MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
4.-11.7.2019 7 yötä ja 8 päivää 
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Kuvauksellinen Napolinlahti

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:    Matkaohjelma PDF

1. pv (to) Tervetuloa Napoliin!

Saavut aamupäivällä Finnairin suoralla reittilennolla Napoliin, jossa oppaamme odottaa sinua. Lyhyen ajomatkan jälkeen Napoli ottaa sinut vastaan eteläitalialaista elämää sykkivänä. Majoitut kaupungin sydämessä sijaitsevaan tyylikkääseen Chiaja Hotel De Charmeen. Lounaan ja pienen lepohetken jälkeen lähdet oppaan kanssa tutustumaan Napolin värikkääseen kaupunkikuvaan kävellen. Reitti kulkee aluksi keskiaikaisen Castel Nuovon hallitsemalle raatihuoneen aukiolle. San Carlon oopperatalon editse saavumme suurelle Piazza del Plebiscito -aukiolle. Sen laidalla kohoava massiivinen Palazzo Reale huokuu kuninkaallista auktoriteettia – ei ole vaikea kuvitella, että täällä vaikutti aikanaan yksi Euroopan mahtavimmista hoveista. Aukion vastakkaisella laidalla sijaitsee San Francesco di Paolan basilika, joka muistuttaa suuresti Rooman Pantheonin temppeliä. Umberto I:n katetun gallerian kautta saavumme Napolin vanhaan keskustaan, jonne kierroksemme päättyy. Iltasi on vapaa omalle ohjelmalle. 

Vanha keskusta, Centro storico, on erinomainen paikka jatkaa Napoliin tutustumista. Hienojen barokki- ja renessanssirakennusten keskellä koet tavallisen arkipäivän vilkasta kaupunkielämää. Sinulla on oiva tilaisuus nauttia vaikkapa aidosta napolilaispizzasta. Konstailematon, puu-uunissa paistettu margherita toistaa raaka-aineillaan Italian värejä – tomaattikastiketta, mozzarella-juustoa ja basilikaa. Erinomainen valinta! Shoppailija tutkii seuraavaksi ehkä Via Toledo -kadun muotiliikkeet, joita on todella runsaasti. Käsityötaito on Napolissa arvossaan, aitoja käsityötuotteita haluava löytää tiensä Centro Storicon sivukaduille. Esimerkiksi erilaiset nahkatuotteet ovat suosittuja.

Päivän ajomatka: Napolin lentoasema - hotelli 7km/30min


2. pv (pe) Iki-ihana Capri ja Axel Münthen huvila

Napolinlahden suulla sijaitseva Caprin saari on kirvoittanut romantikkojen ylistyssanoja kautta aikojen. Aamiaisen jälkeen kävelemme Napolin Beverello -satamaan, jossa astumme saarelle vievän lautan kyytiin. Saarikierros taittuu kiemurtelevia serpentiiniteitä pitkin minibusseilla. Caprin maaseutu ei ole vuosien saatossa paljonkaan muuttunut. Viljelykset, maatalot vuohineen, valkoisena hohtavat asuintalot ja metsäiset vyöhykkeet lepäävät harmaiden kallioiden juurella aivan kuten ovat tehneet satojen vuosien ajan.

Caprin kauneudesta ovat nauttineet niin Rooman keisarit kuin inspiraatiota hakeneet taiteilijatkin – jotkut jopa siinä määrin, etteivät halunneet poistua saarelta. Anacaprin kaupungissa vierailemme ruotsalaisen lääkärin Axel Münthen kotimuseossa. Roomalaisten raunioiden päälle hän rakennutti huvilansa San Michelen, jonka ihastuttavasta puutarhasta avautuvat maisemat hakevat vertaistaan. Suurena humanistina tunnettu Münthe oli hyvin pidetty henkilö, sillä hän hoiti vähäosaisia ilmaiseksi. Retken aikana lounastamme yhdessä ja iltapäivällä palaamme Caprin keskukseen ja kuuluisalle Piazzettalle. Pienellä kävelykierroksella käymme näköalapaikalla, jossa voit ikuistaa Caprin tunnusomaiset Faraglioni-kalliojärkäleet. Illansuussa palaamme kantosiipialuksella takaisin Napoliin.

