MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
26.9.-5.10.2016
10.-19.10.2016
9 yötä ja 10 päivää
Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Kiehtova Amerikka

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:  Matkaohjelma PDF

1. pv (ma) Tervetuloa New Yorkiin!

Saavut Finnairin suoralla reittilennolla New Yorkiin, jossa tapaat suomenkielisen oppaamme lentokentän tuloaulassa. Suoraan lentoasemalta lähdemme ajamaan kohti liittovaltion pääkaupunkia Washingtonia, jonne saavumme illaksi. Majoitumme Washingtonissa kaksi ensimmäistä yötä.


2. pv (ti) Washington DC, vallan keskus

Aamun kiertoajelulla näemme elokuvista ja uutisista tuttuja rakennuksia ja monumentteja, mm. Capitol-kongressitalon sekä pääkatu Pennsylvania Avenuen, joka johtaa Capitol kukkulalta presidentin virka-asuntoon, Valkoiseen Taloon. Vierailemme Arlingtonin hautausmaalla, jossa John F. Kennedyn haudan muistomerkillä palaa ikuinen tuli. Lisäksi käymme National Mall -puistossa, jossa sijaitsevat muun muassa George Washingtonin muisto-obeliski sekä Thomas Jeffersonin ja Abraham Lincolnin muistomerkit. Yhteinen lounas.


3. pv (ke) Amishit ja erilainen Amerikka

Washingtonista etenemme Pennsylvanian osavaltion viljavaan eteläosaan Lancasteriin ja majoitumme Amish-maatilalla sijaitsevaan Amish View Inn **** -hotelliin.  Amishit muuttivat 1700-luvulla Saksasta ja Sveitsistä Lancasteriin. He ovat pitäneet kiinni yli 300 vuotta vanhoista perinteistään ja pyrkineet säilyttämään saksankielen murteensa, alkuperäisen, askeettisen elämäntyylinsä jossa ei ole sijaa moderneille mukavuuksille – matkatkin taitetaan perinteisesti hevoskyydillä. 

Paikallinen Amish-oppaamme tutustuttaa meidät Amish-kulttuuriin ja elämäntyyliin – vierailu on kuin aikamatka 1700 -luvulle. Yhteinen maalaislounas.


4. pv (to) Gettysburg, Yhdysvaltain historian käännekohta

Jatkamme Lancasterista kohti kuuluisaa Gettysburgia, jossa käytiin Yhdysvaltain sisällissodan merkittävin taistelu yli 150 vuotta sitten. Taistelua on jälkikäteen pidetty käännekohtana, jolloin sota alkoi kääntyä pohjoisvaltioiden hyväksi. Se päättyi lopulta pohjoisvaltioiden voittoon ja orjuuden lakkauttamiseen Yhdysvalloissa. Vierailulla nautimme lounaan ja käymme sisällissodan vaiheista kertovassa Gettysburgin Military Park -museossa.

Illaksi saavumme Niagaran putouksille ja majoitumme Kanadan puoleiseen Niagara Fallsiin kolmeksi seuraavaksi yöksi.


5. pv (pe) Kuohuvat Niagaran putoukset

Kiertomatkan tässä vaiheessa on hyvä hetki hengähtää ja nauttia upeista luonnonmaisemista. Niagaran putoukset sijaitsevat samannimisessä joessa ulottuen sekä Kanadan että Yhdysvaltain puolelle. Keskellä jokea kulkee maiden välinen rajalinja. Tutustumme Kanadan puolella sijaitsevaan hevosenkenkäputoukseen, joka on jopa 750 m leveä ja 52 m korkea. Veneretkellä näemme sekä Kanadan että USA:n puolella sijaitsevat putoukset hätkähdyttävän läheltä – veden pauhu ja vesisumu tekevät elämyksestä unohtumattoman. Yhteinen lounas.  

