MATKAN KESTO:  
pe-ti, 11 yötä  
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Dominikaaninen tasavalta

Matkaohjelma

   -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.  


1. pv Tervetuloa Dominikaaniseen tasavaltaan!

Perjantaina  aloitat matkasi mukavasti Helsingin lentoasemalla Plaza Premium -loungen rauhallisessa ympäristössä sen ruoka- ja juomatarjonnasta nauttien. Iltapäivällä tapaat suomalaisen matkanjohtajamme Helsingin lentoasemalla, josta Finnairin suora reittilento lähtee klo 15:55. Perille Punta Canaan saavumme klo 21:00 paikallista aikaa. Kuljetus ja majoittuminen Now Larimar all inclusive -hotelliin .


2. pv Vapaapäivä Punta Canassa 

Jos haluat pitkän lennon jälkeen viettää ensimmäisen päiväsi Dominikaanisessa tasavallassa rentoutuen ja auringosta nauttien, on hotellimme siihen täydellinen paikka. Vietä lauantaina leppoisaa päivää vaaleahiekkaisella rannalla ja pulahda välillä turkoosina hohtavaan mereen tai palmupuiden ympäröimiin uima-altaisiin. Kun nälkä tai jano yllättää, hotellin all inclusive -palvelut ovat käytettävissäsi.


3. pv Cueva de las Maravillas -luolasto

Sunnuntaiaamuna lähdemme kohti Dominikaanisen tasavallan pääkaupunkia Santo Domingoa. Matkan puolivälissä pysähdymme Cueva de las Maravillas -luolastossa, jossa näet Taíno-alkuperäiskansan erittäin hyvin säilyneitä maalauksia, piirroksia ja kaiverruksia sekä kauniita tippukivipuikkoja ja -pylväitä. Taínot asuttivat saarta ennen kuin Kristoffer Kolumbus löysi sen vuonna 1492, mutta katosivat sen jälkeen lyhyessä ajassa kokonaan.

Alkuiltapäivästä saavumme Santo Domingoon ja majoitumme aivan Vanhankaupungin sydämessä sijaitsevaan Hodelpa Novus Plaza -hotelliin . Illalla ehdit jo tutkia kaunista Vanhaakaupunkia joko jalkaisin tai vaikkapa pienen chu chu -junan kyydissä. Hotellin läheisyydessä sijaitsevista lukuisista ravintoloista voit helposti valita sopivan lounas- tai illallispaikan.


4. pv Santo Domingo, Kolumbuksen majakka ja Los Tres Ojos -kansallispuisto

Maanantaina tutustumme Ozama-joen suulla sijaitsevaan Amerikan mantereen vanhimpaan kaupunkiin Santo Domingoon. Tämän n. 3 miljoonan asukkaan kaupungin perusti vuonna 1496 Kolumbuksen veljeksistä tuntemattomampi, Bartolomeo Kolumbus. Teemme ensin 2 tunnin kävelykierroksen UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluvan siirtomaatyylisen Zona Colonialin kortteleissa. Kävelemme kauniilla kaduilla ja näemme 1500-luvun alkupuolelta peräisin olevia rakennuksia, linnoja, raunioita ja viehättäviä puistoja. Vierailemme Amerikan vanhimmassa katedraalissa ja Kristoffer Kolumbuksen pojan, Don Diegon nykyään museona toimivassa residenssissä.

Lounaan jälkeen tutustumme Kristoffer Kolumbuksen löytöretken 500-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 1992 rakennettuun Kolumbuksen majakkaan, Faro a Colóniin, jossa väitetään olevan osa tutkimusmatkailijan jäänteistä. Tämä mausoleumina ja museona toimiva ristinmuotoinen monumentti on noin 210 metriä pitkä ja sen valot ovat niin voimakkaat, että monumentin ollessa valaistuna ne näkyvät jopa Puerto Ricoon asti.

Päivän viimeinen vierailukohteemme on lähellä kaupunkia sijaitseva Los Tres Ojos -kansallispuisto.  Alue koostuu upeista kalkkikiviluolista ja se on saanut nimensä – Kolme Silmää – kolmesta kauniista cenotesta eli luolassa olevasta luonnon uima-altaasta.