Päivän ajomatka: Beverello - Capri 35km/1t (laivamatka)
Capri - Anacapri 4km/15min


3. pv (la) Arkeologinen MANN-museo

Napolin ja sen lähialueiden historia kurottaa aina antiikin aikoihin saakka – Euroopan pisimpään yhtäjaksoisesti asuttu alue on tuottanut valtavan määrän arkeologisia aarteita. Lauantaiaamupäivää vietämme tutustuen Napolin arkeologiseen museoon, joka on yksi maailman parhaista. Museo on jaettu kolmeen osaan: Farnesen kokoelma esittelee löydöksiä Rooman seudulta, oman kokonaisuutensa muodostaa Pompeijin ja Herculaneumin raunioista kaivettu esineistö, ja lisäksi museossa on erillinen egyptiläinen näyttely.

Iltapäivä on jälleen vapaa omille suunnitelmillesi. Vanhankaupungin vilinä on mukaansatempaava ja  tutkittavaa riittää varmasti vielä toiseksi iltapäiväksi. Jos kävelykiintiösi ei ole vielä täynnä ja haluat aistia ripauksen Napolin hienostoalueen tunnelmaa, suunnista illalla Santa Luciaan. Se on Napolin hienoimpia kaupunginosia, eräät kaupungin parhaista ravintoloista sijaitsevat täällä. Illallisen jälkeen kävely valaistulla Lungomare-rantakadulla päättää hienolla tavalla Napolin vierailusi.


4. pv (su) Pompeiji ja Meta di Sorrento

Tänään sanomme arrivederci Napoli. Ohitamme Vesuviuksen vuoren ja saavumme Pompeijiin. Vauraan satamakaupungin elämä sai järkyttävän päätöksen, kun Vesuvius v. 79 jaa. purkautui raivoisasti. Tuhka ja laava peittivät koko kaupungin. Suomalaistenkin arkeologien voimin esiin kaivetut rauniot katselevat tänään hiljaisesti Vesuviuksen rinteille. Meidän päiviimme saakka on säilynyt yhden silminnäkijän kuvaus. Plinius nuorempi kuvaa kahdessa kirjeessään tuhoisan tapahtuman vaiheita.

Kävelykierros avaa sinulle n. 2000 vuotta sitten eläneen kaupungin arkea ja askareita. Astelet Pompeijin sileäksi kuluneilla kaduilla ja Foro-keskustorilla, näet amfiteatterin, temppeleitä ja tavallisia koteja. Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme rannikkoa myötäilevää tietä kohti Meta di Sorrenton kylää. Majoitumme matkan loppuosuuden upealla näköalapaikalla sijaitsevassa Panorama Palace -hotellissa.

Päivän ajomatka: Napoli - Pompeiji 25,5km/40min
Pompeiji - Meta di Sorrento 22km/40min


5. pv (ma) Palaja Sorrentoon...

Napolilaisen laulun tutut sanat kutsuvat pienen lomakaupungin tunnelmaan. Napolinlahden rannalla sijaitseva, suomalaisillekin hyvin tuttu Sorrenton pikkukaupunki on edelleen Etelä-Italian suosituimpia lomanviettopaikkoja. Ihanteellisella ilmastollaan ja kuvauksellisilla maisemillaan se on ihastuttanut kävijöitä kaikkialta maailmasta. Maanantaiaamuna kävelemme Meta di Sorrenton juna-asemalle, josta matka paikallisjunalla taittuu n. 10 minuutissa Sorrentoon. Aluksi pistäydymme juna-aseman vieressä sijaitsevalla sitrustilalla, jossa kuulet sitruunatuotannosta. Nautit limoncellojäätelön pienen makean purtavan kera.

Sorrentoon tutustut oppaan kanssa kävellen. Paitsi sitrushedelmistään Sorrento on tunnettu viineistään, saksanpähkinöistään sekä käsityötuotteistaan. Sorrenton vanhakaupunki ihastuttaa kävelykaduillaan. Kaupungin keskus on kauniiden kukkaistutusten koristama piazza Tasso -aukio. Muita nähtävyyksiä ovat mm. tuomiokirkko erikoisine kellotorneineen, roomalaisen kaaren jäänteet sekä Villa Communalen puisto, joka tarjoaa huikeat näköalat Napolinlahdelle ja Vesuviukselle. Puistosta pääset kätevästi hissillä alas, mikäli haluat aistia satama-alueen tunnelmaa. 

