MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
28.8.-2.9.2018
9.-14.10.2018

5 yötä ja 6 päivää

 

 

Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Champagne herkutellen

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:  Matkaohjelma PDF

1. pv (ti) Tervetuloa Ranskaan!

Finnairin suora reittilento tuo sinut aamulla Pariisiin, jossa oppaamme ottaa sinut vastaan. Lentoasemalta ajamme monien mielestä maailman kauneimpaan kaupunkiin. Kierroksen aikana näet Pariisin merkittävimpiä nähtävyyksiä, mm. historiallisen Concorde-aukion, goottilaistyylisen Notre Damen katedraalin sekä tietysti Eiffel-tornin. Pariisilaista eleganssia voit ihastella, kun ajamme puiden reunustamaa Champs Élysées -bulevardia pitkin. Saat kattavan yleiskuvan kaupungista samalla kun oppaamme kertoo Pariisin menneistä aikakausista ja nykypäivän elämästä.

Tervetuliaislounaalle istahdamme yhteen Pariisin vanhimmista ravintoloista, Brasserie Mollardiin, joka on saanut historiallisen monumentin arvonimen. Kauniisti art deco tyyliin sisustetussa ravintolassa pääset heti lomasi alkuhetkistä alkaen ranskalaiseen tunnelmaan. Lounaan jälkeen jätämme Pariisin ja ajamme kaupungin itäpuolella sijaitsevaan Bercy Villageen, jossa sinulla on vapaata aikaa ostoksille ja kahvihetkelle.      

Champagnen virallinen pääkaupunki Épernay odottelee sinua illansuussa. Majoitut viihtyisään Les Berceaux -hotelliin aivan kaupungin keskustassa. Yhteinen illallinen.


2. pv (ke) Épernay ja Champagne de Castellanen viinikellarit

Aamupäivän kaupunkikierros vie sinut Épernayn keskustaan ja sen kuuluisalle Avenue de Champagne -pääkadulle. Kadulla kulkiessasi näet helposti, mistä katu on saanut nimensä. Perrier, Moët & Chandon, Castellane, Mercier ja Pommery – tässä vain muutamia menestyksekkäistä shampanjataloista, jotka ylpeänä kirjoittavat osoitteekseen Avenue de Champagne. 

Kaunis pääkatu kätkee sisälleen yllätyksen, sen alla risteilee kymmeniä kilometrejä pitkä shampanjakellareiden ketju. Laskeudumme katutason alle ja käymme Champagne de Castellanen kellarissa ja siellä sijaitsevassa museossa. Shampanjan valmistus ja historia avautuvat sinulle vierailun aikana, tietysti shampanjamaistiaisen kera. Päätämme retken tasokkaassa La Cave à Champagne -ravintolassa nautittavaan lounaaseen.


3. pv (to) Jokiristeily ja Hautvillersin kylä

Rauhaisaan tahtiin vietetyn aamupäivän jälkeen lähdemme bussilla Cumièresiin, jossa nousemme jokilaivaan. Noin kolmen tunnin risteilyn aikana voit ihailla Marne-joelta käsin Champagnen kumpuilevia maisemia, joita vehreät viiniköynnökset peittävät. Samalla nautit lounaan viineineen. 

Iltapäivän vierailukohteemme on Hautvillersin kylä, jonka luostarin kellareissa  shampanjan tarina sai alkunsa. 1600-luvulla kylän luostarissa työskenteli viinikellarin hoitajana muuan Dom Pérignon. Tämän sokean munkin käsissä syntyi vahingossa juhlaviini, shampanjan ”esi-isä” – loppu onkin historiaa. Teemme kävelykierroksen pittoreskin Hautvillersin keskustassa, ennen kuin lähdemme paluumatkalle. Ilta Épernayssa on vapaa. 


4. pv (pe) Reims ja Champagne Mumm -viinikellarit

Tänään jätämme Épernayn ja suuntaamme kohti Champagnen maakunnan hallinnollista pääkaupunkia Reimsiä. Sen keskustaa hallitsevat monet UNESCOn suojelemat historialliset rakennukset. Vierailet upeassa Reimsin katedraalissa, jossa on kruunattu lähes kaikki Ranskan kuninkaat. Toisen maailmansodan pommituksissa pahoin vaurioitunut katedraali on huolellisesti restauroitu ja osin uudelleen rakennettu. Myös Reimsin alla on pitkä kalkkikiviluolien verkosto vanhimpien luolien ollessa roomalaisajalta. Ennen yhteistä lounasta maistelemme shampanjaa Champagne Mummin viinikellarissa.

Iltapäivällä poikkeamme Reimsin lähellä sijaitsevassa Le Phare de Verzenayn majakassa. Montagne de Reimsin kukkulalla, viljelysten keskellä sijaitsevassa rakennuksessa toimii Ecomusée de Champagne. Museo on vierailemisen arvoinen jo pelkästään uniikin sijaintinsa vuoksi. Mielenkiintoisella tavalla se kertoo sinulle interaktiivisin keinoin alueen historiasta ja shampanjanvalmistuksesta. Illalla majoitut katedraalin lähellä sijaitsevaan miellyttävään Hôtel de la Paix -hotelliin.


5. pv (la) Ristikkotalojen Troyes

Yksi Champagnen viehättävimmistä kaupungeista on noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Troyes. Vaikka kaupunki on kuuluisampi suurista kauppa-alueistaan, se on hieno historiallinen ja arkkitehtoninen käyntikohde. Shampanjapullon korkin muotoon rakennettu vanha keskusta on kuin suoraan satukirjan lehdiltä. Kävelykierroksella voit ihastella vieri vieressä seisovia 1600-luvun ristikkotaloja sekä keskieurooppalaiseen tyyliin rakennettuja asuintaloja. 

Kun olet saanut aimo annoksen silmänruokaa, on aika siirtyä gastronomisten herkkujen pariin. Niitä sinulle tarjoillaan Troyes´n keskustassa sijaitsevassa brasseriessa. Reimsissä vietät vapaan iltapäivän. Käy katsomassa vaikka upeaa Palais du Tau -kuninkaanlinnaa, jossa kruunattavat kuninkaat majoittuivat. Yhteiselle juhlaillalliselle kokoonnumme tasokkaaseen ravintolaan Reimsin keskustassa.


6. pv (su) Fontainebleau ja näkemiin Champagne

Sunnuntaina on aika hyvästellä Reims. Historiallinen Fontainebleaun kaupunki kruunaa Champagnen kierroksemme. Kaupungin päänähtävyys on Euroopan mittavin renessanssityylinen  Fontainebleaun linna, jossa ovat asuneet Ranskan kuninkaat Frans I:stä lähtien. Aurinkokuningas Ludvig XIV suosi linnaa metsästysretkillään ja Napoleon I vietti täällä kesiä. Palatsin lukuisat huoneet on edelleen sisustettu alkuperäisillä huonekaluilla, tauluilla, kelloilla ja matoilla. Aivan kuin linna olisi vieläkin asuttu. Historiallisen linnakierroksen päätteeksi kävelemme läheiseen ravintolaan ranskalaiselle lounaalle. Sitten onkin jäljellä kuljetus Pariisin lentokentälle, josta palaat Finnairin iltalennolla Helsinkiin.

Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän ja edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta. Matkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

23.04.2021
Toimistomme huhti- ja toukokuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!