MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
18.-25.4.2016
5.-12.9.2016
10.-17.10.2016
7 yötä ja 8 päivää 

Varaa matkasi

Kohde: Pohjois-Kreikan aarteet

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:  Matkaohjelma PDF

1. pv (ma) Tervetuloa Kreikkaan!

Saavut alkuillasta Aegeanin suoralla reittilennolla Ateenaan, jossa suomenkielinen oppaamme on sinua vastassa. Kuljetus ja majoittuminen historiallisen Akropolis-kukkulan juurella sijaitsevaan Parthenon-hotelliin. 


2. pv (ti) Antiikin Ateena

Ateena on saanut nimensä kreikkalaisen mytologian Pallas Athene -jumalattarelta, joka lahjoitti kaupungille oliivipuun ja näin ansaitsi paikkansa Ateenan suojelupyhimyksenä. Kaupunki on kokenut historiansa aikana monia vaiheita klassisen kauden kukoistuksesta ottomaanien ajan rappioon.

Ateenan päiväsi alkaa tutustumisella Ateenan keskipisteeseen eli Akropolis-kukkulaan, jonne kävelemme oppaan kanssa. Näet apostoli Paavalin saarnapaikan Areiopagin kallion sekä agoran ja ihailet hämmästyttäviä kaupunkinäkymiä. Retken päätteeksi vierailet uudessa Akropolis-museossa, jossa on esillä vaikuttava kokoelma Akropoliin alueen historian merkittävimpiä löytöjä. Yhteinen lounas.


3. pv (ke)  Jumalten Olympos!

Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavaramme ja lähdemme ajamaan Thessalonikiin. Kierroksesi Pohjois-Kreikassa alkaa jumalten asuinsijoilta. Kuten jumalten arvolle sopii, Olympos on Kreikan korkein vuori. Teemme sen rinteellä pienen kävelykierroksen raikkaasta vuori-ilmasta nauttien. Ylijumala Zeuksen johdolla kaksitoista olympolaista jumalaa hallitsivat maata vuorelta käsin. Kiehtovat tarut kertovat jumalten vaiheista, jotka sekoittuivat mielenkiintoisesti tavallisten kuolevaisten elämään. Ennen matkan jatkumista nautimme myöhäisen lounaan.

Illaksi saavumme Thessalonikiin ja majoitumme Park-hotelliin.


4. pv (to) Euroopan kultainen portti

Halkidikin niemen kainalossa sijaitseva Thessaloniki on kreikkalaisen Makedonian keskus. Sen historiaa ovat aikojen saatossa kirjoittaneet niin helleenit, roomalaiset, bysanttilaiset, ottomaanit kuin kristityt ja juutalaisetkin. Apostoli Paavali kirjoitti täällä kaksi kirjettä kaupungin seurakuntalaisille. Euroopan kultaiseksi portiksi kutsuttu Thessaloniki on täynnä antiikin Kreikan ja Rooman merkittäviä nähtävyyksiä sekä Bysantin ja ottomaanien ajan muistomerkkejä. Kaupungin eri osat tulevat sinulle tutuiksi mielenkiintoisella opastetulla kierroksella, jonka jälkeen jää aikaa vielä vaikkapa tuliaisostoksille.

Iltaa vietämme Thessalonikin tunnelmallisessa ravintolakorttelissa tavernaillallisen merkeissä.   


5. pv (pe)  Paavalin jäljissä

Thessalonikista itään sijaitsevat Filippoin rauniot. Roomalaisajalla kaupungin tuntumassa käydyssä taistelussa Octavianus ja Marcus Antonius voittivat Brutuksen ja Cassiuksen, jotka olivat aiemmin murhanneet edellisten isän Caesarin. Vajaa sata vuotta myöhemmin apostoli Paavali piti täällä ensimmäisen saarnansa Euroopassa – tästä muistuttavat Filippiläiskirjeet. 

Raunioiden ohella käyt oppaamme kanssa viereisessä Lydian kastekirkossa sekä Filippoin raunioilla ja näet vankityrmän, jossa Paavalin kerrotaan olleen vankina. Täällä solisee vieläkin puro, jossa apostoli Paavali kastoi ensimmäisen eurooppalaisen kristityksi. 

Paluumatkalla Thessalonikiin pysähdymme viehättävässä Kavallan satamakaupungissa sekä Amphipoliksessa, jossa näemme mystisenä pidetyn leijonapatsaan. Vuonna 2014 lähistöltä löydettiin suuri hauta, josta toistaiseksi tiedetään vain, että se on varmasti kuninkaallinen. Tutkimukset jatkuvat, mutta hurjimmat veikkaukset pitävät sitä Aleksanteri Suuren vaimon ja pojan hautana, tai jopa itse Aleksanteri Suuren viimeisenä leposijana. 

Yhteinen illallinen hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa.


6.pv (la)  Kultainen aika ja Meteoran luostarit

Thessalonikista jatkamme kierrosta ja lähdemme ajamaan kohti Verginaa, jossa kunnioitamme historian suurhenkilöitä ja käymme Aleksanteri Suuren isän, Filippos II:n hautakammiossa. Täällä näet upeita löydöksiä Makedonian kuningaskunnan ajalta.

Kuudennen matkapäiväsi määränpää on Kalambakan kylä, jossa majoitumme hotelli Amaliaan. Päivän aikana tutustumme Meteoran ”ilmassa roikkuviin” luostareihin. Ne sijaitsevat sokeritoppavuorien laella ja sulautuvat ympäristöönsä lähes huomaamattomasti. Luostarit rakennettiin 1400-luvulla rajaseudun kahakoissa vainottujen turvapaikoiksi.

Yhteinen illallinen


7.pv (su)  Oraakkelien Delfoi

Kierroksesi Pohjois-Kreikassa huipentuu kun tutustut tarujen Delfoihin. Ajamme Kreikan vilja-aitan läpi ja saavumme huikeiden vuoristomaisemien läpi Delfoihin, maailman napaan.

Yhteinen lounas.

Yksi antiikin ajan tärkeimmistä ja vaikutusvaltaisimmista oraakkeleista oli juuri Delfoin oraakkeli. Itse Apollon-jumalan uskottiin puhuvan ennuspapitar Pythian kautta. Papisto tulkitsi runomuodossa näitä ennustuksia, joilla oli suurta poliittista merkitystä kaupunkivaltioiden välillä. Arkeologinen alue Apollonin temppelin raunioineen ja museoineen välittää nykypäiviimme antiikin kiehtovia tarinoita.

Majoitumme Acropole-hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen lähitavernassa.


8. pv (ma) Kotimatka

Varhain aamulla on aika suunnata kohti Ateenaa. Oppaamme saattelee sinut Ateenan lentoasemalle, josta palaat Aegeanin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta. Matkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja. 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!