Kävelykierroksen jälkeen on käsillä siesta, mutta monet liikkeet pitävät ovensa avoimena koko päivän. Mukavan levähdystauon voit viettää jo tutuksi tulleen Piazza Tasso -aukion ravintoloissa ja kahviloissa. Myös sivukaduille kannattaa kulkea. Aukiolta lähtevät kävelykadut tarjoavat värikkäissä pikkuputiikeissaan monenlaista ostettavaa. Paikallisten käsitöiden ohella erityisesti nahkatuotteet ovat suosittuja Sorrenton tuliaisia. Meta di Sorrentoon palaat omaan tahtiisi; junalippusi kattaa myös paluumatkan.


6. pv (ti) Amalfi ja Ravello

Amalfin rannikon maisemia voi hyvällä syyllä kutsua maalauksellisiksi. Päivän aikana jyrkät rinteet, vehmas kasvillisuus ja tyypilliset pikkukaupungit vuorottelevat rannikkoa seurailevan reittimme varrella. Ei ihme, että UNESCO listasi koko rannikon maailmanperintöluetteloonsa. On hieman vaikea kuvitella, että Amalfin pikkukaupunki oli keskiajalla yksi vahvimmista meritasavalloista Genovan, Venetsian ja Pisan ohella.  Amalfi on myös Flavio Gioian, kompassin keksijän kotikaupunki. Tutustumme keskustaan ja lounastamme yhdessä. Sinulla on myös vapaata aikaa käydä katsomassa vaikkapa arsenaalia, jolla aikanaan rakennettiin Amalfin laivaston kaleerit tai satamassa sijaitsevaa ns. smaragdiluolaa. 

Matkaamme edelleen Salernon maakunnassa ja pysähdymme paluumatkalla Ravellossa. Ehkäpä Amalfin rannikon kauneimmat näkymät avautuvat juuri täällä. Ravellon historiallinen ja kulttuurinen keskus on 1200-luvulla varakkaan kauppiassuvun rakennuttama Villa Rufolo, joka mainitaan mm. Boccaccion Decameronessa. Vierailemme huvilassa ja sen trooppisessa puutarhassa. Huvilassa asuessaan säveltäjä Richard Wagner inspiroitui niin, että sävelsi Parsifal-oopperansa. Säveltäjää ei ole Ravellossa unohdettu, hänen muistokseen järjestetään vuosittain heinä-elokuussa lukuisia konsertteja. Illaksi palaamme Meta di Sorrentoon.

Päivän ajomatka: Meta di Sorrento - Amalfi 30km/1,5t (1 valokuvaustauko)
Amalfi - Ravello 7km/20min
Ravello - Meta di Sorrento 51km/1t 20min


7. pv (ke) Makujen ilta

Viimeinen matkapäiväsi on varattu lekotteluun ja auringosta nauttimiseen Meta di Sorrenton kiireettömässä ilmapiirissä.

Läksiäisiltaa vietämme läheisellä maatilalla, joka sijaitsee ikiaikaisten oliivipuiden, sitruunaviljelysten ja viinitarhojen suojissa. Luomutuotantoon perustuvan tilan toiminta ammentaa viljelyperinteitä jo yli neljän sukupolven ajalta. Tutustumme tilaan ja nautimme idyllisessä miljöössä  tilan luomutuotteista kootun illallisen.


8. pv (to) Näkemiin!

Torstaiaamuna on aika lähteä kotimatkalle. Kuljetuksen aikana voit vielä tallettaa muistiisi Amalfin rannikon ja Napolinlahden kuvankauniita maisemia. Ehkä palaat tänne pikemmin kuin arvaatkaan. Napolin lentoasemalta palaat Finnairin suoralla päivälennolla Helsinkiin.

Päivän ajomatka: Meta di Sorrento - Napolin lentoasema 47km/55min

Huom! Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.
Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta. Matkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja. Matkaohjelmaan sisältyy kävelykierroksia, matka edellyttää normaalia liikuntakykyä. Ajomatkat ja -ajat ovat suuntaa antavia ja voivat muuttua liikenneolosuhteista johtuen.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!