MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
1.-6.9.2019
6.-11.10.2019
5 yötä ja 6 päivää
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Makujen ja maisemien Alsace

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:    Matkaohjelma PDF

1. pv (su) Euroopan sydän Alsace

Saavut Finnairin aamulennolla Frankfurtiin, jossa suomenkielinen oppamme on sinua vastassa. Aloitamme matkan kohti EU:n pääkaupunkia Strasbourgia, jonka poliittista merkitystä alleviivaavat Eurooppa-neuvosto ja Euroopan parlamentti. UNESCOn maailmaperintökohteisiin lukeutuva vanha keskusta Grande-Île avautuu meille kävelykierroksella. Alueen helmi on goottilaistyylinen Notre-Damen katedraali. Reitti vie meidät myös La Petite Franceen eli pikku-Ranskaan, joka on kukkaistutusten somistama kävelykortteli toreineen, kanaaleineen ja ristikkotaloineen.

Pienellä jokiristeilyllä voit ihastella historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä erilaisesta näkökulmasta. Näet mm. Euroopan parlamentin, Eurooppa-neuvoston ja Ihmisoikeustuomioistuimen rakennukset. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan ja päätteeksi majoitumme katedraalin lähellä sijaitsevaan Hannong-hotelliin.


2. pv (ma) Luostarin lumoa ja piparkakkutalo

Toinen matkapäivä tutustuttaa meidät aluksi Alsacen suojelupyhimyksen Odilen tarinaan. Sitä kuuntelemaan matkaamme Pyhän Odilen kukkulan luostariin. Viinireitin varrella n. 45 km Strasbourgista sijaitseva Le Mont Sainte-Odilen luostari on rakennettu keskiajalla. Kukoistuskauttaan 1100-luvulla elänyt luostari on vuosien saatossa kohdannut mittavia tuhoja. 1500-luvun tulipalo tuhosi luostarin lähes kokonaan, mutta aktiivinen toiminta käynnistettiin uudelleen. Luostarista alkaa tiettävästi kelttiläiskaudella rakennettu ns. pakanamuuri.

Tyypillisen alsacelaisen Obernain pikkukapungin otamme haltuun kävellen. Ehn-joki takaa alueelle ihanteellisen mikroilmaston, jonka ansiosta kaupunkia ympäröivät viinitarhat tuottavat arvostettuja Alsacen viinejä. Satukirjamaisissa maisemissa jatkamme Gertwillerin kylään ja käymme piparkakkutalossa, joka on kuin Hannu  ja Kerttu -sadusta. Pahanilkistä noitaa emme tapaa, sen sijaan tutustumme Alsacen kansanperinteisiin kuuluvaan piparkakkujen valmistukseen. Myymälässä saat maistella piparkakkuja ja kotiin vietäväksi voit ostaa aitoja elsassilaisia herkkuja, mm. piparikaramellejä. Päivän aikana yhteinen lounas. Strasbourgissa ilta on vapaa.


3. pv (ti) Romanttinen viinitie

Jätämme Strasbourgin ja ajamme Sélestatin kaupunkiin. Arkkitehtuurinsa ohella se tunnetaan joulukuusiperinteen syntypaikkana. Kävelykierroksen jälkeen matka jatkuu Alsacen sydämeen, jossa vierailemme ”Korkeassa Kuninkaanlinnassa”, Château du Haut-Koenigsbourgissa. Huolellisesti restauroitu linna on nykyisin lähes täydellisesti keskiaikaisessa asussaan. Kierros tarjoilee kiehtovaa historiaa vieden sinut aateliston asuinhuoneista ase- ja metsästyssaleihin. Linnan muureilta ihailemme upeita Reininlaakson maisemia. Yhteinen lounas.

Iltapäivällä ajelemme verkkaisesti viinitietä pitkin Colmariin. Matkalla näemme toinen toistaan herttaisempia pikkukaupunkeja - Ribeauville, Riquewihr, Hunawihr kutsuvat pysähtymään hetkeksi. Me valitsimme taukopaikaksemme mukulakivikatujen ja kukkaistusten Riquewihrin. Alsace on kuuluisa erityisesti Riesling- ja Gewürztraminer -viineistä. Käymme tutustumassa viininvalmistukseen ja maistamme paikallisia viinejä. Illalla majoitumme Colmariin.


