MATKAN KESTO:  
to-su, 10 yötä   
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Kalifornia

Matkaohjelma 

   -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. Lisämaksullinen ohjelma vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. 


1. pv Tervetuloa Los Angelesiin

Torstaina aloitat matkasi mukavasti Helsinki–Vantaan lentoasemalla Plaza Premium -loungen rauhallisessa ympäristössä sen ruoka- ja juomatarjonnasta nauttien. Myöhään iltapäivällä lähdet Finnairin suoralla lennolla Los Angelesiin, jossa oppaamme on sinua vastassa. Kuljetus ja majoittuminen Le Parc Suite -hotelliin.


2. pv Enkelten kaupunki ja Universal Studiot

Amerikkalainen unelma avautuu perjantain opastetulla kaupunkikierroksella, jonka maisemat ovat tuttuja monista TV-ohjelmista ja elokuvista. Filmitähtien Hollywood ja maailman kalleimmaksi ostoskaduksi mainittu Rodeo Drive, tähtien Walk of Fame -katu ja Kiinalainen teatteri, jonka eteen kuuluisat filmitähdet ovat painaneet käden- ja jalanjälkensä sekä Chinatown tulevat tutuksi tällä kierroksella. Yhteisen lounaan jälkeen siirrymme elokuvien taianomaiseen maailmaan Universal Studioille. Tunnin kestävällä avojunakierroksella näemme entisaikojen ja nykypäivän ulkofilmauspaikkoja ja kurkistamme kulissien taakse filmistudioissa. Kierroksen jälkeen on mahdollisuus seurata upeita esityksiä tai ajella esimerkiksi Jurassic Park -veneellä. Ilta Los Angelesissa on vapaa.


3. pv Viva Las Vegas!

Lauantaina jätämme hetkeksi Kalifornian ja lähdemme sisäisellä lennolla Las Vegasiin. Tutustumme tähän Nevadan autiomaan "helmeen" kaupunkikierroksella, jonka aikana näemme kuuluisan Strip-pääkadun ja sen varrella levittäytyvät luksushotellit ja kasinot. Yhteisen lounaan jälkeen majoitumme Luxor-hotelliin. Las Vegas on todellinen runsauden sarvi, josta jokainen voi löytää omat suosikkinsa. Pistäydy vaikka New Yorkin Times Squarella, Disneylandissa, Pariisin Eiffel-tornissa tai tee romanttinen gondoliajelu Venetsiassa. Yhteisen illallisen jälkeen kannattaa ehdottomasti suunnata uudelleen Stripille, joka ilta-asuisena on kerrassaan häikäisevä. Bellagio-hotellin suihkulähde-musiikki-show sekä Mirage-hotellin tuliesitys kuuluvat jokaisen Vegasin kävijän ohjelmaan.
Voit myös lähteä seuraamaan kanssamme Cirque de Soileil’n esitystä. Lippujen hinnat vahvistuvat keväällä 2020, lisätiedot toimistostamme.


4. pv Vapaapäivä tai Grand Canyon

Täydennä ohjelmaasi, retken hinta 340 €/hlö, kesto n. 7 t. Englanniksi opastetun retken hintaan sisältyy lennot pienkoneella, bussikierros ja lounas.

Sunnuntaita voit viettää omaan tahtiisi Las Vegasissa tai lähteä kansainväliselle retkelle Grand Canyoniin. Jos Las Vegas on ihmiskäden aikaansaannoksia, Arizonan luoteisosassa sijaitseva Grand Canyon on luonnonvoimien loihtima mestariluomus. Rauhallisena ja majesteettisena lepäävä Grand Canyon on yksi maailman dramaattisimmista luonnonnähtävyyksistä. Käsittämättömät mittasuhteet voi täysin ymmärtää vasta siellä vierailtuaan. 450 km pitkän ja 6-30 km leveän kanjonin suurin pudotus on lähes 2 km. Kanjonin yllä liitelevien kotkien myötä saatat kuulla kuiskauksen ”I am Grand Canyon” – näin sanoi Havasupai-intiaanien päällikkö vuonna 1971 puolustaessaan tälle alkuperäiskansalle kuulunutta maata.


5. pv Santa Barbara ja San Luis Obispo

Maanantaina lennämme takaisin Los Angelesiin, josta matka jatkuu bussilla rannikkoa pitkin kohti pohjoista. Matkalla pysähdymme espanjalaista siirtomaa-arkkitehtuuria henkivään Santa Barbaraan. Vierailemme vanhalla uusklassisella lähetysasemalla Mission Santa Barbaralla, josta on maalaukselliset näkymät kaupunkiin. Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme San Luis Obispoon, jossa yövymme Embassy Suites by Hilton San Luis Obispo -hotellissa.


