MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
26.6.-3.7.2017
10.-17.7.2017
24.-31.7.2017
7 yötä ja 8 päivää
Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Aristokraattien Opatija

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:  Matkaohjelma PDF

1. pv (ma) Tervetuloa Kroatiaan!

Saavut aamulla Finnairin suoralla reittilennolla Pulaan, jossa oppaamme toivottaa sinut tervetulleeksi. Lyhyen bussikuljetuksen jälkeen saavumme Pulan kaupunkiin.

Istrian niemimaan eteläisessä kärjessä sijaitsevan Pulan tarina on monivaiheinen ja värikäs sen historian ulottuessa kolmen tuhannen vuoden päähän. Kaupunkikuvaan ovat jättäneet oman jälkensä niin valtaa pitäneet roomalaiset, venetsialaiset ja kuin Itävallan kruunupäätkin. Ainulaatuiset roomalaisajan temppelit, barokkipalatsit ja kristilliset kirkot seisovat vierekkäin itävaltalaisten huviloiden kanssa. Nykyisin kaupunki on niemimaan merkittävin kulttuurinen ja kaupallinen keskus. Tutustut Pulaan kaupunkikiertoajelulla ja vierailet sen tunnetuimmassa nähtävyydessä, maailman kuudenneksi suurimmassa amfiteatterissa.

Yhteisen lounaan jälkeen ajamme määränpäähämme Opatijaan, jossa majoitumme eleganttiin Bellevue Palace -hotelliin keskustassa.

Päivän ajomatka: Pula - Opatija, 100 km


2. pv (ti) Taidetta ja tryffeleitä

Tiistaina viemme sinut kokopäiväretkelle Istrian niemimaan kauniiseen sisäosaan. Tutustumme 277 m korkealla kukkulalla sijaitsevaan Motovunin kaupunkiin. Metsäisten saarekkeiden ja viiniviljelmien ympäröimä kaupunki on säilyttänyt nykyisen muotonsa 1100-1200 -luvulta saakka. Mirnan laaksoon ulottuva Motovunin metsä kätkee sisälleen aarteen. Seutu on tunnettu maukkaista maanalaisista sienistään – valkoisista tryffeleistä. Kerrotaan, että suurin täältä löydetty tryffeli painoi peräti 1,5 kiloa! Motovunin ravintolat ovat erikoistuneet tryffeliruokiin, joiden seuraksi sopivat vaikkapa paikalliset viinit, Teran ja Malvasia.

Keskiaikainen Grožnjan on noussut uuteen kukoistukseen taiteilijoiden löydettyä tiensä kaupunkiin. Myös 1900-luvun alussa rakennettu rautatie vauhditti Grožnjanin kehitystä. Nykyisin taidetta voit ihailla kaikkialla – gallerioissa, pikku putiikeissa, näyttelyissä ja jopa kivisillä kaduilla. Suositut taiteilijat ovat tavattavissa, ja heitä näkeekin usein työnsä parissa. Kaupungin kauneus piilee vanhoissa muureissa, linnoituksissa, kirkoissa ja muistomerkeissä, jotka ovat säilyneet lähes alkuperäisessä asussaan vuosien varrella.

Päivän aikana nautimme yhteisen maalaislounaan.

Päivän ajomatka: Opatija - Motovun - Grožnjan - Opatija, 150 km.


3. pv (ke) Kultaista öljyä ja viiniä

Keskiviikkona matkaamme laivalla Kvarnerin-lahdella sijaitsevaan Krk’n saareen, jonka samannimiseen keskukseen tutustumme kävellen. Pienestä satamasta siirrymme viehättäville kapeille kujille tutkimaan Rooman valtakunnan jäänteitä ja aistimaan keskiajan ja renessanssin henkeä.

Matkamme jatkuu veneellä fransiskaaniluostaristaan tunnetulle pyhälle Košljunin saarelle. Luostarin kirjaston yli 20 000 niteen joukossa on harvinaisia kirjoja, joista osa todellisia aarteita. Saarella on myös mielenkiintoinen etnografinen museo, luonnonhistoriallinen ja numismaattinen kokoelma.

Täältä jatkamme Nereziceen oliivitilalle maistelemaan paikallista oliiviöljyä ja kuulemaan sen valmistuksen eri vaiheista. Päätteeksi käymme viehättävässä Vrbnikin rantakaupungissa ja vierailemme viinitilalla.
Viinin ohella maistamme paikallista grappaa sekä herkullista Dalmatian kinkkua ja saaristolaisjuustoa.


4. pv (to) Elegantti Opatija

Habsburgien hallitsijasuvun lomailupaikkana tunnettu Opatija on edelleen säilyttänyt menneen ajan loistokkuutta. Se näkyy upeasti entisöidyissä rakennuksissa, hyvin hoidetuissa puutarhoissa ja tunnelmallisilla promenadeilla.