4. pv (ke) Colmar – Ranskan Venetsia

Viininviljelyalueen keskellä sijaitseva, pitkän kanavan halkoma Colmar avautuu meille kävelykierroksella. Värikkäät kukkaistutukset koristavat kanavan varren ristikkotaloja. Arvokkaista kulttuurimuistomerkeistä mainittakoon 1200-luvun dominikaaniluostarissa toimiva Unterlindenin museo.”Pikku-Venetsian ” korttelissa etenevän kävelykierroksen aikana näet ulkoa käsin 1600-luvun La Maison des Têtesin ja La Maison Pfisterin renessanssitalon,  L’Eglise des Dominicains -kirkon sekä Pyhän Martin kirkon, joka on goottilaisen rakennustaiteen aarre.

Iltapäivääsi voit viettää maalaiskaupungin tunnelmasta nauttien. Upeaa Ruusumadonnaa voit ihastella dominikaanikirkossa ja taiteen ystäville suosittelemme Ranskan arvostetuimpiin  museoihin lukeutuvaa Unterlindeniä. Sen suojissa on vaikuttava Isenheimin alttaritaulu. Pieni kotimuseo puolestaan esittelee kuvanveistäjä Auguste Bartholdin tuotantoa ja Hansi-museossa voit uppoutua Alsacen kansanperinteeseen kuvataiteilija Jean-Jaques Waltzin töiden kautta.


5. pv (to) Munsterin laakso ja Eguisheim

Vogeesien vuoriston kainalossa sijaitseva Munsterin laakso ylläpitää vuosisatoja vanhaa maatilamatkailuperinnettä. Elsassilaisille juustotie on yhtä rakas kuin viinitiekin. Maatilat ravitsevat ja tarjoavat leposijan maaseudun rauhaa hakeville vaeltajille. Juustotiellä voi kulkea tilalta toiselle, maistella ja ostaa aitoa maalaisjuustoa. Munster-juusto on alueen pääasiallisin tuote. Kiinteä ja voimakastuoksuinen juusto valmistetaan lehmänmaidosta. Sen herkullinen, jäljittelemätön maku on peräisin Vogeesien vuoriston laidunmailta ja vuosisatoja vanhasta valmistustavasta. Juustotilakierroksella opimme juustonvalmistuksen eri vaiheet ja tietysti maistamme tätä paikallista herkkua.

Seuraava käyntikohteemme kantaa titteliä village préféré des francais, sillä ranskalaiset valitsivat sen suosikkikyläkseen vuonna 2013. Alsacessa viehättävät kylät ja kaupungit  eivät lopu kesken, näistä Eguisheim on yksi kauneimmista. Kyse on varsin vanhasta alueesta, Cro-Magnon  ihmisen jäänteet löydettiin täältä noin 5000 vuotta sitten. Nuoremmalla ajalla Eguisheimissa sijaitsi paavi Leo IX:n koti. 

Kyläidylli koostuu romanttisista ristikkotaloista, mukulakivikaduista ja ihastuttavista kukkaistutuksista. Kävelykierroksella saatat nähdä myös haikaroita, jotka pesivät Eguisheimin laidalla. Yhteisen lounaan jälkeen sinulla on vapaata aikaa ennen paluuta Colmariin.


6. pv (pe) Freiburgin kautta kotimatkalle

Rein-joen takana Schwarzwald-vuoriston juurella sijaitsee Fribourg, saksalaisittain Freiburg im Breisgau. Historiallisen keskustan mukulakivikadut, pienet kanavat ja vieraanvarainen ilmapiiri houkuttavat kävijöitä. Ravintoloiden ja kahviloiden ohella täällä on lukuisia muistomerkkejä menneiltä ajoilta sekä yksi Saksan kuuluisimmista kirkoista, 1200-luvulla rakennettu tuomiokirkko. Opastettu kävelykierros tutustuttaa sinut Saksan ehkä kauneimpaan vanhaankaupunkiin, joka elää ympäri vuoden ja läpi vuorokauden. Kierroksella pistäydymme myös paikallisessa olutpanimossa. Päivän aikana lounastamme yhdessä.

Freiburgista ajamme Sveitsiin Zürichin lentokentälle, josta palaat Finnairin suoralla iltalennolla Helsinkiin.

Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän ja edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta. Matkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja.

 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!