MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
17.-20.4.2016  3 yötä  ja 4 päivää

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:  Matkaohjelma PDF

1.pv - Sunnuntai 17.4. – Keskiyön konsertti Tromssassa

Saavut iltapäivällä Norwegianin reittilennoilla Oslon kautta Tromssan lentoasemalle. Suomenkielisen matkanjohtajan kanssa matkaamme bussilla lentokentältä Tromssan keskustaan. N. 70 000 asukkaan Tromssa on Pohjoismaiden suurin napapiirin pohjoispuolella sijaitseva kaupunki. Tromssa, Jäämeren portti, on merenkulun ja kalastuksen keskus sekä kehittynyt merkittäväksi arktisen alueen tutkimuskeskukseksi. Tromssan seudulla on pohjoisesta sijainnista huolimatta Golfvirran ansiosta leuto rannikkoilmasto. Ihmisasutusta Tromssassa on ollut jo noin 9000 vuotta sitten. Skavbergin kallion kalliomaalaukset on ajoitettu 4500 vuoden päähän ja ensimmäiset skandinaavit ovat muuttaneet alueelle noin 300-400 vuotta ajanlaskun alun jälkeen. Tromssan kaupunki, jonka keskusta sijaitsee samannimisellä saarella, on perustettu 1794.

Tromssaan saavuttuamme teemme lyhyen kävelykierroksen kaupungin keskustassa ennen illallista paikallisessa ravintolassa. MS Polarlys saapuu Tromssaan klo 23:45. Majoittumisen jälkeen lähdet bussilla Jäämeren katedraaliin kuulemaan keskiyön konserttia. Tunnelmallinen konsertti on huikea alku matkallesi. Kuulet muun muassa kauneimpia norjalaisia kansanlauluja sekä klassista musiikkia. Arktisen katedraalin upeat lasimosaiikit, kynttilänvalo ja mahtava akustiikka täydentävät hienoa kokemusta. Konsertin jälkeen paluukuljetus laivalle. Laiva jatkaa matkaa Tromssasta klo 01:30.

2.pv - Maanantai 18.4. – Lofoottien uniikki kauneus

Nautit aamiaisen laivan buffetravintolassa. Maailman kaunein merimatka on alkanut. Aamupäivän aikana laiva pysähtelee n. 15- 30 minuutin ajan rannikon pikkukaupungeissa. MS Polarlysin näköalakannelta avautuvat huikeat näkymät ympäröivään vuoristo- ja merimaisemaan. Laivan ravintola, kahvila ja baari palvelevat päivän aikana. Ruokailut laivalla ovat lisämaksusta. 

Klo 18:30 saavumme Svolvaeriin, Lofooteille. Svolvaer sijaitsee Austvågøyn saarella ja se on Våganin kunnan keskustaajama. Svolvaerin rakennukset edustavat tyypillistä norjalaista rakennustapaa; ne ovat koristeellisia ja värikkäitä. Nousemme Svolvaerissa bussiin ja ajamme halki Lofoottien pittoreskien vuoristo – ja vuonomaisemien.

Lofoottien saariryhmä sijaitsee Pohjois-Norjassa napapiiriltä pohjoiseen. Nykyään Lofootteihin yhdistetään kalastuselinkeinon lisäksi jylhät vuoret ja kuvaukselliset kylät. Maisemaa hallitsevat vuoret muodostuivat noin 10 000 vuotta sitten päättyneen jääkauden seurauksena, kun jään vetäydyttyä alueelle jäi jyrkkiä rinteitä ja vuorenhuippuja. Kalastus Lofooteilla on ollut läpi historian elintärkeää Norjalle. Kuivattua turskaa on myyty Lofooteilta ympäri Eurooppaa.

Henkeäsalpaavan kauniit maisemat ovat inspiroineet ja houkutelleet myös norjalaisia ja ulkomaisia taiteilijoita saarille. Retken aikana pysähdymme Henningsverissä galleriassa, jossa paikalliset taiteilijat esittelevät maalauksiaan ja töitään. Näemme myös multimediaesityksen, jossa esitellään saariston uniikkia kauneutta eri vuodenaikoina. Kolmituntisen retkemme aikana MS Polarlys on matkannut kohti Stamsundin kalastajakylää, jossa nousemme takaisin laivaan. Stamsundista matkamme jatkuu klo 22:30.

3.pv - Tiistai 19.4. – Taiteellinen meripäivä

Meripäivän aluksi nautit aamiaisen laivan buffetravintolassa. Päivä on varattu rentoutumiselle ja huikeiden maisemien ihailulle. MS Polarlys on kuin kelluva taidenäyttely, sillä laivalla on upeita kivi- ja marmoriveistoksia, norjalaista nykytaidetta, lasitaideteoksia ja maalauksia. Kiiltävä messinki ja eksoottinen mahonki tuovat perinteisen laivan tunnelmaa.

Matkatessamme rannikon läheisyydessä kohti etelää ja Trondheimia laiva pysähtelee rannikon kaupungeissa ja kylissä tehden lyhyitä pysähdyksiä Ørnesissä, Nesnassa, Sandnessjøenissa, Brønnøysundissa ja Rørvikissä.

Aamupäivän aikana siirrymme napapiirin eteläpuolelle. Rannikko muodostuu paitsi tuhansista saarista ja luodoista myös jylhistä vuorista, jotka kehystävät maisemaa.

Sandnessjøenin kaupungin tuntumassa kohoaa kuuluisa muodostelma vuoria, seitsemän sisarta. Vuorten seitsemän huippua kohoavat 900 metristä aina 1100 metrin korkeuteen. Norjalaisen kansantarun mukaan peikot muuttuivat kiviksi, mikäli ne eivät piiloutuneet ennen auringonnousua. Näin kävi myös seitsemälle kauniille siskolle, jotka karkasivat kotoaan ja unohtivat, että auringon noustessa he muuttuvat kiviksi.

4.pv - Keskiviikko 20.4. - Trondheimista kotimatkalle

MS Polarlys saapuu Trondheimiin aamulla klo 06:30. Aamiaisen jälkeen n. klo 09:30 jatkamme matkaamme suomenkielisen matkanjohtajan kanssa bussikuljetuksella Trondheimin lentokentälle, josta lähdet SAS:n reittilennolla kotimatkalle Oslon kautta Helsinkiin. Perille koti-Suomeen saavut myöhään iltapäivällä. 

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kiertomatkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Kiertomatkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja. 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!