6. pv Carmel, 17 Mile Drive ja San Francisco

Tiistaina jatkamme upeissa Tyynenmeren rannikkomaisemissa edelleen pohjoiseen. Vierailemme monumentaalisessa ja loisteliaassa Hearstin linnassa, joka toimii nykyisin kotimuseona. Ns. keltaisen lehdistön isänä tunnetun sanomalehtimogulin William Randolph Hearstin rakennuttama linna edustaa sisustukseltaan ja arkkitehtuuriltaan useaa eri tyylisuuntaa.

Carmelin idyllisessä pikkukaupungissa sinulla on aikaa omatoimiselle lounaalle sekä ostoksille. Carmelissa ovat asuneet monet kuuluisuuden henkilöt, mm. kaupungin pormestarina toiminut Clint Eastwood. Eläkepäiviään viettävien rikkaiden ohella kaupunki täytyy sesonkiaikaan matkailijoista. Carmel by the Sea on virkistävä poikkeus pittoreskeine pikkutaloineen, taidegallerioineen ja myymälöineen - ei McDonaldsia eikä suurten kauppaketjujen liikkeitä.

Carmelin ja Montereyn merenrantakaupungin väliin jäävä niemi on kokonaan luonnosuojelualuetta. Ajamme rantaviivaa myötäilevää 17 Mile Drive -maisemareittiä lintujen ja hylkeiden kansoittamalle Bird Rock -kalliolle, jonka kohdalla pidämme jaloittelu- ja valokuvaustauon. Jos käännyt katsomaan sisämaahan päin, näet kallellaan nököttävän talon - se on tuttu Alfred Hitchcockin Linnut-elokuvasta. Alkuillasta saavumme San Franciscoon, jossa majoitumme Kimpton Sir Francis Drake -hotelliin.


7. pv San Franciscon kaupunkikierros

Keskiviikon kaupunkikierros tarjoilee alkupalat uskomattoman San Franciscon nähtävyyksistä. Aloitamme kierroksen iltaelämän keskuspaikalta Union Squarelta, josta ajamme hallinnolliseen ja kaupalliseen kaupunginosaan, Civic Centeriin. Näemme mm. jykevän kupolikattoisen Kaupungintalon sekä Ooppera- ja konserttitalot. Kierros jatkuu Twin Peaks -kukkuloille, joilta sään salliessa voit ihailla upeaa koko kaupungin ylle avautuvaa panoraamaa. Alamo Square -aukion viktoriaaniset talot - The Painted Ladies – ovat postikorttien vakioaiheina, ja Haight-Ashburyn boheemilla asuinalueella kukkaiskansan ja hippiliikkeen aate elää vahvana vielä nykyisinkin.

Lähes viisi kilometriä pitkä Golden Gate Park -puistoalue on todellinen keidas, jota suosivat niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin. Japanilainen puutarha, Modernin taiteen museo, tiedeakatemia, golfkenttä, Kasvitieteellinen puutarha, Kiinalainen paviljonki, tuulimyllyt, järvet ja jopa biisonilauma – tässä vain osa suositun puiston nähtävyyksistä. Ajamme puiston läpi Tyynen Valtameren rannalle, josta suuntaamme edelleen Golden Gate -sillan luo. Pysähdymme ihmettelemään sillan rakenteita ja sen sulautumista luontoon. Täältä näemme myös San Fransciscon lahdella häämöttävän legendaarisen Alcatrazin vankilan.

Fisherman’s Wharfin satama-alue on Disneylandin jälkeen Kalifornian toiseksi suosituin nähtävyys kaupallisine huvituksineen, katusoittajineen ja meren herkkuja tarjoavine ravintoloineen. Todellinen vetonaula ovat kuitenkin Pier 39:n kelluvien puulaiturien päällä laiskottelevat merileijonat, joiden kinastelua on mukava seurata esim. Sea Lion Cafesta käsin. Parhaimmillaan eläimiä voi olla jopa 600 - hiljaisesta yhteiselosta ei tietoakaan eläinten selvitellessä arvoasemaansa. Opastetun kierroksen jälkeen voit viettää iltapäivää Pier 39:n monipuolisen ohjelmatarjonnan parissa ja nauttia vaikka suussasulavista kala- ja äyriäisherkuista sekä käydä katsastamassa Believe It or Not -museossa maailman ihmeellisyyksiä - usko tai älä!


