MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
22.-29.4.2017
9.-16.9.2017
7 yötä ja 8 päivää

Varaa matkasi

Kohde: Aistikas Andalusia

Alustava matkaohjelma:  

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:  Matkaohjelma PDF

1. pv (la) Tervetuloa Andalusiaan

Saavut aamulla Finnairin suoralla reittilennolla Málagaan, jossa oppaamme on sinua vastassa. Lähdemme ajamaan kohti Andalusian pääkaupunkia Sevillaa. Matkalla pysähdymme Mollinassa perinteisellä La Capuchinan viinitilalla, jota Garcia Seguran perhe on hoitanut 1980-luvulta alkaen. Tilan pinta-ala on 18 hehtaaria ja siellä kasvatetaan niin Málagan kuin Sierra de Málagankin viinilajikkeita. Tutustut tilan historiaan sekä viininvalmistukseen ja lopuksi saat myös maistella kolmea tilan viiniä, jotka tarjotaan pienen tapasannoksen kanssa.

Sevillassa majoitut Tryp Macarena -hotelliin, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista. Oppaaltamme saat vinkkejä omatoimiselle iltaohjelmalle ja parhaan illallispaikan valintaan.


2. pv (su) Appelsiinipuiden Sevilla

Sevilla on paitsi Espanjan suurimman maakunnan pääkaupunki, myös historiallinen kauppakeskus, josta espanjalaiset lähtivät aikoinaan valloittamaan maailmaa. Tämä näkyy Vanhankaupungin loisteliaassa arkkitehtuurissa. Sevilla tunnetaan myös vuoden 1992 maailmannäyttelystä, tuliluonteisista andalusialaisista sekä flamencosta. Maurit toivat Sevillan seudulle sitruspuut, ja nykyisin kaupunkia koristaakin valtaisa määrä appelsiinipuita.

Kaupunkikierroksen aikana näet tämän upean kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja vierailet UNESCOn maailmanperintökohteessa, Sevillan katedraalissa, joka on Euroopan suurin goottilainen rakennus. Alun perin moskeijan päälle rakennetussa katedraalissa sijaitsee myös merenkulkija Kristoffer Kolumbuksen hauta. Vierailet myös maurilaishallitsijoiden rakennuttamassa Alcázarin palatsissa ja merenkulun historiaan olennaisesti liittyvässä Torre del Orossa.

Lounaan nautit keskustassa lähellä katedraalia rentohenkisessä ravintolassa, jonka sisustuksessa on käytetty härkätaisteluun ja Andalusian kulttuuriin liittyviä teemoja. Pääset maistelemaan mm. simpukkakeittoa, friteerattuja haikalan paloja ja Iberico-porsasta.
 

Illalla sukellamme Andalusian gastronomiaan tutustumalla alueen juustoihin El Catador-keskuksessa, jonka tarkoituksena on vaalia perinteistä gastronomiaa ja yhdistää sitä nykyaikaan. Andalusian sijainti ja ilmasto luovat ainutlaatuiset edellytykset juustojen valmistukseen. Maistelemme muutamia juustolaatuja, jotka edelleenkin valmistetaan käsityönä vuohenmaidosta perinteisissä juustoloissa. Juuston seuraksi saamme lasilliset Jerezin alueen viiniä.


3. pv (ma) Aurinkoinen Granada

Lähdemme ajamaan koilliseen Sierra Nevadan vuoriston juurella lepäävään Granadan kaupunkiin.

Perillä Granadassa nautimme yhteisen lounaan ja teemme kävelykierroksen kaupungin nähtävyyksiin tutustuen. Päätteeksi majoittuminen Corona-hotelliin.


4. pv (ti) Arabien Alhambra

Neljäs matkapäiväsi alkaa tutustumisella kuninkaiden palatsiin Alhambraan. Granadassa sijaitseva Alhambran linnoitus lukeutuu ”maailman seitsemään ihmeeseen”. Alhambra on kokonainen kaupunki, jonka arabit rakensivat hallitsijoittensa asuinpaikaksi ja puolustuslinnoitukseksi jo ennen 1300-lukua. Iberian niemimaalla 800 vuotta kestänyt arabivalta toi mukanaan kauniit puutarhat, suihkulähteet, ruusutarhat ja kastelujärjestelmän vesijohtoineen. Alhambrasta sanotaan, että öisin sen seinät hohtavat tähtien valosta hopeisina ja päivisin auringosta kultaisina.

Vaikuttavaan Alhambraan tutustumisen jälkeen sinulla on vapaata aikaa käydä aistimassa Granadan tunnelmia omaan tahtiisi.


5. pv (ke) Yllättävä Málaga

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneemme ja lähdemme Málagaan, jossa majoitumme perheomistuksessa olevaan Don Curro -hotelliin lähelle katedraalia.

Málagan satamakaupunki eteläisessä Espanjassa on samannimisen maakunnan pääkaupunki. Málagaa ympäröivät vuoret sekä Guadalmedina- ja Guadalhorce-joet, jotka laskevat Välimereen kaupungin lähellä. Kansainvälisesti tunnettuja malagalaisia ovat esimerkiksi taiteilija Pablo Picasso ja näyttelijä Antonio Banderas. Kaupunkikierroksen aikana tutustut Málagan historiaan ja nykypäivään sekä vierailet katedraalissa.
 
Nautimme lounaan uutta Andalusian keittiötä edustavassa tapasravintolassa Vanhankaupungin sydämessä. Maulla suunniteltu sisustus, Välimeren keittiö useine pienine tapasannoksineen ja ehdottoman tuoreet raaka-aineet muodostavat lounaastasi harmonisen kokonaisuuden.


6. pv (to) Historiallinen Ronda

Tänään matkaamme huikeista näkymistään tunnettuun Rondan kaupunkiin. Teemme kaupunkikierroksen, jonka myötä tutustumme kaupungin historialliseen keskustaan. Näet muun muassa vuonna 1761 valmistuneen Puente Nuevon eli uuden sillan, jonka alla on yli sadan metrin pudotus vanhaan joen uomaan. Vierailet myös Rondan eri aikakausien tyylejä sekoittavassa katedraalissa sekä Espanjan vanhimmalla härkätaisteluareenalla ja sen museossa.


7. pv (pe) Kauppahallin aarteita

Viimeisenä matkapäivänäsi viemme sinut tutustumaan nykypäivän malagalaisten arkeen Atarazanas-kauppahalliin, joka avattiin jo vuonna 1879. Näet valtavat valikoimat tuoreita raaka-aineita: värikkäitä kasviksia, lukemattomia kalalajeja, kinkkuja ja hedelmiä. Leppoisan kävelyn lomassa oppaamme kertoo sinulle tavallisen perheenäidin ruoanlaiton saloista. Retken päätteeksi nautit visuaalisista herkuista Picasso-museossa.

Loppupäivä on varattu tuliaisostosten tekoa varten. Illalla lähdemme läksiäisillalliselle perinteiseen espanjalaiseen tavernaan. Siellä maistelet muun muassa Tudelan salaatin sydämiä, turskapullia ja Rioja-viiniä.


8. pv (la) Adiós Andalucía

Aikaisin aamulla luovutat huoneesi, sanot näkemiin aistikkaalle Andalusialle ja lähdet oppaamme johdolla Málagan lentoasemalle, josta lähtee Finnairin suora reittilento Helsinkiin.

 

Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta.
Kiertomatkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!