Putouksia voit käydä ihailemassa useampaan kertaan ja eri aikaan päivästä – päivänvalossa ja kauniissa iltavalaistuksessa. Alueella on tarjolla monia aktiviteetteja, useita ravintoloita ja ostoskeskuksia.


6. pv (la) Niagaran historiaa ja viiniviljelyksiä

Lauantaipäivää vietämme leppoisaan tahtiin maisemista nauttien. Katsomme Imax -teatterin jättimäiseltä valkokankaalta filmin putousten historiasta ja uhkarohkeista yrityksistä ylittää putoukset.

Niagaran ympäristö on kuuluisa monista viinitiloistaan, jotka täplittävät maaseutumaisemaa. Niagara Fallsin ja ihastuttavan Niagara-on-the-Lake -pikkukaupungin lähellä on kymmeniä viinitiloja, joissa tuotetut viinit ovat saaneet jalansijaa kansainvälisestikin. Viinitilavierailulla saamme kuulla viljelyn eri vaiheista samalla kun saamme viinimaistiaisia. Iltapäivä vapaata aikaa.


7. pv (su) Kohti New Yorkia  

Tänään on aika hyvästellä mahtava Niagara. Siirrymme Amtrak-junan kyytiin, joka tuo meidät New Yorkiin. Reitti kulkee läpi Uuden Englannin ohittaen Syracusen ja Albanyn kaupungit. Matkan aikana voit lounastaa  junan kahvila-ravintolassa. Myöhään illalla saavumme New Yorkiin ja majoitumme aivan Manhattanin sydämeen, Wellington-hotelliin.


8. pv (ma) New York, New York

Aamupäivän opastetulla kaupunkikierroksella tutustut Manhattanin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Ohitamme vehreän Keskuspuiston ja ajamme pitkin Fifth Avenueta, jossa sijaitsevat mm. mahtava Metropolitanin taidemuseo sekä Guggenheimin spiraalimainen museorakennus.

Retki etenee tyylikkään Rockefeller Centerin aukion, valomainosten värittämän Times Squaren ja Empire State Buildingin kautta SoHon, Greenwich Villagen ja Tribecan kaupunginosiin. Aivan Manhattanin saaren kärjestä näemme kaupungin symbolit, Vapauden patsaan sekä Ellis Islandin, jonka kautta miljoonat siirtolaiset saapuivat Amerikkaan – täynnä toivoa paremmasta tulevaosuudesta. Manhattanin itärantaa pitkin palaamme takaisin hotelliin.


9. pv (ti) Monipuolinen ”Iso Omena”

Vaikka New York ei ole Yhdysvaltain pääkaupunki, on se kulttuurin, liike-elämän, taiteen sekä muodin ykkösmetropoli. Vietämme New Yorkissa vielä toisen kokonaisen päivän, jolloin voit tutustua kaupungin nähtävyyksiin omatoimisesti tai tehdä tuliaisostoksia – New York on siihen kiertomatkamme paras paikka. Kaupungissa on runsaasti ostospaikkoja kuten tyylikäs tavaratalo Bloomingdale´s ja Broadwayn sydämessä sijaitseva Macy´s sekä hotellisi lähellä sijaitseva Century 21 Shopping Center. Asut aivan Manhattanin sydämessä ja löydät lyhyen kävelymatkan päästä Times Squaren, Fifth Avenuen ja Central Parkin sekä lukuisia museoita.


10. pv (ke) New Yorkista kotia kohti

Kotiinlähtöpäivänä sinulla on vielä aikaa jatkaa kaupunkiin tutustumista ja tehdä viime hetken tuliaisostoksia. Matkalla lentokentälle pistäydymme vielä Harlemissa, jossa näemme mm. kuuluisan Apollo-teatterin. Yhteisen lounaan jälkeen matka jatkuu lentoasemalle. Finnairin yölento New Yorkista Helsinkiin, jonne saavut seuraavana aamuna.

Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta. 
Kiertomatkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!