlersee-Eisenstadt-Wien, n. 250 km.   

Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta. 
Kiertomatkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

07.01.2021
Toimistomme helmi- ja maaliskuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!