Torstaina sinulla on aikaa nauttia hotellisi palveluista ja tutustua Opatijaan omaan tahtiisi.
Istahda Villa Angiolinan puutarhaan, jossa ovat aikanaan käyskennelleet Habsburgit vieraineen tai Opatijan historiallisessa osassa sijaitsevaan St. Jamesin puistoon. Kävelyretkelle voit suunnistaa Carmen Sylvan metsäiselle, hyvin merkitylle patikkareitille. Ja tietysti sinun tulee näyttäytyä Lungomaren rantabulevardilla – aivan kuten aristokraatit aikanaan. Iltaisin promenadilla loistavat lyhdyt ja hienosti valaistut rakennukset pukevat Opatijan juhlavaan ilta-asuun.

Opatija ylpeilee tasokkailla ravintoloillaan, jotka idearikkaasti yhdistelevät mannermaisen ja välimerellisen keittiön herkkuja orgaanisesti viljellyistä, paikallisista raaka-aineista. Kokeile rohkeasti ja tee joka ilta erilainen makumatka!


5. pv (pe) Venetsia, laguunin kuningatar

Perjantaina lähdemme hotellista varhain aamulla. Ajamme Istrian niemimaan halki länsirannikolle, josta matkaamme laivalla maailman ehkä romanttisimpaan kaupunkiin Venetsiaan. Kuuluisan Pyhän Markuksen aukion laidalle ovat keskittyneet Venetsian tärkeimmät nähtävyydet: kultamosaiikein koristeltu bysanttilaistyylinen Pyhän Markuksen kirkko, marmorinen Herttuoiden palatsi ja kaupungin tunnusmerkkeihin kuuluvat kellotornit.
Opastetulla kävelykierroksella näemme myös Huokausten sillan, joka yhdisti Herttuoiden palatsin tuomioistuinsalit Venetsian synkkiin vankiloihin. Aukiolta jatkamme kapeiden kujien ja siltojen kautta Rialtolle, joka ylittää pääkanaalin Canal Granden. Päivän aikana sinulla on vapaata tutkia Venetsiaa omaan tahtiin ja käydä lounaalla sekä ostoksilla. Iltalaivalla palaamme Kroatiaan.


 
6.pv (la) Plitvicen kansallispuisto

Vuonna 1949 perustettua Plitvicen kansallispuistoa pidetään yhtenä maailman upeimmista luonnonilmiöistä. Se on tunnettu ennen muuta yli 90 vesiputouksestaan ja 16 kirkasvetisestä järvestään. Tiheän metsän keskellä vesi virtaa toisinaan voimalla jopa lähes 80 metrin korkeudesta ja toisinaan iloisesti kalkkikiviryppäiden yli solisten. Poluilla ja puisilla kävelysilloilla astellessasi koet sanoinkuvaamatonta luonnonkauneutta – vaikea uskoa, että Plitvicen olemassaolo on ollut uhattuna niinkin äskettäin kuin 1990-luvun alussa.

Onneksi monimuotoisen eläinkunnan ja kasviston omaava Plitvice säilyi sodan melskeessä, sillä se on ekologisesti erittäin merkittävä kokonaisuus. Kansallispuisto tarjoaa kodin monille uhanalaisille eläimille, jotka rikastuttavat niin Kroatian kuin koko maanosamme luontoa.

Noin kahden ja puolen tunnin vierailumme käsittää opastetun kävelykierroksen puistossa, veneajelun ja yhteisen lounaan. Kesäisinkin puiston ilma voi olla hyvin raikas, varauduthan lämpimällä vaatetuksella.

Päivän ajomatka: Opatija - Plitvice - Opatija, 280 km


 
7.pv (su) Vapaapäivä tai piknik-retki

Sunnuntaita voit viettää leppoisasti omaan tahtiin. Vaihtoehtoisesti voit lähteä kanssamme veneretkelle kristallinkirkkaalle Adrianmerelle. Jo tutuksi tulleen Krk’n saaren ohella pysähdymme Cresin saarella – nämä kaksi kilpailevat Kvarnerin-lahden suurimman saaren tittelistä. Rauhaisaan tahtiin etenevän retken aikana voit pistäytyä kävelyllä Malinskan ja Belin pikkukaupungeissa tai pulahtaa uimaan turkoosinsiniseen mereen. Laivalla nautimme kalalounaan ja virvoitusjuomia, mineraalivettä sekä viiniä on laivalla tarjolla koko matkan ajan. Paluumatkalla nautit tuoreista hedelmistä. 

Retken kesto n. 10 tuntia, hinta ennakkoon 65 €/hlö.
Huom! Retki on varattaava etukäteen Suomessa ja se vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.


8. pv (ma) Kotia kohti
Maanantaina hyvästelemme ihanan Opatijan. Bussi ja oppaamme noutavat sinut hotellista. Kuljetus Pulan lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta. 
Kiertomatkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja.
Matkaohjelmaan sisältyy kävelykierroksia, matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

07.01.2021
Toimistomme helmi- ja maaliskuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!