8. pv Alcatraz, The Rock

Yksi San Franciscon ikonisimmista käyntikohteista on 12 minuutin laivamatkan päässä sijaitseva pahamaineinen Alcatrazin vankila. Torstaiaamuna  matkaamme kalliosaarelle, joka kuuluu nykyisin kansallispuistoista vastaavan viranomaisen alaisuuteen. Laivan saavuttua Alcatraziin puistonvartija johdattaa sinut alkutervehdyksin vankilakierrokselle. Jyrkähköä, mutta tasaista kulkuväylää pitkin nouset ylös varsinaiseen vankilarakennukseen. Alcatrazin synkkä maine kiteytyy hyvin sen motossa: ”Jos rikot sääntöjä, joudut vankilaan – jos rikot vankilasääntöjä, joudut Alcatraziin”.

Kolkon ja rapistuvan vankilan käytävillä, ruokasalissa ja sellien edessä seisoessasi ei ole vaikeaa kuvitella vankilan olosuhteita. "Talvella tuuli puhalsi niin, että koko rakennus tuntui huouvan. Kaupungin Uuden Vuoden juhlinnan äänet kantautuivat vankilaan, jos tuuli puhalsi oikeasta suunnasta". Vaikka sellien asukkaat ovat aikaa sitten poistuneet, voit kuulokkeiden välityksellä kuunnella heidän synkkiä kertomuksiaan vankilan arjesta. Taustalle on tallennettu sellien ovien pauketta, ampumisia ja vankien huutoja. Englanninkielisessä versiossa on vahva autenttisuuden tuntu kertojien ollessa oikeasti Alcatrazin entisisiä vankeja ja vartijoita. Kuuluisin vangeista oli Al Capone. Alcatraz tunnetaan vankilasaarena, josta ei pystynyt pakenemaan. Siitä pitivät huolen tiukka vartiointi, hyytävän kylmät merivirrat ja saaren ympärillä uiskentelevat hait. Silti kolmen karkurin kohtalo on vuosien varrella kirvoittanut toinen toistaan ihmeellisimpiä tarinoita – onnistuivatko he kuitenkin...

Alcatrazista palaamme hieman kevyempiin tunnelmiin Fisherman’s Wharfin satamaan, josta voit jatkaa päivää omaan tahtiisi. Ostoksille voit suunnata esim. Ghirardelli Squarelle vanhaan tehtaaseen rakennettuun ostoskeskukseen tai entisessä säilyketehtaassa toimivaan The Canneryyn.


9. pv Jättiläispunapuita ja idyllinen Sausalito

Perjantaina ajamme San Franciscon ulkopuolelle ja ylitämme henkeäsalpaavia näkymiä ihaillen Golden Gate -sillan. Ensimmäinen vierailukohteemme on noin 20 km päässä sijaitseva Muir Woodsin jättiläispunapuumetsä. Amerikan ensimmäisiin luonnonsuojelijoihin kuulunut John Muir ymmärsi luonnon arvon samoillessaan Sierra Nevadan vuoristossa. Hänen ansiostaan monet luontokohteet säilyivät tuleville sukupolville, ja tästä kiitoksena puisto on nimetty hänen mukaansa. Kävelyretki Muir Woodsin hyvinhoidetuilla poluilla tarjoaa luonnonkauneutta keskellä ikiaikaisia puita, joista vanhimmat ovat tarkkailleet ympäristöään yli kahden tuhannen vuoden ajan.

Muir Woodsista jatkamme Sausaliton merenrantakaupunkiin, jossa on runsaasti taidekauppoja, matkamuistomyymälöitä, rantakahviloita ja ravintoloita. Kaupungin leppoisa tunnelma on houkutellut taitelijoita ja muusikoita. Täällä mm. Otis Redding sävelsi tunnetun hittinsä "Sittin' on the Dock of the Bay" katsellessaan lahden toisella puolella siintävää San Franciscoa. Suolantuoksuisen meren äärellä nautitun lounaan jälkeen sinulla on vapaata aikaa. San Franciscoon palaamme lautalla.


10. ja 11. pv Kotimatka

Lauantaina puoliltapäivin luovutat huoneen. Vielä on muutama tunti aikaa käydä lounaalla ja ostoksilla. Ehkä käyt kävelemässä Steve McQueenin tähdittämästä Bullit-elokuvasta tutun Lombard-kadun serpentiinimäisen osan, jonka kaltevuus on peräti 27%. Ja mikä olisikaan parempi tapa päättää vierailu San Franciscossa kuin hypätä kolisevaan kaapeliraitiovaunuun, jonka kyydissä voit taatusti kokea vauhdin hurmaa! Iltapäivällä klo 15.30 opas ja bussi noutavat sinut San Franciscon lentokentälle. Saavut Helsinkiin Finnairin suoralla reittilennolla sunnuntaina iltapäivällä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!