Iltapäivällä palaamme takaisin hotelliimme. Loppupäivän voit nauttia Vanhankaupungin tunnelmasta, kahviloista, ravintoloista ja ostosmahdollisuuksista.


5. pv Ananastila

Tiistaiaamuna lähdemme kohti Samanán niemimaata, joka tunnetaan vehreydestään ja upeista luonnonmaisemistaan. Pysähdymme matkalla pikkukylässä sijaitsevalla ananastilalla, jossa kuulemme hedelmien maanviljelyksellisestä ja taloudellisesta merkityksestä Dominikaaniselle tasavallalle. Maistelemme myös tilan tuoreita ja mehukkaita ananaksia. Tilavierailun jälkeen nautimme tyypillisen dominikaanilaisen lounaan.

Iltapäivällä saavumme Samanán niemimaalla Las Terrenasin pikkukaupungin kupeessa sijaitsevaan Grand Bahia Principe El Portillo all inclusive -hotelliin , jonka palveluista ja ruoka- ja juomatarjonnasta voit nauttia loppupäivän.


6. pv Vapaapäivä 

Keskiviikkona voit viettää rennon lomapäivän kauniissa ja vehreässä ympäristössä sijaitsevalla hotellialueella, sen upealla hiekkarannalla ja uima-altaissa. Tarjolla on myös monipuolista ohjelmaa ja harrastusmahdollisuuksia sekä all inclusive -palvelut. Voit myös pistäytyä läheisessä Las Terrenasin pikkukaupungissa, jossa voit seurata tyypillisen karibialaisen rantakaupungin elämää. Katsele kalastajia työssään, kävele kaupungin viehättävällä pääkadulla ja tee ostoksia sen pikkuliikkeissä.

Salto El Limón -vesiputous

   Täydennä ohjelmaasi, retken hinta 45 €/hlö, kesto n. 4-5 t, varustauduthan retkelle hyvillä urheilujalkineilla. Putoukselle johtava polku on epätasainen ja mahdollisesti mutainen ja matkalla on sekä ylä- että alamäkiä.

Jos haluat viettää aktiivisemman päivän, voit lähteä matkanjohtajamme kanssa puolipäiväretkelle Salto El Limón -vesiputoukselle, joka on monen mielestä koko saaren upein. Ajamme hotellilta bussilla putoukselle johtavan polun alkuun, josta kävelemme n. tunnin matkan kauniissa trooppisessa metsässä sen keskellä sijaitsevalle vesiputoukselle. Perille päästyäsi voit vilvoittautua uimalla putouksen alle muodostuneessa luonnonaltaassa tai vain keskittyä ihailemaan tätä n. 50 metriä korkeaa luonnonihmettä. Hetken levähdettyämme palaamme bussille kävellen samaa reittiä.


7. pv Valaankatseluretki ja upea Cayo Levantado

Torstaina on vuorossa yksi matkan kohokohdista kun ajamme Santa Barbara de Samanáan, jossa nouset veneen kyytiin. Ryhävalaiden pariutumisaika on tammikuusta maaliskuuhun ja tänä aikana nämä valtavat nisäkkäät saapuvat Samanánlahden lämpimiin vesiin, jossa niitä voi nähdä veneestä käsin. Kauniista laulustaan tunnetut ryhävalaat ovat yleensä 12-16 metrin pituisia ja painavat 25-30 tonnia. Samaná on yksi maailman tunnetuimmista paikoista valaidenkatseluun, joten tällä veneretkellä näet niitä hyvin todennäköisesti.

Jatkamme Cayo Levantadon paratiisisaarelle, jossa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen jää vapaata aikaa uimiseen, auringonottoon tai rentoutumiseen tällä pienellä valkohiekkaisella turkoosin veden ympäröimällä saarella. Iltapäivällä palaamme veneellä takaisin mantereelle, josta bussikuljetus hotellille.


8. pv Kaakaoplantaasi

Perjantaiaamuna sanomme hyvästit Samanán niemimaalle ja lähdemme bussilla kohti saaren pohjoisrannikolla sijaitsevaa Puerto Plataa. Teemme matkalla pysähdyksen maaseudulla sijaitsevalla kaakaoplantaasilla. Dominikaaninen tasavalta on maailman johtava luomusuklaan tuottaja ja suklaantuotannolla on pitkät perinteet ja tärkeä kulttuurillinen merkitys paikallisille kyläyhteisöille. Kuulet kuinka suklaan valmistusprosessi etenee kaakaopuiden istuttamisesta ja kaakaopapujen käsittelystä lopulta valmiiksi herkulliseksi suklaaksi. Osallistut myös itse suklaan valmistukseen ja tietenkin maistelet plantaasin tuotteita. Päätämme plantaasivierailun maistuvaan paikalliseen lounaaseen.

