MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
26.6.-3.7.2017
10.-17.7.2017
24.-31.7.2017
7 yötä ja 8 päivää
Finnair logo

Ei haittaa, vaikka joudutkin Pulaan.

Kroatia_Pula_amfiteatteri_lähikuva_ThinkstockPhotos-514231548

Me nimittäin viemme sinut sieltä poiskin. Mutta ensin pääset tutustumaan tähän pikku-Roomaksi kutsuttuun kaupunkiin, joka sattuu muuten olemaan Kroatian vanhin. Emme yksinkertaisesti voi pelastaa sinua Pulasta ennen kuin olet nähnyt maailman kuudenneksi suurimman amfiteatteri Arenan, Forumilla kohoavan Augustuksen temppelin ja ”Golden Gateksi” nimetyn riemukaaren. Ihan vain esimerkkejä mainitaksemme.

Kaupungin Itävalta-Unkarin aikainen arkkitehtuuri komeine huviloineen antaa sinulle esimakua siitä, mitä majapaikassasi Opatijassa on vastassa. Uskomme, että päästyäsi perille Opatijaan, mielestäsi väistyy ajatus, että Pulaan olisi voinut vaikka jäädäkin. Tunnelmallinen Hotelli Bellevue Palace kallisti vaakakupin Opatijan suuntaan, vaikka molemmat kelpo kaupunkeja ovatkin.

Nauti kukista kuin kuninkaalliset.

Camellia japonica_lähikuva kukasta_ThinkstockPhotos-504178388

Rijekalainen Iginio Scarpa perusti Opatijaan ensimmäisen hotellin Villa Angiolinan vuonna 1844. Seuraavina vuosina suurena luonnon ystävänä tunnettu Scarpa istutti upean puutarhan villansa ympärille. Siitä saivat nauttia kuuluisuudet ja kuninkaalliset, kuten Habsburgit ja heidän vieraansa.

Nykyisin puutarha-alue levittäytyy yli kolmen ja puolen hehtaarin alueelle. Suuri osa kasveista on tuotu kaukaa toisilta mantereilta, kuten Etelä-Amerikasta, Australiasta ja Kaukoidästä. Koristeelliset kameliat ja upean tuoksuiset magnoliat kuuluvat puutarhan hiljaisiin vetonauloihin. Jos lukeudutut esteetikkoihin, saatat löytää itsesi moneen otteeseen ihailemasta Scarpan 170 vuoden takaista aikaansaannosta.

Diana kaivoi itsensä tryffelimaailman kartalle.

Tryffeleitä_ThinkstockPhotos-451183481

Opatijan keittiölle tunnusomaista on monipuolisuus: paikalliset, Italian, Keski-Euroopan ja Balkanin keittotaidon parhaat puolet korostuvat yhdessä ja erikseen. Maista ainakin istrialaista ilmakuivattua kinkkua, fritaja-munakasta - jonka aineksissa saattaa olla myös tryffeliä.

Istrian niemimaan sisäosissa sijaitsevan Motovunin metsistä löydetään noita maanalaisia herkkuja.Tryffeleitä eivät tarkkasilmäisimmätkään bongaa maata katsellen, vaan haju paljastaa nuo aarteet. Apuna käytetään sikoja ja koiria.

Istrialainen Giancarlo Zigante löysi Diana-koiransa kanssa Bujen kylän lähettyviltä vuonna 1999 tryffelin, joka painoi 1,31 kiloa. Oli siinä Dianalla kaivamista, jotta herkku saatiin maan pinnalle. Eipä enää tainneet sen jälkeen naapurin koirat haukkua sienten etsijää; loikkasihan Diana sentään löydöllään Guinnessin ennätysten kirjaan.


"Opatija on hyvä paikka elää ja matkailla."

Kroatia_Opatija_Hotelli Bellevue_Mijolovic_Mertsin ottama kuva

Opatijan hotellimme Bellevue Palacen Marin Mijolovicilla on syytä riemuun. Myyntiosastolla on nyt mukava työskennellä, kun hotelli on juuri läpikäynyt täydellisen peruskorjauksen. Koska Bellevue Palace edustaa Itävalta-Unkarin keisarikunnan aikaista ainutlaatuista hotellikulttuuria, on perinteet huomioitu myös remontissa. ”Tämä hotelliklassikko on herännyt uuteen elämään täysin uusittuna, mutta kuitenkin vanhaa hellästi kunnioittaen. Hyvänä lisänä hotelliin tulee edustava wellness-osasto, joka on hotellivieraiden käytettävissä maksutta”, Mijolovic kertoo iloissaan.

Tämä herra tietää mistä on kyse, kun puhutaan Opatijasta. ”Olen täältä kotoisin. Opiskelin hotelli- ja ravintola-alan oppilaitoksessa, ja valmistuttuani päätin jäädä kotikaupunkiini töihin.” Matkailualan ihmiselle valinta olikin luonteva, sillä Opatija oli kuuluisa kylpylälomakohde jo 1800-luvulla. Yhä edelleenkin Opatijassa yhdistyvät kristallinkirkas meri ja terveellinen pinjametsien ilmasto.

Milojovic arvostaa Opatijaa asuinpaikkanaan myös muista kuin ammatillisista syistä. ”Minulla on vaimo ja pienet kaksoset, tyttö ja poika. Perheenkin näkökulmasta täällä on hyvä elää. Lisäksi työ kansainvälisine matkailijoineen tuo joka päivä eteeni uusia mielenkiintoisia asioita. Suomalaisille asiakkaillemme haluan sanoa Dobro Dosli – tervetuloa! Tulemme tekemään parhaamme, jotta viihdytte vierainamme.”