Iltapäivällä saavumme Puerto Plataan ja Sunscape Puerto Plata all inclusive -hotelliin , jonka monipuolisista palveluista voit nauttia seuraavien päivien ajan.


9. pv Puerto Platan kävelykierros

Lauantaina vuorossa on kävelykierros Puerto Platan Vanhassakaupungissa. Ihailemme kaupungin kauniita ja värikkäitä rakennuksia ja kuulemme sen historiasta. Näet San Felipen linnoituksen, jonka espanjalaiset rakensivat 1500-luvulla suojaamaan Dominikaanista tasavaltaa ranskalaisilta merirosvoilta, briteiltä ja hollantilaisilta. Nykyään museona toimivaa linnoitusta käytettiin aikoinaan myös vankilana ja sieltä avautuu kaunis näköala Puerto Platan rannikolle. Kävelyn lomassa saamme rommimaistiaiset paikallisessa rommitehtaassa ja pistäydymme meripihkamuseossa. Retken päätteeksi nousemme kaapelihissillä n. 800 metrin korkeuteen Isabel de Torres -vuorelle, jonka huipulla on suuri Kristus-patsas. Jo n. 10 minuutin kaapelihissimatkan aikana näet Isabel de Torresin kansallispuiston kauniita luonnonmaisemia ja sään suosiessa voit ihailla huipulta vaikuttavaa näköalaa Puerto Plataan ja sitä ympäröiville rannoille. Iltapäivällä paluu takaisin hotelliin ja ilta vapaa omalle ohjelmalle.


10. pv Katamaraanilla Cayo Arenan paratiisisaarelle

Sunnuntaina heräämme jo aamuvarhaisella ja ajamme parin tunnin matkan Punta Rucian pikkukylään. Nousemme katamaraanin kyytiin ja seilaamme kristallinkirkkaissa vesissä kohti pikkuruista Cayo Arenan paratiisisaarta. Nautit raikkaasta meri-ilmasta ja Karibian lumoavimmista maisemista. Cayo Arenan valkohiekkaisella saarella voit rentoutua, uida ja ottaa aurinkoa ennen kuin lähdemme katamaraanilla paluumatkalle. Takaisin hotelliin saavumme iltapäivällä.


11. pv ja 12. pv Sosúa, Cabarete ja kotimatka

Maanantaina voit vielä aamupäivän ajan nauttia auringosta hotellisi rannalla tai uima-allasalueella. Puoliltapäivin luovutat huoneen, jonka jälkeen on aikaa lounaalle hotellin buffet-ravintolassa.

Iltapäivällä lähdemme bussilla läheiseen Sosúan kylään ja siellä sijaitsevaan omalaatuiseen Mundo King modernin taiteen museoon. Tämä 5-kerroksisessa valkoisessa linnassa kukkulan laella sijaitseva museo pitää sisällään satoja toinen toistaan erikoisempia taideteoksia, mm. haitilaisia patsaita ja avaruusaluksia. Linnan ylimmästä kerroksesta avautuu kaunis näköala Puerto Platan lahdelle. Museosta jatkamme Cabareten pikkukylään, jossa sinulla on vielä aikaa viime hetken tuliaisostoksille ja päivälliselle tai jäähyväiscocktailille joissakin kylän useista ravintoloista tai baareista.

Illalla bussikuljetus Puerto Platan lentokentälle, josta Finnairin paluulento lähtee klo 23:05 ja saapuu Helsinkiin tiistaina iltapäivällä klo 14:45.

Esite

Lue/tilaa

Ajankohtaista

30.06.2020
Toimistomme heinä-elokuun aukioloajat
25.06.2020
Matkustusrajoitusten vaikutuksista matkoihimme 31.7.2020 asti
12.05.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista matkoihimme 30.6.2020 asti
29.04.2020
Tietoa koronaviruksen vaikutuksista toukokuun matkoihimme